Yusuf Dikeç, Alaşehir'de ölümsüzleştirildi.

Yusuf Dikeç'in Paris 2024 duruşu Alaşehir'de duvara resmedildi!

Yusuf Dikeç, Alaşehir'de ölümsüzleştirildi.

Yusuf Dikeç, Alaşehir'de ölümsüzleştirildi.

Yusuf Dikeç'in Paris 2024 duruşu Alaşehir'de duvara resmedildi!

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda takım arkadaşı Şevval İlayda Tarhan ile birlikte Türkiye'ye 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde gümüş madalya kazanan ve atış tarzıyla dünya çapında fenomen haline gelen Yusuf Dikeç, Alaşehir'de ölümsüzleştirildi.


Alaşehir’de bir iş yeri sahibi, Dikeç'in Paris Olimpiyatları'ndaki ünlü atış pozunu duvarına resmettirerek milli sporcunun başarısını kutladı. İş yeri sahibi Tolga Başer, “Yusuf Dikeç'in ülkemize kazandırdığı başarıyla gurur duyuyorum. Ayrıca atış yaparken sergilediği duruşu da büyük bir gurur kaynağı. Bu duruşu ve başarısını ölümsüzleştirmek için iş yerimin duvarına resmini yaptırttım. Müşterilerim de bu eseri çok sevdi ve resmin önünde hatıra fotoğrafları çektiriyorlar” dedi.


Grafiti sanatçısı Şenol Karakaya tarafından yapılan bu özel çalışma, sprey ve akrilik sanat boyası tekniğiyle tamamlandı. Karakaya, “Bugün Alaşehir'de Yusuf Dikeç'in resmini yaptım. Onunla gurur duyuyorum çünkü milli gururumuz, bu duruşuyla Türk milletinin neler başarabileceğini dünyaya gösterdi. Alaşehirli iş yeri sahibiyle sosyal medya üzerinden tanıştık ve bu talebi aldım. Alaşehir'de ilk kez bu resmi yaptım” şeklinde konuştu.


Dikeç'in hayranları ise, milli sporcunun başarısını ve duruşunu kutlamak için resmin önünde hatıra fotoğrafları çektirerek büyük bir heyecan ve gurur duyduklarını belirtti.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER