Sinem’in gelinlikleri Konya’da ki yoksul gelinlerde

Sinem’in gelinlikleri Konya’da ki yoksul gelinlerde

Sinem’in gelinlikleri Konya’da ki yoksul gelinlerde
2 yıl önce Faruk Kalkavan’ın çarptıktan sonra kaçarak ölümüne sebep olduğu moda tasarımcısı Sinem Yalçın’ın tasarladığı 100 gelinlik ailesi tarafından maddi durumu yetersiz gelin adaylarına dağıtılmak üzere Konya’ya gönderildi. Ünlü armatör ailenin oğlu Kalkavan’ın 110 gün hapis yatarak serbest kalmasına tepki gösteren anne ve babasının kurduğu Sinem Reyhan Yalçın Vakfı bu yıl CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın girişimleriyle 100 Konyalı genç kızı sevindirecek.
 
Yargıtay onadı ama yakalanamadı
 
Ünlü işadamı İhsan Kalkavan’ın yeğeni Faruk Kalkavan 14 Ocak 2008’de, Kadıköy 0-1 Karayolu Acıbadem Mevkii’nde moda tasarımcısı Sinem Yalçın’a çarparak ölümüne neden olmuştu. Kazanın ardından olay yerinden kaçan Kalkavan, 3 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenirken, 3 ay 20 gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest kalmıştı. Mart 2011’de ise Kalkavan’a verilen 5 yıl 10 aylık ceza Yargıtay tarafından onanırken, yakalanamadığı için cezaevine konulamadı.
 
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni ve Viyana Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi’ni tamamlayan 29 yaşında Sinem’in adını yaşatmak isteyen baba Sinan Yalçın, Sinem Reyhan Yalçın Vakfı adlı vakfı kurdu. Moda tasarımı dalında geleceğin yıldızları arasında gösterilen kızlarının ölümünün ardından Sinan-Neşe Yalçın çifti, 2 yıldır “Sinem’in tasarladığı 100 gelinlik” projesiyle maddi durumu gelinlik almaya yetmeyen genç kızlara yardım ediyor. Geçtiğimiz yıl İstanbul’un çeşitli semtlerinden kendilerine başvuran ve yoksul olduklarını söylemeleri yeterli olan 100 genç kıza Sinem’in tasarladığı gelinlikleri hediye eden Yalçın çifti, bazılarının düğünlerine de katılmışlardı. 100 gelini beyaz hayalleriyle buluşturan Yalçın çifti bu yıl da “Sinem’in tasarladığı 100 gelinlik” projesi için Konya’yı seçti.
 
CHP milletvekili Atilla Kart’ın memleketine
 
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Ocak 2008’de Sinem Yalçın`ın yaşamını yitirdiği kazayla ardından dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’e soru önergesi vermişti. Kart, ünlü armatör İhsan Kalkavan`ın yeğeni Faruk Kalkavan`ın yol açtığı trafik kazasıyla ilgili karanlıkta kalan sorular olduğunu belirterek mayıs 2008’de Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin`in yanıtlaması için 4 soru sormuştu.  Bu nedenle anne Neşe Yalçın, Sinem’in kendi çizgileriyle ortaya çıkarttığı gelinliklerden 100 tanesini Konya’ya göndermek istediklerini söyledi. Neşe Yalçın, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın girişimleriyle gelinlikleri Konya’ya gönderdiklerini belirtirken, her yıl başka bir ildeki yoksul genç kızların gelinlik hayalini gerçekleştireceklerini, gelinlikleri geri almayacaklarını belirtti. Baba Sinan Yalçın ise, “Adli Tıp Kurumu raporunda kesinleşen, bilinçli taksirle ölüme sebebiyet veren Kalkavan cezası onandığı halde serbestçe yeni bir hayat kurdu. Biz ise kızımızın adını yaşatmak için tasarladığı gelinlikleri dağıtıyoruz. Kızımın bitirdiği Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde grafik, moda ve tekstil tasarım bölümlerinde okuyan 16 ihtiyaç sahibi öğrenciyi vakfımızla okutuyoruz ” dedi.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER