Mack Defense M917A3 Ağır Damperli Kamyon,

Mack Granite kamyonla dünyanın en popüler ve kanıtlanmış damperli kamyonlarından biridir.

Mack Defense M917A3 Ağır Damperli Kamyon,

Mack Defense M917A3 Ağır Damperli Kamyon,

Mack Granite kamyonla dünyanın en popüler ve kanıtlanmış damperli kamyonlarından biridir.

Ticari tabanlı bir Mack Granite damperli kamyondur ve bu benzersiz yetenekleri ABD Ordusuna sunabilen tek şirket tarafından sınıfının en iyisi taktik araç çözümü olarak tasarlanmıştır. Bu araç, 2009'dan bu yana üretilen 42.400'ün üzerinde Mack Granite kamyonla dünyanın en popüler ve kanıtlanmış damperli kamyonlarından biridir.


Mayıs 2018'de ABD Ordusu, Mack Defense'e, 683'e kadar zırhsız ve zırhlı M917A3 HDT üretmek için yedi yıl içinde değeri 296,4 milyon dolara varan bir sözleşme verdi. ABD Ordusu, sözleşme programı zaman çizelgesine uygun olarak ABD Ordusu'nun Aberdeen, Maryland'deki Aberdeen Test Merkezinde 12 aracın iki yıllık başarılı Üretim Araç Testini tamamladıktan sonra 99 adet Mack Granit bazlı HDT satın almak üzere 30 Kasım 2020'de anlaşmayı imzaladı. . Ardından 29 Mart 2021'de 2021 Cumhurbaşkanlığı bütçesi kapsamında 56 adetlik ek HDT siparişi verildi.


MEC'de HDT'lerin üretimi, tesiste özel bir HDT üretim hattı oluşturmak için yapılan 6,5 milyon dolarlık yatırımın ardından 2021'in ilk çeyreğinde başladı. Yeni üretim hattı, ABD Ordusu ile yapılan HDT sözleşmesinin yerine getirilmesine yardımcı oluyor ve diğer araç çeşitlerinin üretilmesine olanak tanıyor.


23 Aralık 2021'de Mack Defense, Mack Experience Center'daki (MEC) Mack Defense'in yeni üretim hattını devreye alacak ilk üretim M917A3 Ağır Damperli Kamyonları (HDT) ABD Ordusuna ve ABD Ordusu Rezervine teslim etti.


MEC'deki üretim hattı, araç modifikasyonlarının yapıldığı Mack'in eski Müşteri Adaptasyon Merkezi'nde bulunuyor. Müşteri Adaptasyon Merkezi o zamandan beri Mack'in Macungie, Pensilvanya'daki Lehigh Valley Operasyonlarına (LVO) taşındı; burada Kuzey Amerika ve ihracata yönelik tüm Mack Trucks Sınıf 8 araçlarının montajı yapılıyor. Daha önce zırhsız HDT araçları LVO'da üretime başlamış ve daha sonra damper gövdesinin eklenmesi de dahil olmak üzere son montajın yapıldığı MEC'ye taşınmıştı.


Mack Granite modelini temel alan 94.500 lb. GVWR M917A3 HDT'ler, dört tekerlekten çekişli 8x8 konfigürasyonuna sahiptir. Mack Defense mühendisleri, ABD Ordusu HDT programı tarafından belirlenen zorlu taşıma kapasitesi ve hareketlilik gereksinimlerini karşılayabilecek ağır damperli bir kamyon yaratmak için süspansiyonun sürüş yüksekliğini artırdı. Zırhlı bir kabin de ticari bir kamyonun tüm konfor özellikleri ve konforlarından yararlanılarak, yolcuların zorlu ortamlarda güvende kalmasına yardımcı olmak için kuvvet koruması eklenerek tasarlandı. M917A3'ler, 440 beygir gücü ve 1.660 lb-ft tork sağlayan 13 litrelik Mack MP8 motorlarla güçlendirilmiştir.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER