Kadir Geceniz Mübarek Olsun

"Biz onu, Kur'an'ı Kadir Gecesi'nde indirdik. Bilir misin nedir Kadir gecesi? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. O gece melekler ve ruh (Cebrail), Rablerinin izniyle her bir iş için iner dururlar. O gece tan yeri ağarıncaya kadar esenlik doludur.''

Kadir Geceniz Mübarek Olsun

Kadir Gecesinin, Ramazan ayının son 10 gününde gizli olduğuna işaret edilir, ancak yaygın kanaate göre ayın 27. gecesine tekâbül ettiğine inanılır.

Kuran-ı Kerim'in indirildiği gece olarak da bilinen bu gece için aynı isimli bir sûre de bulunuyor.

5 ayetten oluşan ''Kadir'' sûresinde, bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu bir ayette net olarak belirtiliyor.

''Melekler ve ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir'' âyetleri, Kadir Suresi'nin son âyetlerini oluşturuyor.

Bu gece Müslümanlar için büyük önem arzediyor, çünkü bu gecede kim Kadir Gecesi'ni, faziletine inanarak ve alacağı sevabı Allah'tan bekleyerek ibadetle geçirirse; geçmiş günahlarının bağışlanacağı müjdelenmiştir.

Ramazan ayında okunmaya başlayan Kur'an'ın Kadir Gecesi'nde veya öncesinde tamamlanıp, hatim duasının o gece yapılmasına; eskiden olduğu gibi günümüzde de dikkat ediliyor.

Bazı camilerde yapılan dualar sabaha kadar sürerken, Kadir Gecesi'nden nasibini almak isteyenler; yatsı ve teravih namazının yanı sıra tesbih namazı da kılıyor. Meleklerin yeryüzüne indiği gece, tan yeri ağarana kadar devam ediyor.

BİLİR MİSİN, NEDİR KADİR GECESİ?

Kadir Gecesi vesilesiyle mesaj yayınlayan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kadir Gecesi'nin, değerini bizzat Kur'an-ı Kerim'den aldığını, Kur'an-ı Kerim'in, bu geceye müstakil bir sûre tahsis ederek, ''Biz onu, Kur'an'ı Kadir Gecesi'nde indirdik. Bilir misin nedir Kadir gecesi? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. O gece melekler ve ruh (Cebrail), Rablerinin izniyle her bir iş için iner dururlar. O gece tan yeri ağarıncaya kadar esenlik doludur'' şeklinde gecenin en güzel biçimde tasvirini yaptığını bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2012, 23:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER