Bağımlılık, insanın kendine ihanetidir

8. Nörobilim ve Nörobağışıklık Global Zirvesi’ne de katıldı. Bu zirvede de bağışıklık sistemi ile ruhsal hastalık ve sinir sistemi arasında nedensellik ilişkileri konuşuldu.

Bağımlılık, insanın kendine ihanetidir
Bağımlılık, insanın kendine ihanetidir

8. Nörobilim ve Nörobağışıklık Global Zirvesi’ne de katıldı. Bu zirvede de bağışıklık sistemi ile ruhsal hastalık ve sinir sistemi arasında nedensellik ilişkileri konuşuldu.


Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen 93. Scientific Federation, Scientific Federation ABODE for Researchers- Bağımlılık Terapisi ve Klinik Raporlar Konferansı’na katılan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bağımlılık psikiyatrisi alanında çalışan uzmanlarla bir araya geldi. “Bağımlılık Psikiyatrisinde Nöromodülasyon Tedavileri” başlıklı sunum yapan Prof. Dr. Tarhan, ABD’li bir uzmanın, bağımlılığı insanın kendine ihaneti olarak tanımladığının altını çizdi. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Madrid’de gerçekleştirilen 8. Nörobilim ve Nörobağışıklık Global Zirvesi’ne de katıldı. Bu zirvede de bağışıklık sistemi ile ruhsal hastalık ve sinir sistemi arasında nedensellik ilişkileri konuşuldu.

 Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Paris’te konferansa katıldı

Üsküdar Üniversitesi Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Fransa ve İspanya’da gerçekleştirilen iki ayrı konferansa katıldı.

Nöromodülasyon tedavilerini anlattı

Fransa’nın başkenti Paris’te 23-24 Ağustos 2018 tarihlerinde düzenlenen 93. Scientific Federation, Scientific Federation ABODE for Researchers- Bağımlılık Terapisi ve Klinik Raporlar Konferansı’na katılan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Bağımlılık Psikiyatrisinde Nöromodülasyon Tedavilerinin Vaadi Nedir?” başlıklı bir sunum yaptı.

Bağımlılık psikiyatrisinde nöromodülasyon tedavileri konusunda sunum yaptığını ifade eden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Beyin uyarım tedavilerinin bağımlılık tedavisindeki yerini ele aldık. RTMS, TDCS ve EKT gibi tedavilerin kullanıldığı yeni nörobilim çalışması olarak nöromodülasyon tedavisinin geleceği konusunda bir sunumdu. Konferansın anahtar sunumlarından biriydi. 50 dakikalık sunumda nöromodülasyon tedavileri ve beyin uyarım tedavilerinin geleceğine ilişkin görüşlerimizi paylaştık” dedi.

Bağımlılık psikiyatrisi uzmanları bir araya geldi


Paris’teki kongrede bağımlılık psikiyatrisi üzerine çalışan uzmanların bir araya geldiğini ifade eden Prof. Dr. Tarhan, ilginç konular hakkında sunumların yapıldığını söyledi.

ABD Kaliforniya’dan bir sunumda alkol bağımlılığının işlendiğini belirten Prof. Dr. Tarhan, buradaki tedavi yöntemlerinden bahsedildiğini belirterek “Kaliforniya’da Beverly Hills ve Santa Monica gibi Hollywood yıldızları ve ünlü isimlerin yaşadığı yerde kliniği olan bir hekim sunum yaptı. Hindistan ve Fransa’dan sunumlar vardı. Fransa’da esrar bağımlılığına ilişkin bir sunum vardı. İrlanda’dan sigara bağımlılığı ile ilgili bir sunum vardı. Bu konularda odak grup çalışmaları gerçekleştirildi. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu” dedi.

Bağımlılık, insanın kendine ihanetidir


Konferansa ABD’den katılan uzmanların bağımlılıkla ilgili ilginç tanımlamalarda bulunduklarına dikkat çeken Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Paul F. Sing isimli uzmanın “Bağımlılığı Anlamada Holistik Hayat Yaklaşımları” başlıklı sunumunda bağımlılığı, insanın kendine ihanet etmesi olarak tanımladığını söyledi. Prof. Dr. Tarhan, şunları söyledi:

“Bu uzman, ‘Bağımlılık bir insanın kendine ihanet etmesidir’ dedi. Bağımlılıkta dört ihanet var. İnsan kendi sağlığına ihanet ediyor, ikincisi ailesine ihanet ediyor, üçüncüsü topluma ihanet ediyor. Dördüncüsü yaratana Allah’a Tanrı’ya ihanet ediyor. Bağımlılıkta kişi kendine emanet edilen dört şeye ihanet ediyor. Bu açıdan bir sunum yaptı. Bu noktada enteresandı. Konferansa ABD’den katılan Kaliforniya Üniversitesi’nden Kim Peter Norman ise ‘Bağımlılık için çağın leprası’ dedi. Lepra hastalığı geçmiş çağlarda nasıl tıbbı aciz bırakmışsa ve insanları bir adada toplamak zorunda kalmışlarsa şu anda biz tıp olarak çağın leprası ile karşı karşıyayız. Tedavilerde ciddi şekilde zorlanıyoruz’ dedi.”

Konferansta önemli bilgi paylaşımlarının olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bu toplantılara önümüzdeki dönemlerde de katılmayı düşündüklerini ifade etti.

Nörobilim- bağışıklık sistemi ilişkisi konuşuldu


Üsküdar Üniversitesi Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesi uzmanları, 27-28 Ağustos 2018 tarihlerinde İspanya Madrid’de düzenlenen 8. Nörobilim ve Nörobağışıklık Global Zirvesi’ne katıldı. Konferansta Prof. Dr. Nevzat Tarhan “Anti-NMDA Ensefaliti” başlıklı bir sunum yaptı.

Aşıya tepki kızamıktan ölümleri artırdı


Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bu konferansta da bağışıklık sistemi ve nörobilim arasındaki ilişkinin ele alındığını ifade ederek “Toplantıda dünyanın çeşitli yerlerinden konuşmacılar vardı. İsviçre’den katılan konuşmacı aşıyla ilgili sunumunda dünyadaki yanlış algılardan bahsetti. Gösterdiği istatistikler, Kaliforniya’da aşı karşıtları nedeniyle aşı yapmayanlar arttığı için kızamıktan ölüm vakaları artmış. Japonya’dan bir sunumda da metabolik sendrom ve şeker hastalığında kullanılan ilacın beyindeki hücre yenileyici etkisinden bahsedildi. Şeker hastalığının tedavi edilmesi beyindeki hafıza hipokampus bölgesindeki hücrelerin canlanmasına sebep oluyor. Bu nedenle tedavisiz kalan şeker hastalarının erken bunama ihtimalinin arttığı bilgilerini sundu” dedi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bağışıklık sistemi ile ruhsal hastalık ve sinir sistemi arasında nedensellik ilişkilerinin konuşulduğunu ifade etti.

Nörobağışıklık konusu çok önemli


Klinik deneyim için nörobağışıklık konusunun çok önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Avrupa’nın en büyük ikinci beyin hastanesi olan NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’nde nöropsikiyatrik hastalıkların teşhisi ve tedavisine yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek dünyada bu alandaki çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi. Üniversite ve hastane bünyesinde bulunan biyokimya ve beyin görüntüleme laboratuvarlarında araştırma çalışmaları yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, hastane ve üniversite olarak Araştırma ve Geliştirme Birimlerinin çalışmalar yürüttüğünü, ikinci beyin olarak kabul edilen bağırsak ve mikrobiyata konusunda da çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Prof. Dr. Tarhan, söz konusu zirvenin sonraki toplantılarının düzenleme kurulunda yer alması için bir talebin de kendisine geldiğini söyledi.

NPİSTANBUL Beyin Hastanesi uzmanları da sunumlarıyla katıldı


İki gün süren konferansta Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Barış Önen Ünsalver, “Nöroinflamasyon ve kronik psikiyatrik bozukluklar”; NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Alper Evrensel ise “Bağırsak mikrobiyota ve kronik psikiyatrik bozukluklar” başlıklı sunumu ile konferansa katıldı. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER