Maltepe'de 200 esnafa “gıda güvenliği hijyeni” eğitimi

Maltepe Belediyesi “Güvenli Gıda Tüket, Sağlıklı Yaşa Projesi” kapsamında, restoran ve toplu tüketim işletmelerine yönelik olarak “Toplu İşletmelerde Gıda Güvenliği Hijyeni” konulu bir eğitim semineri düzenledi.

Maltepe'de 200 esnafa “gıda güvenliği hijyeni” eğitimi
 Maltepe'de 200 esnafa “gıda güvenliği hijyeni” eğitimi

Maltepe Belediyesi “Güvenli Gıda Tüket, Sağlıklı Yaşa Projesi” kapsamında, restoran ve toplu tüketim işletmelerine yönelik olarak “Toplu İşletmelerde Gıda Güvenliği Hijyeni” konulu bir eğitim semineri düzenledi. Seminere katılan 200 esnafa katılımcı belgesi verildi.
Maltepe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından, restoran ve toplu tüketim işletmelerine yönelik “Toplu İşletmelerde Gıda Güvenliği Hijyeni” başlıklı bir seminer düzenlendi. 200 esnafın katıldığı ve Küçükyalı Evlendirme Dairesi’nde gerçekleştirilen seminere Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Ekşioğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri İlyas Altuncu,  Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Şenol Karasu, Veteriner İşleri Müdürü Fevzi Karaağaç ve çok sayıda restoranla toplu tüketim işletmesi sahibi ve çalışanları katıldı. Açılış konuşmasını Ömer Ekşioğlu ve Fevzi Karaağaç’ın gerçekleştirdiği seminerde, Veteriner İşleri Müdürlüğü Gıda Denetim birimi tarafından bir sunum yapıldı.
“GÜVENLİ GIDA TÜKET, SAĞLIKLI YAŞA"
Proje kapsamında, ilçe dahilindeki restoran ve toplu tüketim işletmecisi ve personelinin, gıda güvenliği ve hijyeni konularında temel bir eğitim almaları hedeflenirken; seminerde “hijyen eğitimleri ve hijyen sertifikası neden önemli? gıda güvenliği, gıda hijyeni, gıdaların kirlenmesi, çapraz bulaşma, gıda zehirlenmesi, gıda maddelerinin kabulü, kullanımı ve muhafaza koşulları ile restoran ve toplu tüketim sektöründe hammadde kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar, dönerin hazırlanması ve pişirilmesi ile ilgili şartlar, çiğ yumurtaların kullanımı, pişirilmeyen ve yumurta içeren gıdaların hazırlanması ve gıdaların sunumu” konuları işlendi. Seminer sonrası katılan 200 esnafa katılımcı belgesi verildi.



“GÜVENLİ GIDA KENTLİ HAKKI”
Seminerle ilgili açıklama yapan Veteriner İşleri Müdürü Fevzi Karaağaç, “Projeyle bilinçli üreticiler yaratmak hedefimiz. Bu amaçla eğitimlerimiz sektörel olarak devam edecek. Gıda güvenliği, halk sağlığıyla direk ilişkili olduğundan üzerinde hassasiyetle durulması gerekmektedir. Gıdanın, çiftlikten soframıza geldiği tüm aşamalarda denetlenmesi gerekir. Unutmayalım ki, hastalıkların önemli bir kısmı beslenme kaynaklıdır. Belediyemiz, yürüttüğü bu projeyle güvenli gıda tüketmenin bir kentli hakkı olduğunu değerlendirmektedir. Bizler de bu hakkın teslimi için ise faaliyetlerimize aralıksız devam edeceğiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER