Maltepe'de Karayolları arazisi botanik parkı olacak

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Karayolları arazisi, Maltepe halkının olacak ve oraya bir botanik parkı kuracağız” dedi.

Maltepe'de Karayolları arazisi botanik parkı olacak
Maltepe'de Karayolları arazisi botanik parkı olacak

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Karayolları arazisi, Maltepe halkının olacak ve oraya bir botanik parkı kuracağız” dedi.

Maltepe Belediyesi'nin “Mahalle Buluşmaları” onuncu gününde, Çınar Mahallesi ile sürdü.  Küçükyalı E.C.A. Elginkan İlkokulu’nda halkla bir araya gelen Kılıç, sorunları dinleyip, tek tek not aldı. Buluşmada, ulaşım ve otopark sorunu, çevre ve gürültü kirliliği, kentsel dönüşüm, altyapı sorunları, sokak hayvanlarının durumu, imar, parklar ve parklardaki ışıklandırma sorunları, çöp konteynırı sorunu, pazarların denetimi ve deprem öncesi yapılan çalışmalar üzerine konuşuldu. Mahalle buluşmalarının önemine dikkat çekerek konuşmasına başlayan Kılıç, “Yoğun bir tempoyla halkla bir araya geliyoruz ve onları dinliyoruz. Bu benim için onurlu bir çalışma. Eleştiri ve önerinizden faydalanmaya çalışıyorum. Her 3 ayda bir, bu toplantıları 1 aya yayarak yapmaya çalışacağız. Bundan sonraki mahalle buluşmalarına, örneğin kentsel dönüşüm noktasında bir uzmanımızı ya da uyuşturucu ile ilgili bilgi veren bir uzmanımızı sizlerle buluşturarak, daha da faydalı toplantılara imza atacağız” dedi.

“DEPREM ÖNCESİ HAZIRLIKLARA BAŞLADIK”

Deprem öncesi hazırlıkları anlatarak konuşmasına başlayan Kılıç, şunları söyledi:

“Depremle ilgili olarak belediyemiz bünyesinde Afet Müdürlüğü kurduk. Depremle ilgili çalışmalarımıza hız verdik. Öncelikli olarak deprem sonrası toplanacağımız parklarda, deprem olduğunda elektrik kesintilerinden etkilenmeyen ve güneş enerjisiyle çalışan aydınlatma sistemleri yapacağız. Yine bir başka sorununuz sokak hayvanlarıyla ilgili. Biz de bir anlayışın değişmesi lazım, aslına bakarsak hayvanlar insanlara değil, insanlar hayvanlara saldırıyor. Çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılayamıyoruz. Halbuki Anadolu’da bizler hayvanlarla hep iç içeydik. Hayvanlarımızı 60-70 metrekarelik alanlara hapsetmemek adına bir yaşam köyü projemiz var, gerçekleştirmek için uğraş veriyoruz. Hayvanseverlere de bir çağrımız var, bir araya gelin ve dernek kurun. Sorunlarınızı tek bir elden bize aktarın. Bu anlamda dayanışma çok önemli. İnanın bizim kadar kültürüne, değerlerine yabancılaşan ve o değerli eleştiren başkaca bir toplum yok, bu ülkeye biz sahip çıkmalıyız. Çevremize, kamu mallarına zarar verenleri tatlı dille uyarmalıyız.”

KIZ ÖĞRENCİ YURDU İNŞA EDİLİYOR


Maltepe Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, mahalle konakları, uyuşturucuyla mücadele merkezleri ve kentsel dönüşüm projeleri hakkında da vatandaşları bilgilendiren Kılıç, “Vatandaşların bir araya geleceği bir kültür merkezi gerekliliği her yerde mevcut. Biz bu amaçla çok amaçlı mahalle konakları kurarak, eksikliği gidereceğiz. 18 ayrı mahallede 18 ayrı kreş ve mahalle konağı olacak. Öğretmenevi olarak kullanılan binayı mühürledik. Çünkü, bina hem ruhsatsız, hem de binayı işletenler parasını ödemiyordu. Bu bina, bir hayırsever tarafından kültürel amaçlarda kullanılması için belediyemize tahsis edilmişti. Biz şimdi buranın üst katında Fikret Otyam Müzesi kuruyoruz, alt katındaysa Maltepeli sanatçı ve ressamlarımız için bir sergi salonu ve galeri kuracağız. Adnan Kahveci Parkı’nın oradaki inşaat alanıyla ilgili sorularınız da vardı. Oraya bir kız öğrenci yurdu yapıyoruz. Parkımızı da güzelleştirip, Atatürk büstü koyabiliriz. Kentsel dönüşüm konusunda da belediyemiz bünyesinde bir inşaat şirketi kurduk. Sizleri müteahhitlere muhtaç etmeyeceğiz, bu konuda bize yardımcı olun ve mahalle muhtarınız başkanlığında 25 kişilik bir danışma kurulu oluşturun, çalışmalara başlayalım. Sizlerin onayının olmadığı hiçbir projenin altına imza atmam” şeklinde konuştu.

“KARAYOLLARI ARAZİSİ MALTEPELİNİN OLACAK”


Son olarak, Karayolları arazisi ve arkeoloji parkıyla ilgili sorulara da cevap veren Kılıç, Arkeoloji Parkı’nın SİT alanı olmasıyla beraber oradaki arazi ve binalarla ilgili çeşitli sıkıntılarının yaşandığını bildiklerini ve kimseyi mağdur etmeden soruna çözüm bulmaya çalıştıklarını belirterek, “Biliyorsunuz arkeoloji parkı, Anıtlar Kurulu’nca onaylandı. Biz buraya maalesef sahip çıkamıyoruz. Karayolları arazisiyle ilgili de çalışma yapıyoruz. TOKİ’ye dedik ki; 'Maltepelinin size olan güveni sarsıldı, buraya tek çivi çaktırmayız.' Çünkü bizim elimizde kalan tek yeşil alanımız orası. Bizden para istediler, verelim dediler. Bizim o kadar paramız yok ama arkamızda halk desteği var dedim. Burası Maltepe halkının olacak ve oraya biz bir botanik parkı kuracağız. Yine altgeçitlerle ilgili sıkıntımız var, burası hızlı tren merkezi istasyonu olacak, o yüzden bu altgeçitlerin genişletilmesi lazım dedik, yazışmalarımız sürüyor, konuyu takip ediyoruz” diye konuştu.

Kılıç’ın konuşması öncesinde söz alan Çınar Mahallesi Muhtarı Ayşem Möröy, “Mahallemiz, en az sorunu olan mahalle. Bu yüzden belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Mahallemizin en önemli sorunu uyuşturucu kullanımı ve parklarla ilgili sorunlar. Bu parkların bir kısmı Büyükşehir’e ait. Çınar’da çevre, gürültü ve ulaşım kirliliği öncelikli olarak çözülmeli. Arkeopark dolayısıyla SİT alanı ilan edilen arsa ve apartmanlarda sorun var, Başkanımız bunları çözmek için uğraşıyor, takip ediyoruz. Başkanımız da sağ olsun, ayağımıza kadar gelip bizi dinliyor. Bu belediyeler içerisinde bir ilk, bu da bizim farkımızı gösteriyor” dedi. Başkan Kılıç, toplantı sonrası E.C.A. Elginkan İlkokulu Müdürü Süreyya Yapalıal, Müdür Yardımcısı Hıdır Aydemir ve öğretmenlerle de bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Maltepe Belediyesi müdürleri, Çınar Mahallesi Muhtarı Ayşem Möröy ve vatandaşlar katıldı. Çınar Cami İmamı Ahmet Şimşek'i de ziyaret eden Kılıç, sorunlarını dinledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 20:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER