Youtube yasağı için çözüm olabilir

Youtube yasağı için çözüm olabilir

Youtube yasağı için çözüm olabilir
Youtube yasağı için çözüm olabilir!

BTK Başkanı Tayfun Acarer, YouTube yasağı ile ilgili Türkiye'nin belirli hassasiyetleri olduğunu söyleyerek çözüm yolunu açıkladı.


BTK Başkanı Tayfun Acarer, YouTube yasağı ile ilgili Türkiye'nin belirli hassasiyetleri olduğunu ve bunu sitenin yöneticilerine ilettiklerini söyledi. Acarer, "Çözüm olarak, 23 ülkede yaptıkları 'ülke versiyonu' denilen sisteme geçilsin istedik. Bu çözüm olabilir; ama bize dönüş olmadı." dedi.

Zaman gazetesinin haberine göre, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, video paylaşım sitesi YouTube yasağı ile ilgili belirli hassasiyetlerin olduğunu, site yöneticilerinden 23 ülkede uyguladıkları sistemin Türkiye'de de hayata geçirilmesini istediklerini kaydetti. Acarer, bu teklif karşısında YouTube'dan geri dönüş alamadıklarına dikkat çekti.

Bursa'da bir açılışa katılan BTK Başkanı Tayfun Acarer, gazetecilere, YouTube'a erişimin engellenmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yasağın sektörde ve kamuoyunda tam olarak bilinmediğine değinen Acarer, YouTube ile ilgili kararın 26 ay önce bir mahkeme tarafından, Atatürk ile ilgili bir kanuna muhalefet sebebiyle alındığını hatırlattı.

YOUTUBE'DAN DÖNÜŞ OLMADI

Yargının kararının uygulandığını ve bu süreçte YouTube yetkilileri ve sahibi olan Google ile birçok kez görüşmeler yapıldığını anlatan Tayfun Acarer, "Bu görüşmelerin bir kısmına ben de katıldım. Bir kısmını Sayın Ulaştırma Bakanımız bizzat yaptı. Türkiye, bu konudaki önerilerini, görüşlerini Google yetkilileriyle paylaştı. Türkiye'nin YouTube veya sahibi olan Google'dan isteği dile getirildi." dedi.


Acarer, şunları söyledi: "Türkiye'nin hassasiyetleriyle ilgili bir konuda karar alınmış. Bize düşen de bunun uygulanmasıdır. Buna çözüm olarak bizim önerilerimizin başında, diğer ülkelerde yaptıkları modellemenin Türkiye'de de yapılmasını istedik. Bunun temeli de özellikle lokal versiyon ya da ülke versiyonu dediğimiz bir uygulamadır. YouTube, bunu 23 ülkede yaptı. Bu ülkelerden bazıları Yeni Zelanda, İspanya, Polonya. İstenen şey, Türkiye versiyonunda yapılırsa, bu konuda soruna çözüm olabilir düşüncemiz vardı. Bunu, firma temsilcileri ile konuştuk. En son yaklaşık 2 hafta önce yine görüştük. Benzer şeyleri kendileriyle paylaştık. Şu ana kadar bize bir dönüş olmadı."

Erişimin yasaklanmasının, Türkiye'nin hassasiyetinden kaynaklandığının altını çizen Tayfun Acarer, şöyle devam etti: "Atatürk, Türkiye'nin bir hassasiyetidir. Fakat bununla ilgili altını çizerek söylemek istediğim bir husus da şudur; buradaki hassasiyet eğer önlem alınmazsa, Türkiye'deki her vatandaşın da başına gelebilecek ve ciddi sıkıntılar getirebilecek bir hassasiyettir. İnternet özgürlüktür, benim özgürlüğümün sizin özgürlüğünüzle sınırlı olması lazım."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER