Koray Aydın’a büyük destek

MHP Genel Başkanlığı’na adaylığını 1 Eylül’de açıklayacak olan Trabzon Milletvekili Koray Aydın’a Trabzon eski milletvekilleri tam destek veriyor. Nail Çelebi, Orhan Bıçakçıoğlu, Trabzon Teşkilatı’nın kararını da eleştirerek, Koray Aydın’ın yanında olacaklarını belirtirken, Süleyman Latif Yunusoğ-lu, henüz karar vermediğini açıkladı.

Koray Aydın’a büyük destek

1 Eylül’de Ankara’da MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayacak olan Trabzon Milletvekili Koray Aydın’a eski milletvekilleri tam destek veriyor. Nail Çelebi ve Orhan Bıçakçıoğlu, Koray Aydın’ın basın toplantısına katılacağını belirtirken, Süleyman Latif Lunusoğlu ise henüz kararını vermediğini açıkladı.

MHP 21. Dönem Trabzon Milletvekili Nail Çelebi, Koray Aydın’ın genel başkanlık yürüyüşüne tam destek vereceğini ve cumartesi günü Anadolu Gösteri Merkezi’ndeki basın toplantısına katılacağını belirterek, “Bu toplantıya katılıp gerekli desteği vereceğiz. Sonuna kadar sayın Bakanımız Koray bey’in yanında olacağız. Trabzon da bu desteği vermelidir” dedi.

SAÇMA SAPAN
KARARLAR ALIYORLAR

MHP Trabzon İl Teşkilatı’nın kongre yapmamasını ve Koray Aydın’a tavır almasını da eleştiren Çelebi, “Trabzon il teşkilatının tavrını çok önemsemiyorum ama yanlış yapıyorlar. İl kongresi yapmıyorlar. Bir delege olarak beni mağdur ediyorlar. Kendilerini dava edeceğim. Saçma sapan karar alıyorlar. İl teşkilatı ‘kongreyi ben yaptırmadım’ diyor. Halbuki tüzükte böyle bir yetkileri yok. Kimi kandırıyorlar” dedi.

TERBİYESİZLİK YAPIYORLAR
Bir başka 21. Dönem Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu da, MHP Trabzon il yönetimine ağır suçlamalarda bulunurken, Koray Aydın’a tam destek verdiğini açıkladı. Bıçakçıoğlu, “Bir ülkücü olarak Koray Bey’in desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Trabzon il teşkilatının Koray Bey’i desteklememesi belki normal karşılanabilirdi. Ancak tavır almaları tam anlamıyla bir terbiyesizliktir. Belki MHP’li olabilirler ama Ülkücü asla olamazlar” biçiminde konuştu.

YUNUSOĞLU KARARSIZ

MHP 22. Dönem Trabzon Süleyman Latif Yunusoğlu ise Koray Aydın’ın 1 Eylül’deki basın toplantısına katılımıyla ilgili henüz net bir karar vermediğini belirtirken, “Sayın Aydın her şeyden öne MHP’nin bir üyesidir. Bir milletvekilidir. Dolayısıyla MHP’nin her üyesinin olduğu gibi Aydın’ın da genel başkanlık için hakkı var. Daha önce de genel başkan adaylığı söz konusuydu. Bu sefer de yoklama yapacak. Başka adaylığını açıklayanlar da var. Hem şahıslar hem de partimiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum. O gün bir gelsin de toplantıya gidip gitmeyeceğime karar vereceğim. Ben o konuda yorum yapmak istemem. Adaylık açıklamasıdır. Buna herkes gidebilir. Biz de daha karar vermedik. MHP’nin genel kuruluna daha çok zaman var. Dolayısıyla bundan sonra başka genel başkan adayları da çıkabilir. Genel başkanımız da kendisinin aday olup olmadığına dair açıklama yapmamışken bir cevap vermem doğru olmaz. Önce hangisinin doğru olup olmadığını yada görüşümüzü ortaya koyabilmemiz için genel kurulda adayların hepsinin ortaya çıkması lazım. Onun için o konu belirginleşmeden yorum yapmam doğru olmaz. Genel başkan Devlet Bahçeli’dir. Genel başkanımızın da kararını ortaya koyması lazım. Ancak o zaman yorum yapılabilir” dedi.

Yunusoğlu, Trabzon il Başkanı Nihat Birinci’nin açıklamalarını ise, “İl başkanımız bir beyanat vermişse o kendisinin ya da Trabzon teşkilatını ya da şahsını bağlayan bir konuşmadır. O kendisini ilgilendirir. Açıklama yapmam doğru olmaz” şeklinde yorumladı.

Kaynak : gunebakis.com.tr

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2012, 19:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER