Unutulmaya Yüz Tutmuş Sanat Tuzla’da
Filogrof Aysun Gemalmaz’ın filografi ( çivi üzerine tel sarma) tablolarını sergilediği eserler, Tuzla Belediyesi sergi salonunda Tuzlalıların beğenisine sunuldu. Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın açılışını gerçekleştirdiği sergi, 25 Eylül Cumartesi gününe kadar açık olacak.
Tuzla Belediyesi Sergi salonu, çivi ve telin usta ellerde şekillendirilerek birbirinden güzel resimlerin oluşturulduğu Filografi sanatını ağırlıyor. Aysun Gemalmaz’ın eserinden oluşan sergi, Türk bayrağından takım armalarına, tarihi figürlerden hat sanatına kadar içinde birçok rengi barındırıyor. Filografi sanatının büyük üstadı Saim Devrilmez’den aldığı öğretilerle bu sanatta büyük bir başarı yakalayan Aysun Gemalmaz,hattat Muhammet Başda tarafından aldığı hat dersleriyle de çivilere ayrı bir ahenk katıyor.
33 eserden oluşan sergide, özellikle Osmanlı Arması sergiyi ziyarete gelen konukların ilgi odağı oldu.
Filografi Sanatı Nedir?
Filografi ahşap bir zemin üzerine çakılmış çiviler arasından teller geçirilerek belli örgü teknikleri kullanılarak çeşitli desenler meydan getirilmesi sanatıdır. Bu sanat Orta Doğu'da doğmuş batıya ve uzak doğuya yayılmıştır. Ülkemizde pek tanımayan bu sanat, zorluğu, sabır gerektirmesi nedeni ile az uygulanmakta olup bütün dünyada unutulmak üzeredir.
Filografide, belli örgü teknikleri kullanılarak hat yazıları, simetrik desenler, amblemler, çiçekler ve çizgi film karakterleri panolar haline getirilebilmektedir.
Unutulmaya Yüz Tutmuş Sanat Tuzla’da
Unutulmaya Yüz Tutmuş Sanat Tuzla’da
YORUM EKLE
1
Borç, Amerikalının kamçısı mı ayrılmaz parçası...
2
Erbakan Saadet’in başına, Kurtulmuş yeni...
3
Sürpriz görüşme Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na:...
4
İsrail'e çok yardımcı davrandık
5
EN BÜYÜK OTOYOLU PROJESİNDE İMZALAR ATILDI
6
NAYLON FATURAYA AF GELİYOR
7
TÜRKİYE'NİN ELEKTRİĞİNİN YÜZDE 4'ÜNÜ ÜRETECEĞİZ'
8
ALTIN 1400 DOLARI GEÇER Mİ? Altın piyasası uzmanları,...
9
Maltepe'nin 1 milyon metrekaresi değişecek
10
İstanbul engellilere uygun tasarlanıyor
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler