Bozcaada’da Deniz kenarında botanik bir bahçe!

İncir Bozcaada, merkeze 2 km mesafede, deniz kenarında bir kafeterya ve bağ evi pansiyonudur.

Bozcaada’da Deniz kenarında botanik bir bahçe!

Bozcaada’da Deniz kenarında botanik bir bahçe!

İncir Bozcaada, merkeze 2 km mesafede, deniz kenarında bir kafeterya ve bağ evi pansiyonudur.


İncir Bozcaada, merkeze 2 km mesafede, Tekirbahçe ve Çiftçi Koyunun köşe parselinde ve iki koy arasında konumlanmış olan; kendi bahçesinde ürettiği atalık tohumlarıyla ‘tohumdan tabağa’ hizmet veren, deniz kenarında bir kafeterya ve bağ evi pansiyonudur.


5 oda, 12 kişilik yatak ve 50 kişilik kafeterya kapasitesine sahip olan İncir Bozcaada, beş dönümlük arazi içerisinde bulunan deniz manzaralı bahçesinde; hiçbir zirai müdahale bulunmadan üzüm, incir, şeftali, limon, domates, salatalık, biber, fesleğen yetiştiriciliğinin yanı sıra tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği de yapmaktadır. Ülkemizin mis gibi atalık tohumlarından sağladığı bu üretimi, ‘tohumdan tabağa’ açık büfe kahvaltısı ve menüsündeki diğer lezzetleriyle İncir Kafeterya’da sizlere özenle sunmaktadır.


Bozcaada’da bir benzeri daha bulunmayan ve her köşesi el emeği ile işlenmiş bu lokasyon; deniz manzarası, İncir Bahçe’ye açılan ahşap seyir terası, seçkin müzikleri ve samimi personelleriyle birlikte sizlere adeta unutulmayacak bir tecrübe sunuyor.


İncir Kafeterya
Her sabah taptaze toplanan mevsim meyveleri, sebzeleri ve çiçekleriyle hazırladığı açık büfe kahvaltısına deniz manzarası eşlik ediyor. Kahvaltıya yine İncir Bahçe’nin meyvelerinden yapılmış çeşitli reçeller; domatesinden yapılmış çok özel sos ekleniyor. Arzu edilen şekilde pişirilen yumurta ve sıcak sıcak servis edilen börek ise ikram olarak misafirlere hazırlanıyor. Kahvaltı rezervasyonu için yazı sonuna eklediğimiz iletişim numarasından bir alo demeniz yeterli...


İlerleyen saatlerde ise çeşitli soğuk-sıcak ara öğün ve akşam yemeği menüleri sunan İncir Kafeterya; gün boyunca ekmek üstü lezzetler, kendi yetiştirdiği bitkilerden soğuk-sıcak bitki çayları, buz gibi karadut suyu ve kahve çeşitleri sunuyor. Ara öğün seçeneklerinin en gözdeleri arasında ev yapımı mantı ve İncir Bahçe’den toplanan çam fıstığı, fesleğen ve sarımsak ile yapılan pesto soslu penne makarna oluyor. Akşam yemeğini de rezervasyon ile alan İncir Bozcaada’nın akşam yemeği menüsünden ise en çok tercih edilen; asma yaprağına sarılarak pişirilen ızgara sardalya! 

İncir Kafeterya
Telefon: 0530 212 47 11
Adres: Tekirbahçe Mevkii Bozcuada
Harita (enlem, boylam)
39.815930, 26.075191
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER