Kaş Ekimi ve Kirpik Ekimi

FUE tekniği ile mikrmotor yardımı ile alınan kökler tek tek ayrılarak kaş dökülmesi olan bölgeye ekilir.

Kaş Ekimi ve Kirpik Ekimi
Kaş Ekimi ve Kirpik Ekimi

Kaş Ekimi ve Kirpik Ekimi 1-2 saatlik bir işlem sonrası lokal anestezi ile kaş ekimi rahatlıkla yapılır.1-2 saatlik bir işlem sonrası lokal anestezi ile kaş ekimi rahatlıkla yapılır.

FUE tekniği ile mikrmotor yardımı ile alınan kökler tek tek ayrılarak kaş dökülmesi olan bölgeye ekilir. Kaş için vücudun farklı bölgelerinden kıl kökü alınabilir. Fakat en çok tercih ettiğimiz bölge tabi ki ense kısmıdır. Koldaki ince tüylerden ya da koltuk altı ile genital bölgeden de alınabilir ancak bizim deneyimlerimiz en iyi sonuçların ense kısmından alınması olmuştur. Koldaki tüyler özellikle bayanlarda çok ince olabilmekte ve çok dayanıklı olamayabilmektedir. Aynı şekilde koltuk altı ve genital bölgedeki kıl köklerinin çıkış açısı çok farklılık gösterebilmektedir.

Eğer lokal bir alanda kaş dökülmesi mevcutsa işlem 30 dk gibi bir sürede başarı ile sonlandırılır ve sonuçlar çok yüz güldürücü olmaktadır. Bazı durumlarda hastalarımızın kaşlarını kalınlaştırmak istediklerinde ise şekil belirlenerek her bir kıl kökünün açısına göre ekim işlemi yapılır. Kaş ekimi sonrası alınan kıl köklerinin doğası gereği kaşlarda belli sürelerde uzamalar da olmaktadır. Bu nedenle hastalarımızın belirli aralıklarla kaşlarını kısaltmaları gerekebilmektedir. İhtiyaca göre 15 günde ya da ayda bir birkaç dakikalık bir işlemle kaş boyunu düzeltmek hastalarımızı çok rahatsız eden bir süreç değildir.

Genelde kaş şeklini belirlerken hastalarımızla aktif olarak görüşlerini almaktayız. Çoğu zaman ideal kaş şekli ve kalınlığı için geçici boyalarla hastalarımızın talebine göre bir şekil belirlenmekte ve ekim işlemi bu şekle göre gerçekleştirilmektedir. Eğer hastalarımızın belirli bir talebi yoksa biz ideal bir şekil belirlemekte ve bilgisayar ortamında dijital olarak hastalarımızın da onayını aldıktan sonra işlemimizi gerçekleştirmekteyiz.

 
Kaş Ekimi ve Kirpik Ekimi


Ense bölgesinde var olan saçlar yukarı kaldırılıp ekilecek kök sayısına göre 1 cm eninde 5-10 cm uzunlığunda yatay bir çizgi şeklindeki alan traş edilerek mikromotor yardımı ile çok ince punchlar kullanılarak kıl kökleri alınır. Kıl köklerinin alındığı alan çok küçük olduğu için bu bölgede herhangibir belirti kalmamaktadır. Kişinin kaş bölgesindeki ihtiyaca göre 40-50 kök ile 400-500 kök arasında greft alınabilir. Ekim işlemi kaş bölgesinde çok farklı olmaktadır. Çünkü kaş çıkış paterni her kişide çok değişkendir. Burna yakın kısımda daha bir dik açı ile çıkan kaşlar kulaklara doğru yaklaştıkça alınla 40-45 derece açı olacak şekilde çıkmaya başlar. Bunun pratikteki önemi ekim esnasında ortaya çıkmaktadır. Ekilen kıl köklerinin açısı özenle hazırlanmalıdır. Çünkü kaşlar yüzümüzde en dikkat çeken bölgelerden birtanesidir. En ufak bir ihmalde hastaları çok rahatsız edecek sonuçlar görülebilir.

Kaş ekimi işlemi ağrısız lokal anestezi yöntemiyle ve 1-2 saat gibi kısa bir zamanda yapılan, sonuçları çok tatmin edici bir kıl kökü nakli işlemidir. İşlem sonrası ağrı ya da rahatsızlık verici herhangi bir durum söz konusu olmamaktadır. Kaşların kendini toplaması ve gerçek şeklini alması 4-6 ay gibi bir süre alır. 2 ay sonra hastalarımız kaşlarını alabilmektedir.

 
Kaş Dökülmesi

İnsan vucudunda bulunan diğer tüyler gibi kaşlarda da zaman içinde dökülmeler olabilmektedir. Kaş dökülmesi çok farklı sebeplere bağlı olarak gelişebilmektedir. Kaşlar sadece belli bir alanda döküleceği gibi bütün olarak da kayıplar olabilmektedir. En sık olarak kaş ekilen hasta grubu kadın hasta grubu olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle kontür ya da kalıcı makyaj işlemlerini ehil olmayan kişilere yaptıran kişilerde kaş kayıpları görülmektedir. Bu tip durumlarda kaşların korunması mümkün olmamaktadır. Kontür işleminden memnun kalmayan hastalarımıza asitlerle yine ehil olmayan kimselere yaptırılan dövmenin çıkarılma girişimi daha kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Kaşların olduğu bölgelerde çok ciddi skar dokuları kalmakta ve bu skar dokularına kaş ekim işlemi yapılması kimi zaman imkansız olabilmektedir. Kaş dökülmesi çoğu zaman strese bağlı faktörler sonucu da gelişebilmektedir. Strese bağlı gelişen dökülmeler geçici olabileceği gibi kalıcı kaş kaybına da sebebiyet verebilir. Bu yüzden eğer kaş dökülmesinin strese bağlı olduğu düşünülüyorsa 6 ay kadar beklemekte fayda olabilir. Çünkü erken dönemde yapılan tedaviler mevcut kaş köklerine zarar verebilir. Strese bağlı oluşan dökülmeleri en kolay olarak hastalardan alınan bilgilere göre anlamak mümkündür. Yaşam şartlarındaki değişiklikler, sınav dönemlerinde gelişen saç ve kaştaki dökülmeler bizi stres faktörü olabileceği konusunda uyarmalıdır. Bu hasta grubuna profesyonel olarak destek olmak çok önemlidir. Bu sorunun geçici olabileceği mutlaka söylenmeli ve uzman bir doktora yönlendirilmelidir. 6 ay sonra kaşlarda dökülme iyice oturmuşsa artık kaş ekimi tedavisi yapılabilir.

Kaşlarda bunun dışında travmalara da bağlı dökülmelere sık olarak rastlanır. Çocuk yaşlarda kaş bölgesinde meydana gelen laserasyonlarda kökler zarar görmekte ve lokal ya da bütün olarak kaş kayıpları meydana gelmektedir. Aynı şekilde yüz bölgesinde gelişen yanıklara bağlı olarakta kaş bütünlüğü bozulabilir. Travma sonucu oluşan kaş dökülmelerinin tedavisinde en belirleyici olan unsur gelişen skar dokusunun büyüklüğüdür. Eğer gelişen skarın büyüklüğü çok fazla değil ve doku bütünlüğü bozulmamışsa hastalarımız kaş ekimi tedavisinden çok fayda görecektir. Ancak bazı durumlarda çok sert ve kanlanması bile bozulmuş normal deri kıvamını kaybetmiş bir durum söz konusu olmuşsa artık yapacak çok fazla bir şey olmayabilir. Bu durumda yine hekim konsültasyonu ile farklı metotlar denenebilir.

Kaş dökülme paterni her hastada farklı farklıdır. Burun köküne yakın yerlerde dökülmeler olabileceği gibi kaşın dış kısımlarında da olabilir. Sonuçta hangi alanda gelişirse gelişsin kaş dökülmesinin tek tedavi yöntemi kaş ekimidir. Bu yüzden hastalarımıza özellikle uyarımız kesinlikle bilmedikleri kulaktan doğma bilgilerle kaşlarına ciddi hasar verebilecek tedavi yöntemlerinden kaçınmalarıdır. Jiletle kazıma, badem yağı ya da sarımsak sürme gibi halk arasında sıklıkla duyulan bu uygulamaların çok ciddi geri dönülemez sonuçları olabilmektedir.

 
Kirpik Ekimi

Yüzdeki estetik görünümün önemli bir parçası olan kirpik medikal amaçla yada kozmetik nedenle ekim işlemi uygulanarak düzeltilebilmektedir. Kirpik ekimi plastik cerrah ve uzman hemşire ekibi tarafından,hastane ortamında ameliyathane şartlarında işlem gerçekleştirilir.İşlem ortalama 2 saat sürer ve lokal anestezi ile yapılan hiçbir yan etkisi olmayan ağrısız sancısız bir işlemdir.İyileşme süresi 3 gündür.

Ekilecek kirpikler tekli grefler halinde saçlı alandan alınabilir. Donör bölgenin genelde ince saçlı bir bölge olmasına dikkat edilir.İnce saç telleri kaşlara yada kirpiklere nakledilmek için kalın tellerden daha uygundur. Donör saçlar mikro cerrahi yöntemlerle bir yada iki folükül halinde nakledilir. Saç tellerinin yada mikrograftların birer birer yerleştirilmesi doğal bir görünüm sağlanması açısından önemlidir.

Saçlar dönemler halinde uzar ve bu sebeple anında sonuç görülmez.Kaş ya da kirpiğinizde ki yeni kılların uzamaya başlaması 4 ila 6 ayı bulacaktır.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2015, 18:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER