Valmet testleri bitirdi, Hamitabat Santrali için geri sayım başladı
Tamamlandığında, dünyada 50 Hz pazarında, en yüksek kapasiteli birinci sınıf güç santrali olacak Hamitabat Kombine Çevrim Güç Santrali’nin DCS (Distributed Control System) fabrika kabul testleri, Valmet Polonya’da başarıyla tamamlandı.
1200 MW gücünde
2017 yılında elektrik üretimine geçmesi planlanan Hamitabat Elektrik Üretim A.Ş.’nin (HEAŞ) Kırklareli’nde kurduğu olduğu 1200 MW’lık kombine çevrim güç santralinde, Valmet DNA Enerji DCS sisteminin fabrika kabul testleri başarıyla tamamlandı.
Valmet DNA uzmanlığı
Valmet DNA Enerji Otomasyon Sistemi’nin kontrolünü sağlayacağı ve üretime geçtiğinde Türkiye’nin 78 GW’lık elektrik enerjisi kurulu gücünün 1,2 GW’ını üretecek olan Hamitabat Kombine Çevrim Güç Santrali’nin 2016 yılında başlayan DCS sistemi mühendislik, üretim ve test çalışmaları, Valmet kalitesi ve uzmanlığı sayesinde kısa sürede tamamlandı.
25 yıl hizmet verecek
Valmet DNA Enerji DCS sistemine ait panolar ve diğer donanımların sahaya teslim edildiği projede, Valmet’in uzman çalışanları, HEAŞ proje sahasında sistemin test edilmesi, devreye alınması, geçici kabul ve kesin kabul çalışmalarına başladı. 25 yıllık işletme ömrü ile dizayn edilen ve her biri 600 MW’lık iki bloktan oluşan projede, her iki ünitenin 2017 yılında devreye alınması hedefleniyor. Valmet ayrıca Hamitabat Santrali’nde, DCS dışında Tesis Bilgi ve Performans İzleme Sistemi’ni de tedarik ediyor.
Valmet Hakkında
Valmet selüloz, kağıt ve enerji endüstrilerinde dünyanın lider otomasyon ve servis sağlayıcısıdır. Valmet’in vizyonu, müşterilerine sağladığı hizmette dünyanın en iyisi olmaktır.
1797 yılında Tamfelt adı altında kurulan Valmet, iki yüz yılı aşkın köklü geçmişi ile Selüloz, Kağıt, Enerji ve Proses Otomasyon Sistemleri alanlarında faaliyet göstermektedir. Genel merkezi Espoo, Finlandiya’da bulunan Valmet, globalde 33 farklı ülkede, 130 farklı lokasyonda ve 12.000’den fazla profesyoneliyle müşterilerine hizmet vermektedir.
1999 yılında faaliyetlerini Metso çatısı altında toplama kararı alan şirket, yatırımcıların 2013 yılında aldığı yeniden yapılanma kararı ile birlikte Selüloz, Kağıt ve Enerji departmanlarını Valmet’e devretmiştir. Son olarak 2015 yılı Nisan ayı itibari ile Proses Otomasyon bölümünü de Valmet satın almıştır. Buna göre selüloz, kağıt, enerji, servis ve proses otomasyon bölümleri Valmet bünyesinde faaliyetlerine devam etmektedir.
Dışarıdan destekli bakım ve onarım temininden başlayarak, fabrika ve tesis geliştirme ve yedek parça sağlamaya kadar uzanan bir yelpazede hizmet veren Valmet’in sunduğu güçlü teknoloji; kağıt hamuru fabrikaları, kağıt, mukavva, temizlik kağıdı üretim makinalarının yanı sıra çevre çözümleri ve enerji üretimine yönelik güç santrallerini de kapsamaktadır. Otomasyona ilişkin geliştirdiği ileri düzey çözümleri ise, basit ölçümlerden fabrika ve tesis çapında anahtar teslim otomasyon projelerine dek geniş bir yelpazede sunulmaktadır.