Maltepe'nin yol haritası çizildi

Maltepe’nin geleceğinin planlandığı, “Arama Konferansı”, sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışıldığı oturumların ardından sona erdi.

Maltepe'nin yol haritası çizildi
Maltepe'nin yol haritası çizildi

Maltepe’nin geleceğinin planlandığı, “Arama Konferansı”, sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışıldığı oturumların ardından sona erdi.

Kentsel dönüşüm başta olmak üzere; belediyelere ait binalarda solar enerji kullanımı, Maltepe Merkez Meydanı’nda ulaşımın yer altına alınması, organik tarımın yaygınlaştırılması, havaray, bisiklet yollarının yaygınlaştırılması ve üstün yetenekli çocukların değerlendirilmesi öne çıkan projeler arasında yer aldı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Maltepe Belediyesi Meclis Üyeleri, ilçedeki sivil toplum kuruluşları (STK), akademisyenler, mahalle muhtarları ve Maltepeli bürokratların katıldığı konferansın ikinci bölümünde katılımcılar, yedi gruba ayrılarak kendi aralarında Maltepe’nin sorunlarını tartıştılar. Tespitler 10 başlık altında sıralanıp ortak sorunlar belirlendikten sonra, belirlenen konular üzerine gruplar tekrar toplanarak fikir tartışması içine girdiler.

GRUPLAR PROJELERİNİ AÇIKLADI

Gruplar toplanmadan önce konuşma yapan Arama Konferansı'nın yöneticisi ve moderatörü Sabancı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Oğuz Babüroğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın projelerini önemli bulduğunu belirterek, “Su akıyor, bir yandan çalışmalar da yapılıyor. Maltepe’nin eksikliklerini ben ilk kez burada gördüm, yeni öğreniyorum. Sorunlar şu an tespit edildi. Şimdi gruplar projeleri ve önerilerini sıralayacak, bunlar için kaynakları nasıl bulacak, bunları belirleyecek. Ortak akıl da çıktı. Şimdi mekanizmayı üreterek sorunların çözümünde neler yapabileceğimizi konuşmamız lazım” dedi.

SOLAR ENERJİDEN ATIKLARIN AYRIŞTIRILMASINA

Gruplar, projelerini ve projeler için kaynaklarını katılımcılara açıkladıktan sonra fikirlerini aldı. Kentsel dönüşüm ve uyuşturucu sorunu başta olmak üzere; belediyelere ait binalarda solar enerji kullanımı, gezici mobil sağlık taraması hizmeti, Maltepe Merkez Meydanı’nda ulaşımın yer altına alınması, amatör spor kulüplerinin güçlendirilmesi, çöplerin ayrıştırarak toplanması, öğrencilere konuk evi, organik tarımın yaygınlaştırılması, ihtiyaç sahibi ailelerin bebeklerine mama yardımı, havaray, bisiklet yollarının yaygınlaştırılması ve üstün yetenekli çocukların değerlendirilmesi öne çıkan projeler arasında yer aldı.

"DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU GÖRDÜK"

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Başkan Ali Kılıç, seçim dönemindeyken 21 maddeden oluşan seçim bildirgesinde katılımcı belediyeciliğe önemle vurgu yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Burada ortaya atılan fikirler aslında ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Eylül ayından sonra mahallelere gideceğiz, sorunları yerinde dinleyeceğiz. Sizlerden bir ricam var, belediyede yapılan işlerin takipçisi olun. Biz birlikte yeni bir Maltepe inşa edeceğiz. Maltepe gerçekten çok dinamik, yeni bir ilçe. Hatta bu 5 yılı planlarken, 20 yıllık bir öngörüyü baz almalıyız ki bizden sonraki arkadaşlar da bundan faydalansın. Mesela binalara otopark zorunluluğu. Diyelim belediye yanlış yapıyor, vatandaşın burada uyarması lazım, siz aracınızı buraya park ederek benim alanımı işgal ediyorsunuz demeli. Parsel bazında değil ada bazında bir kentsel dönüşüm olursa daha rahat bir Maltepe inşa edilebilir. Sayın Kadir Topbaş da böyle düşünüyor.”

Maltepe Merkez Meydanı’nda ulaşımın yer altına alınması noktasında, Maltepe Belediyesi’ne danışman olarak gelen Münih eski Anakent Belediye Başkanı Christian Ude’nin de çalışma yaptığını kaydeden Kılıç, “Bir yer altı tüneli projesinden bahsediyoruz. Bu konuda Anakent Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’la da görüşüyoruz. Ayrıca bir de fuar projemiz var, bu projeyle İngilizce, Almaca ve Fransızca dillerinde eğitim verip, Maltepe’deki gençlerimizi yetiştireceğiz ve onları orada istihdam edeceği” şeklinde konuşarak, katılımcılara teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 21:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER