Düzce'de Ekolojik Köy Tatili
Şehirin Kalabalılığından uzakda, Ekolojik bir köy tatili geçirmek isteyenler için bulunmaz bir mekan, DADALI KÖYÜ
Tertemiz havası, becerikli aşçıları, yemyeşil ormanları ve gölleri ile ünlü ilimiz Bolu`nun merkezine 12, Abant`a 40, Gölcük Milli Parkı`na 24 ve Yedigöller`e 35 km mesafede orman içinde bulunan iki katlı bu şirin dağ evinde kafanızı dinleyerek huzurlu bir tatil yapabilirsiniz.
EKOLOJİK KÖY'DE NELER VAR?
Kalabalık aileler için ideal bir konaklama imkanı sunan evde bir mutfak, bir salon, üç yatak odası, bir banyo, bir tuvalet, çocuklar için oyun odası, kitaplık ve iki balkon bulunmaktadır. Balkonlar oldukça geniş olup alt balkonda bir adet salıncak, bir adet yemek masası ve bir adet ahşap karyola mevcuttur.
Evde bir televizyon, bir dijital uydu alıcısı, odun sobası ve bir radyo kasetçalar vardır. Her odada elektrik kesintisi anında kullanılmak üzere birer adet büyük boy şarjlı ışıldak mevcuttur. Mutfakta buzdolabı, set üstü ocak, tost makinesi, elektrikli ızgara, semaver, toprak güveç ve yemek yapmak için gerekli olan diğer tüm araç gereç bulunmaktadır. Su kesintisi olduğunda kullanılmak üzere bir adet 500 litrelik su deposu mevcuttur. Hem banyo hem de mutfakta sıcak suyunuz 24 saat kullanıma hazırdır.
EKOLOJİK KÖY'DEKAÇ KİŞİ KALABİLİR?
Evde maksimum 8 kişi konaklayabilir.
EKOLOJİK KÖY'DEKAÇ NELER YAPILIR?
Bahçede bulunan kamelya, piknik masası, mangal, mangal kömürü, çıra, hiç kullanılmamış ızgara teli gibi ekipmanlar içinize sinerek mangal keyfi yapmanızı kolaylaştıracak bunun yanında tatile çıkarken bagajınızı bu tür eşyalarla doldurmamış olacaksınız.
Bu eşsiz doğada sizler kitap okurken ya da dinlenirken çocuklarınız futbol, basketbol, voleybol, badminton oynayarak, salıncağa binerek ya da Ağaç Ev`de eğlenerek vakit geçirebilirler. Bahçedeki masa tenisinde heyecanlı maçlar yaparak ve büyük boy trambolinde zıplayarak hem eğlenip hem de formda kalabilirsiniz.
Hobi odasında bulunan okey, tavla ve satranç takımları ile ailece oynayabilir, dilerseniz çitle çevrili ve aydınlatmalı bahçemizde bulunan çadırda kalarak güvenli bir ortamda çocuklarınıza kamp tecrübesi yaşatabilirsiniz. Bölge off road, trekking ve kamp için çok uygun olup, 10 dakika yürüme mesafesinde balık tutabileceğiniz küçük bir göl mevcuttur.
EKOLOJİK KÖY'DEKAÇ NE YENİR?
Yöre kasaplarından alacağınız nefis etleri ızgarada kendiniz pişirip kendiniz yiyebilirsiniz.
Mutfakta sıvı yağ, salça, çay, şeker, pirinç, mercimek, bulgur, tarhana, makarna, çeşitli baharat, turşu, patates, soğan, köy ekmeği ve kahvaltılık yiyecekler bulunur.
Mevsiminde gelen konuklarımız bahçede yetişen çilek, ahududu, kiraz, erik, armut ve vişne gibi meyveleri toplayıp yiyebilirler.
Tüm bu yiyecekler konaklama fiyatına dahildir.
Ayrıca komşu evlerde yaşayan köylülerden taze tereyağı, süt, kaymak, peynir, yoğurt ve yaylada beslenen tavukların doğal yumurtalarını temin edebilirsiniz.
Dadalı Köyü
Akçakoca Organik Fındık ve Kestane Üreticileri Birliği tarafından hazırlanan Dadalı Köyü; Turizmde Markalaşma ve Kalite Yönetimi konulu proje Doğu Marmara Kalkınma Ajansı MARKA'dan teknik destek aldı. Destek çerçevesinde Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik yöneticiliğinde Turizmde Markalaşma alanında uzman bir ekip 07.01.2011 tarihinde Dadalı köyünde saha çalışmalarıyla birlikte başladı.
Bozulmamış doğası ve hali hazırda profesyonelce yapılan organik tarım aktiviteleri ile son yıllarda birçok alanda adından sıkça söz ettiren köyümüz, şimdi de dünya turizm pazarında büyük bir ekonomik paya sahip olan Kırsal Turizm ve Eko Turizm alanlarında Türkiye çapında bir Model Köy olabilmek için kolları sıvadı. Köy halkı yaşlısından gencine büyük bir heyecan ile turizm alanında gelecek yerli ve yabancı turistlere en güzel tatillerini nasıl geçirtebileceklerinin çalışmalarını yapıyor.
Köy gençleri ve halkı geleneksel orta oyunlarını hazırlar iken, kadınlar da kına gecesi, çeyiz serme ve yöreye has geleneksel yemekleri hazırlıyorlar. Unutulmuş kendine has geleneklerini tekrar gün yüzüne çıkartarak, kırsal turizmde yerini alma yolundadır.
Dadalı köyünün markalaşma süreci, Akçakoca Organik Fındık ve Kestane Üreticileri Birliği Başkanı ve Akçakoca Belediye Başkanı Sayın Fikret Albayrak, verdikleri Teknik Destek sayesinde köyüN projenin gerçekleşmesini sağlayan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Başkanı Sayın Erkan Ayan ve ekibi, projenin teklif edilmesi ve devamında takip edilmesi konusundaki hassasiyetlerinden dolayı Başkan danışmanları Emine Yüksel ve Süleyman Turunç, Köy Muhtarımız ve konuksever köy halkıyla birlikte, Marka Uzmanı Metin ÇELİK ve ekip arkadaşlar Özlem Çelik, Cengiz Akbay, Yeşim Akbay ve Hatice Sancak'a ve ekibimize destek olmak için Şanlıurfa'dan gelen Göncü Turizm Yön. Kur. Başkanı ve Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Vekili Sayın Cem Göncü tarafından yürütülmektedir.
İstanbul Dadalı arası mesafe 242 kilometre
Ankara Dadalı arası mesafe 275 kilometre
Düzce Dadalı arası mesafe 40 kilometre
Adana Dadalı arası mesafe 760 kilometre
İzmir Dadalı arası mesafe 585 kilometre
Ekolojik Köy Nedir?
Ekolojik Köy insan eylemlerinin doğaya zarar vermeden sağlıklı bir ortam yaratarak sürekli kılındığı, insan ölçekli bir topluluktur. Bu ölçek, toplulukta yer alan insanların birbirlerini tanımalarını ve bireylerle topluluk arasında yönetim konusunda işlevsel ilişkiler kurulmasını mümkün kılar.
Tam şekillenmiş yerleşim normal yaşamın barınma, yiyecek temini, sosyal yaşam, üretim, ticaret ve eğlence gibi tüm gereksinimleri dengeli oranlarla gerçekleştirilmesidir.
Doğaya zarar vermeden, onunla bütünleşmek ekoloji kavramını çağrıştırmaktadır. Burada en önemli ilke insanın doğaya efendi tavrıyla bakmayıp diğer yaşam biçimlerine eşitlik ilkesiyle yaklaşmalarıdır.
Diğer önemli bir ilke kaynakların geri dönüşümlü olarak kullanılmasıdır, "bir kez kullan ve at" olarak tanımlayabileceğimiz günümüz endüstri toplumu tavrından uzak durulmalıdır.
Ekoköylerin sonuçta insan toplulukları olduğunu gözönünde tutarak, fiziksel, ruhsal ve duygusal insan sağlığına önem verilmeksizin bu topluluğun ayakta kalması düşünülemez. Bu sağlıklı gelişme yalnız bireyler için değil topluluğun tümü için geçerlidir.
Kendine yeterlilik ilkesi; topluluğun sınırsız bir gelecekte varlığını sürdürebilmesi demektir.
Kısa vadeli çıkarlar peşinde koşmadan, kalıcı, özveri ve dürüstlük gerektiren, sömürü içermeyen planlar ve eylemler yapılmalıdır.
DADALI KÖYÜ İLETİŞİM
Adres : Dadalı Köyü Akçokoca/Düzce
Telefon 05325535910
Faks : 03806113655
E-Posta [email protected]
İstanbul Dadalı arası mesafe 242 kilometre -
Ankara Dadalı arası mesafe 275 kilometre -
Düzce Dadalı arası mesafe 40 kilometre -
Adana Dadalı arası mesafe 760 kilometre -
İzmir Dadalı arası mesafe 585 kilometre
DADALI KÖYÜ İNTERNET SİTESİ İÇİN TIKLA
DÜZCE İL KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ SİTESİ İÇİN TIKLA
Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2014, 23:07
Düzce'de Ekolojik Köy Tatili
Şehirin Kalabalılığından uzakda, Ekolojik bir köy tatili geçirmek isteyenler için bulunmaz bir mekan, DADALI KÖYÜ
YORUM EKLE
1
Çin'de 6.5 Deprem, 150 ölü
2
Ataşehir’de Nöbetci Eczaneler
3
Yalova'da korkutan deprem!
4
TRİATLON AVRUPA KUPASI 4-5 AĞUSTOS'TA KARTAL'DA...
5
Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık %0,45 arttı...
6
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi aylık %0,73 arttı...
7
Türkiye Avrupa şampiyonu
8
Ataşehir’de Nöbetci Eczaneler
9
Real 31 Temmuz - 13 Ağustos 2014 İndirim Kataloğu
10
Şok Marketler'de 15 TL MaxiPuan Hediye!
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler