Bosna Piramitleri..

Bosna-Hersek'te piramitler varmış..Ama henüz ortaya çıkarılmamış, varlıkları da "resmi olarak" (!) kabul edilmemiş.

 Bosna Piramitleri..
Acaba atalarımız neden bu kadar 'piramit-sever' ler..? Bu delice işleri neden dünyanın dört bir yanında yapıp 'resmi bilim çevreleri' ni rahatsız ediyorlar..?

Ne gizliyorlar (ya da bize miras bıraktıkları ne) ..? Aşağıda konuyla ilgili üç yazıyı (adresleriyle birlikte) alıntılıyorum.

İlgilenen arkadaşlar daha fazlasını da bulabilirler..: ** Bosna Piramitleri, veya bulunduğu şehrin adıyla Visoko Piramitleri (iki piramitin mevcut olduğu savından hareketle, biri Bosna Güneş Piramidi -'Bosanska Piramida Sunca'-, diğeri de Bosna Ay Piramidi -'Bosanska Piramida Mjeseca'- şeklinde de adlandırılmaktadır) Boşnak arkeolog Semir Osmanagiç tarafından halen üzerinde çalışmalar yürütülen, Bosna-Hersek'in başkenti Sarajevo ile Zenica arasında yer alan Visoko kentinin arkasında yükselen hayli düzgün bir piramit şeklindeki tepe ve bu tepeden görülebilen benzer şekilli daha küçük bir yükseltidir.

Semir Osmanagiç, 2005 yılı içinde 'Güneş Piramidi' alanında bizzat finanse ettiği kazı çalışmalarına başlamıştır.

Tepenin uçlarının kuzey-güney-doğu-batı yönlerine denk geldiğine dikkat çekmekte, ve taş döşenmiş bir giriş holü, altında piramidin yer aldığına inandığı kil katmanları bulduğunu öne sürerek, Visoko Piramitleri'nin Avrupa'nın bilinen ilk piramitleri olduğunu iddia etmektedir.

Mevcut bir tepenin şeklinin düzgünleştirilerek piramit şekline sokulmuş, yamaçlarında da basamaklar inşa edilmiş olması da başka bir ihtimaldir. Osmanagiç'e göre, Piramitlerin tarihi, bölgeye M.S. 600 yıllarında gelmeye başlayan Slav kavimlerinden önce Balkanlar´da yerleşik bulunan İlliryalılardan (muhtemelen Arnavutlar ın ataları) da öncesine dayanmaktadır.

//tr.wikipedia.org/wiki/Bosna_Piramitleri ** Değerli arkadaşlar, Belki çoğunuzun haberi yok ama Avrupa'da sanırım eski tarih yeniden yazılacak. Çünkü Sarajevo'nun 35 km kuzey batısında Mısır piramitlerinden daha uzun 3 adet piramit tespit edildi (büyüğü 220m) ve kazılar 9 ün önce başladı. 3-4 gün önce ilk duyduğumda olaya tamamen şüphe ile baktım ve inanmadım ama dün sitenin Bosna Hersek üyelerinden Haris ile beraber piramitlerin bulunduğu Visoko bölgesine giderek herşeyi yerinde görme ve inceleme şansı bulduk.

Jeofizik mühendisliği eğitimi almış olmam dolayısıyla konu fazlasıyla ilgimi çekmişti. Doğrusu Sarajevo'ya giderken böyle bir keşiften haberim yoktu ve tamamen orada Haris arkadaşımızdan öğrendim.

Şu an için 3 adet piramit tamamiyle toprakla kapalı durumda ve en büyük olanından kazı işlemleri başladı, kazıların 6-7 sene sürmesi bekleniyor. 3 Adet piramit in merkezleri birleştirildiğinde 60 ar dereceli bir eşkenar üçgen ortaya çıkıyor.

Gerçekten de bu keşif başlı başına akıllara durgunluk veren bir olay.

Çalışmalara öncülük eden Bosnalı kaşif Semir Osmanagic ile rastlantı sonucu dün sabah tepeye tırmanırken karşılaştık ve bizi arabasına alarak tepeye CNN e repörtaj vereceği karargah kısmına çıkarttı.

Arabada kendisiyle bir süre piramit hakkında konuşma şansı buldum ve bir Jeofizik mühendisi olduğumu öğrenince izlenim ve gözlemlerimi sordu benim için olağan ötesi bir deneyimdi, keza yukarıda da CNN muhabiri Chris Burns e bir saat önce Piramit in tünellerinden birinde çektiği fotoğrafları gösterip açıklama yaparken ben de karargahta yanındaydım, beni Chris Burns'e "İstanbul'dan gelen bir meslektaşım" olarak tanıtması ve Chris Burns' ün beni türkçe Günaydın diyerek selamlaması inanılmaz bir tecrübeydi.

Nihayetinde Bosna piramitlerini daha ortaya tam olarak çıkmasa da gezen "Tarihteki ilk Türk olarak" yerimi aldım, bu da benim için çok özel. pitramit hakkında daha çok bilgi isteyenler //www.bosnian-pyramid.com/ adresini ziyaret edebilirler.

Saygılarımla, Alper Demirkaya //wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=24202 *** 09/10/2008 Bağımsız araştırmacı ve kendince arkeolog Semir Osmanagiç, Bosna-Hersek'in Visoko kasabası yakınlarındaki Visocica Dağı'nın muazzam bir piramidi gizlediğinden emin. Southeast European Times için Saraybosna'dan Yusuf Ramazanoviç'in haberi -- 09/10/08 Bosna-Hersek'in (BH) başkentinden çok da uzak olmayan bir mesafede Visoko kasabası bulunuyor.

Herhangi bir kasaba sakinine yörenin en önemli özelliğinin ne olduğu sorulduğunda, "Bosna Piramitler Vadisi" diyecektir.

Hiçbir resmi eğitimi bulunmayan bağımsız araştırmacı Semir Osmanagiç kazılara üç yıl önce başladı. Osmanagiç'in çalışmalarına, Bosna Güneş Piramidi Arkeoloji Parkı adlı bir vakıf destek oluyor.

Osmanagiç, Visocica Dağı'nın aslında Mısır'daki Keops'tan daha büyük ve çok daha eski bir piramit olduğu yönündeki iddialara BH'deki neredeyse bütün gazeteci ve bilim adamlarından alaylı tepkiler almasına karşın çalışmalarını sürdürüyor.

Osmanagiç'e göre, birbirlerine tünellerle bağlı üç piramit bulunuyor. Bunlara Bosna Güneş Piramidi, Ay Piramidi ve Ejder Piramidi adlarını vermiş. Şimdiden üçüncü kazı sezonunda, kapsana alan 20 bin kilometrekarenin üzerinde. Bölgede 300 bin saatlik kazı ve sayısız laboratuvar testleri yapıldı.

Osmanagiç, üç piramidin her biri 2,1 km uzunluğunda eşkenar bir üçgen oluşturduğunu söylüyor. Sözde arkeolog, bütün Visoko vadisinin altında yeraltı tünelleri olduğunu ve bunun Bosna'nın bir medeniyet beşiği olduğunu kanıtlayacağı onyıllarca sürecek bir araştırmanın daha başı olduğunu da ekliyor.

Ancak BH'deki akademik çevreler Osmanagiç'in bu hevesine şarlatanlık diyerek alay ediyorlar. Saraybosna Üniversitesi'ne bağlı arkeolog Enver İmamoviç Osmanagiç'in kazılarını "kendisine ameliyat yapma izni vermeye" benzetiyor.

Bilim adamları, sürmekte olan kazıların dağdaki ortaçağ, Roma ve İlirya dönemine ait öğelere zarar vermesinden korkuyorlar. Osmanagiç'in buna yanıtı, 25-30 Ağustos tarihleri arasında Saraybosna'da gerçekleşen Birinci Uluslararası Bosna Piramitler Vadisi Bilim Kongresi'ni düzenlemek oldu.

Katılımcılar arasında 19 Mısırlı önde gelen arkeolog, jeolog ve Mısırolog; iki Rus akademisyen ve bir İngiliz piramit araştırmacısı Phillip Coppen yer aldı.

Konferansa katılanlar iki yıl içinde tekrar toplanmaya ve Saraybosna'da bir araştırma enstitüsü kurmaya karar verdiler.

Osmanagiç aldığı bu destekle uluslararası itibar kazanmayı ve Bosnalı kuşkucu çevreleri susturmayı amaçlıyor.

Dahası Osmanagiç, "Visoko'daki taş piramitlere ek olarak, uydu kayıtlarına dayanılarak, benzer piramitlerin BH'de birden fazla başka noktada da yer aldığını tespit ettik." şeklinde iddiada bulunuyor.

Osmanagiç'e göre, insanlık geçmişle ilgili kavramını tamamen değiştirmek zorunda kalacak.

//www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/tr/features/setimes/features/2008/10/09/feature-03 ***

bosnakmedya.com

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2012, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER