Başbakan Erdoğan: 'Soykırımı git babana sor'

Başbakan Erdoğan, Sarkozy'nin dedelerinin Osmanlı'ya sığındığını hatırlatarak, 'Aile şeceresine baktığında Türklerin şefkatinden başka şey göremez, ama soykırımı bilmiyorsa, gitsin Cezayir'de askerlik yapan babası Pal Sarkozy'e sorsun'' dedi

Başbakan Erdoğan: 'Soykırımı git babana sor'

Başbakan Erdoğan, Sarkozy'nin dedelerinin Osmanlı'ya sığındığını hatırlatarak, 'Aile şeceresine baktığında Türklerin şefkatinden başka şey göremez, ama soykırımı bilmiyorsa, gitsin Cezayir'de askerlik yapan babası Pal Sarkozy'e sorsun'' dedi

Soykırımı git babana sor

Akşam Gazeteside Bülent ŞANLIKAN imzalı haber; Başbakan Tayyip Erdoğan, Fransa'ya tepkisini dün katıldığı konferansta sürdürdü. Kanuni Sultan Süleyman'ın 1526'da Fransa'nın tutuklu kralı Françesko'ya yazdığı mektubu Sarkozy'ye ithaf eden Erdoğan, asıl soykırımı Fransa'nın yaptığını belirterek, 'Soykırımı bilmiyorsa gitsin Cezayir'de askerlik yapan babası Pal Sarkozy'ye sorsun' dedi.
 
Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la birlikte İstanbul'da 'Müslüman Toplumlarda Değişim ve Kadının Rolü Konferansı''na katıldı. Erdoğan, besmele ile başladığı konuşmasında, bu konferans nedeniyle kardeş ülkelerden gelen katılımcıların şahsında Tunus'un, Fas'ın, Libya'nın ve Mısır'ın kadınlarını selamladığını ifade etti. Önceki günkü açıklamasında Fransızların yaptığı soykırımların tüm dünyaya anlatılacağını söyleyen Erdoğan, uluslararası bu konferansta Sarkozy'ye şöyle yüklendi:

'BUNLARDA OMURGA YOK: O oylama çok manidar. 557 kişilik parlamentoda 55 kişinin katılımıyla, yüzde 10 bile değil ve 30 küsur kişinin 'kabul' dediği bir oyla böyle bir netice alıyorlar. Böyle sulandırılmış bir oylama olabilir mi? Eğer yüreğin varsa tüm grubunla parlamentoya girersin ve oylamanı orada yine yaparsın. Ama maalesef bunlarda o yürek yok, bunlarda omurga yok.

CEZAYİRLİLER FIRINLARDA YAKILDI: Fransa'da yaklaşık 5 milyon Müslüman var. Sarkozy, Türk ve Müslüman düşmanlığı üzerinden seçim kazanma hırsı içine girmiştir. Cezayir'de, 1945 yılından itibaren tahminen nüfusun yüzde 15'i Fransızların
katliamına uğramıştır. Bu bir soykırımdır. Cezayirliler, fırınlarda toplu olarak yakıldı, acımasızca şehit edildi. Eğer Sayın Sarkozy, bu soykırımı bilmiyorsa, gitsin babası Pal Sarkozy'ye sorsun. Pal Sarkozy, 1940'larda Cezayir'deki Fransız lejyonunda askerlik yaptı. Eminim ki oğluna, Cezayir'deki katliam hakkında söyleyecek çok sözü vardır.''

AİLE ŞECERESİNE BAKSIN: 1492 yılından itibaren binlerce Musevi aile, İspanya'dan engizisyondan kaçarken onlara Osmanlı devleti, yani bizim dedelerimiz kucak açtı.Yüzyıllar boyunca Osmanlı tebası olarak sorunsuzca yaşadılar. Sarkozy'nin büyüdedesi Benedict Mallah da bu isimler arasındadır. Selanik Osmanlı idaresinden ayrıldıktan sonra, 1904'te Fransa'ya göç etmek zorunda kalmıştır. Sayın Sarkozy, Türkiye'nin tarihinde soykırım bulamaz. Eğer Türkiye tarihine, eğer kendi ailesine, kendi aile şeceresine şöyle bir derinliğine bakarsa, orada Türkiye'nin, Türklerin yardımından, hoşgörüsünden, şefkatinden başka hiçbir şey görmez ve göremez.

MUHTEŞEM GÖNDERME
BAŞBAKAN Erdoğan, tarihte 'Muhteşem Süleyman' olarak bilinen Kanuni Sultan Süleyman'ın 1526'daki işgal sırasında kendisinden yardım isteyen Fransa'nın tutuklu kralı Françesko'ya yazdığı cevabi mektubu da Sarkozy'ye ithaf etti. Mektubu Türkiye ziyarete sırasında Sarkozy'ye hediye ettiğini hatırlatan Erdoğan, 'Ama anlaşılıyor ki okumamış'diyerek baştan sona okudu.

AYAĞININ  ALTINDAN ÖPECEĞİM ANNEMDEN MAHRUMUM
Annelere övgüler yağdıran Başbakan Erdoğan bir süre önce kaybettiği annesini hatırlatınca duygu dolu anlar yaşadı. Sesi titreyen Erdoğan, 'Cennet annelerin ayaklarının altındadır. Ben şu anda ayağının altını öpeceğim anneden mahrumum, birçoğunuz mahrum... O kadar önemli orası. Orada o koku var, orada o tablo var. Bizim medeniyetimizin mensupları için, anneler ayaklarının altı öpülesi muhterem varlıklardır' dedi.
    kaynak: Ataşehirliyiz.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER