Fatih Üniversitesi: “Türk erkeklerini debriyaj mahvetti!“

Fatih Üniversitesi'nin yürüttüğü bir çalışmada kadınların yüzde 61'inin ayakta dururken ve yürüyüş esnasında küçük ayak parmaklarını kullanmadığı, erkeklerinse yüzde 84'ünün sol topukta basınç fazlalığı bulunduğu görüldü. Türk erkeklerini debriyaj mahvetti

Fatih Üniversitesi: “Türk erkeklerini debriyaj mahvetti!“

Fatih Üniversitesi'nin yürüttüğü bir çalışmada kadınların yüzde 61'inin ayakta dururken ve yürüyüş esnasında küçük ayak parmaklarını kullanmadığı, erkeklerinse yüzde 84'ünün sol topukta basınç fazlalığı bulunduğu görüldü.
Türk erkeklerini debriyaj mahvetti
King Paolo'nun Ar-Ge çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği ve 3 bin kişinin katıldığı ayak basınç analizi, ayakta dururken ve yürüyüş sırasında ayak yapılarında görülen değişiklikleri gösterdi.

Kadınlarda 35 - 41, erkeklerde 39 - 45 numara ayakkabı giyen 3 bin kişinin katıldığı analizde  ağırlıklı olarak erkekte 42 numara, kadınlarda 37 -38 numaralarda yapılan ölçümler, değişik ayak numaralarının biyo-mekaniğini belirlendi.
Ölçümler, en yaygın erkek ayakkabı numarası olan 42 numara giyen erkeklerin yüzde 88'inin genel vücut basınç dağılımında sol ayağın baskın olduğunu gösterdi.
Yine 42 numara erkek ayaklarının yüzde 94'ünün sol topukta basınç fazlalığı olduğu, yüzde 71'inin küçük parmaklarını kullanmadığı ortaya çıktı. 
           Kaynak: Ataşehirliyiz.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER