Miniklerin yaz okulu keyfi

Maltepe Belediyesi’nce düzenlenen yaz okuluna katılan 60 öğrenci mezun oldu.

Miniklerin yaz okulu keyfi

Miniklerin yaz okulu keyfi

Maltepe Belediyesi’nce düzenlenen yaz okuluna katılan 60 öğrenci mezun oldu.

Edebiyattan bilime, deneylerden matematiğe, gezilerden eğitimlere kadar bir dizi alanda eğitim gören çocuklar, eğlenirken öğrendi.

Maltepe Belediyesi, Cumhuriyet Bilim ve Düşler Merkezi’nce düzenlenen “2024 Yaz Okulu”nda eğitim gören 60 öğrenci eğitimlerini tamamladı. 1-26 Temmuz tarihleri arasında süren, toplamda 4 haftalık tematik yaz okulunda, 7-10 yaş arası çocuklar eğitim aldı. Kütüphane Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilen yaz okulunda çocuklara, “Edebiyata yolculuk”, “Bilimi seviyorum”, “Hayatı tanıyorum” ve “Bir lisan, bin insan” temalarında dersler verildi. Çocuklar; masallar diyarına yolculuk, yaratıcı yazarlık, eğlenceli deneyler,  deyimlerimiz ve atasözlerimiz, geleneksel çocuk oyunları, matematiksel düşünme, bilime yön veren insanlar, deniz altında yaşam ve okyanuslar, çocuk hakları, ev ekonomisi ve iş eğitimi, değerler eğitimi ve olumları, afet bilinci eğitimi, İtalyanca, İngilizce, sinema ile ekip çalışması ve sosyalleşme konularında eğitim aldı.

25 günlük eğitimi tamamlayan çocuklara Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle öğrencilere sertifikaları takdim edildi. 
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER