TARAKLI, KARAGÖL YAYLASI 

Taraklı denildiğinde ilk olarak Tarihi Taraklı Evleri akla gelir.

TARAKLI, KARAGÖL YAYLASI 
HABERİN GALERİSİ
TARAKLI, KARAGÖL YAYLASI

TARAKLI, KARAGÖL YAYLASI

TARAKLI, KARAGÖL YAYLASI 

Taraklı denildiğinde ilk olarak Tarihi Taraklı Evleri akla gelir.

TARAKLI KARAGÖL YAYLASI SEVENLERE GELSİN

Taraklı denildiğinde ilk olarak Tarihi Taraklı Evleri akla gelir. Osmanlı Yerel Mimarisinin seçkin örneklerini barındıran bu küçük ilçe, ana yollara uzakta kalışının, gelişmemişliğinin meyvelerini Turizm Potansiyelini değerlendirerek fazlasıyla aldı ve her gün İstanbul merkezli ulusal turların adeta uğrak yeri haline geldi. 


Tabiki Taraklı'yı Türkiye ve dünya gündemine taşıyan ve tanıtan Türk Telekom'un "Mümkünlü" Reklamlarını anmadan geçmek olmaz, 
Taraklı bu reklamlar sayesinde Sakarya'da ve Türkiye'de kendisi için şöhretin kapılarını araladı. 
Taraklı Termal Tesisleri ilçenin yoğun bir uğrak yeri haline gelmesine hizmet etti, termal turizmde Taraklı Marka olma yolunda hızla ilerliyor. 


Tabiki Yöresel tatları unutmadık, tarihi bin yıllık doğal uhud tatlısı, bu doğal tatlı hiç bir tatlandırıcı kullanılmayan bin yıllık kanser ilacı olarak bilinmektedir. 
Doğal şimşir kaşığını üzerinde bakteri barındırmadığı için sağlıklı beslenmenin ilk adımı olarak görebiliriz. 
Kuru fasulyesi, enginarı, alıcı, cevizi, yoğurdu, tereyağı, dartılı keşkegi ve köpük helvasıyla lezzet durağıdır Taraklı. Aracınızı ana yolun kenarına çekerek 
küçük bir meyve ve sebze tezgahının yanına çekerek uygun fiyata mevsimlik köy ürünlerini eviniz için seçebilirsiniz. 


Taraklı dendiğinde akla gelecek en önemli yerlerden birisi de Taraklı Karagöl Yaylasıdır. Yaylada yaz boyunca Cuma günleri haftalık pazar kurulmakta küçük bir panayırı andıran bu pazarda yaylalılar ve misafirler tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyor. 


Karagöle gidip Kekikli Yayla Sütünden elde edilen enfes yayla yoğurdundan yemeden oradan ayrılmamalısınız. 
Karagöl Yaylasına ulaştığınızda Göl kenarında kahvaltınızı yapabilir, satın aldığınız ürünleri afiyetle yiyebilir, pikniginizi gerçekleştirebilirsiniz. 
Son olarak Taraklıya giderseniz bol oksijenli enfes yayla güzelliklerini görmeden, doğal ürünlerini tatmadan dönmemenizi tavsiye ederiz.

Taraklı'ya Nasıl Gidilir?
Eğer aracınızla gidecekseniz; İstanbul Çamlıca gişelerinden girerek otoban tercihinizi, Adapazarı - Bilecik sapağına kadar kullanabilirsiniz. Bilecik istikametinden ayrıldıktan sonra, Sakarya Nehri boyunca uzanan şiirsel görsellikte tepesi dumanlı dağlar, yeşillikler arasında bulunan, 20. kilometrede yer alan yepyeni Geyve kavşağını kullanarak Sakarya Nehri üzerinden geçip, Geyve Taraklı yoluna giriyorsunuz ve rampa başlıyor. Yaklaşık yarım saat sonra ilçeye varacaksınız. Taraklı İstanbul yolculuğu, toplam 2 saat sürüyor.

Otobüs ile seyahat edecekler için iki farklı seçenek vardır:

-İstanbul-Harem den günde bir kez hareket eden Göynük otobüsüne binilerek, Taraklıda inilir. Yolculuk yaklaşık 3 saat sürmektedir.
Yeşil Göynük Turizm irtibat numaraları: 0374 451 60 41 -  0216 495 63 53
-İstanbul’dan Adapazarı’na her yarım saatte bir hareket eden şehirlerarası otobüsle veya trenle gelinip, Adapazarı’ndan donatım civarında bulunan ilçeler otogarından Taraklı otobüslerine binilir. (Otobüs saatleri konusunda önceden bilgi alınız.)
Taraklı terminal irtibat numarası:  0264 491 25 60
 

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2024, 14:35

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER