Volkswagen fabrika kapatıyor

Otomobil Dünyasında Şok Gelişme! Volkswagen’den Kimsenin Beklemediği Kapanma Kararı!

Volkswagen fabrika kapatıyor

Volkswagen fabrika kapatıyor

Otomobil Dünyasında Şok Gelişme! Volkswagen’den Kimsenin Beklemediği Kapanma Kararı!


Otomobil Dünyasında Şok Gelişme!  Volkswagen’... Alman otomobil devi Volkswagen, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Almanya'daki bazı fabrikalarını kapatma hazırlığında. Bu radikal adım, 87 yıllık tarihte Almanya’da ilk kez gerçekleşecek fabrika kapanışı olarak tarihe geçecek. 


Alman otomobil devi Volkswagen, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Almanya'daki bazı fabrikalarını kapatma planları yapıyor. Bu adım, şirketin 87 yıllık tarihinde Almanya'da gerçekleşecek ilk fabrikaların kapanışı olarak tarihe geçecek.

Kapanma planları sadece binek otomobillerle sınırlı kalmayıp, şirketin diğer üretim gruplarını da etkileyebilir. Ayrıca, Volkswagen'in 2029 yılına kadar istihdamı güvence altına almak için sendikalarla yaptığı anlaşmanın sona erdirilmesi gibi önlemler de gündemde.

Volkswagen Çalışma Konseyi tarafından yapılan açıklamada, markanın Almanya'daki büyük araç ve parça üretim fabrikalarını kapatma planlarına karşı direniş gösterileceği vurgulandı. Konsey, şirketin yönetim kurulunun bu kararlarına karşı duracaklarını belirtti.

Volkswagen Group, şu anda 17 Avrupa ülkesinde, Amerika, Asya ve Afrika'da 10 ülkede 114 üretim tesisinde yaklaşık 650 bin kişiye istihdam sağlıyor.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER