UYDU NET
Konya Yolu 40. Km.
Gölbaşı / ANKARA - TURKEY
İnternet bağlantılarıyla ilgili Sık Sorulan Sorular
1. Kablo internet nedir?
2. Fiber internet bağlantısı nedir?
3. ADSL nedir?
4. Kablointernet bağlantısı için hangi donanıma ihtiyacım var?
5. Limitli ya da limitsiz ihtiyacımı nasıl belirleyebilirim?
6. Benim için hangi tarife en uygun olur?
1. Kablo internet nedir?
Kablo TV, Türkiye'nin çoğu yerinde yaygın olarak kullanılan bir televizyon altyapısıdır. Aynı altyapıyı kullanarak internet bağlantısı da mümkündür. Ülkemizde Türksat'un sunduğu Kablo internet servisi, evlere gelen kablo tv şebekesine bir modem takılarak bilgisayarın internete bağlanmasına uygun hale getirilmesi şeklinde sunuluyor. Uydunet markası kablo internette şu an saniyede 512 Kilobit ile 20 Megabit arasında veri hızlarında servis sağlıyor.
2. Fiber internet bağlantısı nedir?
Fiber kablolar, yüksek miktarda veri aktarımı için kullanılan, cam elyaf türevi bir kablo türüdür. Fiber kablo altyapısı üzerinden ADSL'ye kıyasla çok daha yüksek hızlarda internet bağlantısı mümkün olur. Kısa süre öncesine kadar yalnızca Türk Telekom'un şirketler için sunduğu fiber hizmetini son yıllarda bazı şirketler, Türkiye'de belirli bölgelerde fiber kablo döşeyerek sunmaya başladılar.
Fiber bağlantı, saniyede 100 Megabit'e kadar yüksek hızlarda internet bağlantısı olanağı sunuyor. Bu hızla örneğin DVD formatında bir filmin tamamını dakikalar hatta saniyeler içinde indirmek mümkün. Bağlantı için kullanıcının yapması gereken ise çoğunlukla ilgili şirketi arayarak randevu almak - gerekli olan modem ve diğer kurulumu şirket yetkilileri kısa sürede tamamlayabiliyor. Fiber internet bağlantısı için ADSL'deki gibi bir telefon hattına da gerek bulunmuyor.
3.ADSL nedir?
ADSL, ingilizce Asymmetric Digital Subscriber Line (Asimetrik Sayısal Abone Hattı) teriminin kısaltmasıdır. Özetle, ev ve işyerlerimizde kullandığımız telefon hatlarını kullanarak internete bağlanabilmek için geliştirilmiş teknik bir yöntemdir. ADSL bağlantısı, şu an ülkemizde en çok tercih edilen bağlantı türü. Bunun nedeni, ADSL bağlantı altyapısının yaygın şekilde kurulmuş olması, ve ADSL'ye bağlantının kolaylığı. Saniyede 4 Megabit'e kadar veri transferi hızına izin veren ADSL kurulumu için bir ADSL modem ve bir telefon hattı yeterli.
4. Kablo internet bağlantısı için hangi donanıma ihtiyacım var?
Kablo internet bağlantısı için bir modem'e, ve kablo tv hattına ihtiyacınız var.
5.Limitli ya da limitsiz ihtiyacımı nasıl belirleyebilirim?
Kablo Modem, isteğinize bağlı olarak kablolu ya da kablosuz bağlantı sunabilir. Kablolu modem kullanmanız durumunda, bilgisayarınızı ethernet kablosu adı verilen bir kablo vasıtasıyla modeme bağlamanız gereklidir. Kablosuz (wireless) modemlerde ise, gerekli ayarlar yapıldığında, bilgisayarınız herhangi bir kabloyla modeme fiziksel olarak bağlanmadan internete giriş yapabilirsiniz. Tabi bunun için sizin bilgisayarınızda da kablosuz bağlantı donanımının bulunması gereklidir (çoğu yeni taşınabilir bilgisayarda kablosuz bağlantı standart olarak bulunur.)
Limitli bağlantılarda aylık belli miktarlarda veri transferi yapmanıza izin verilir. Bunun üzerindeki veri aktarımlarından ek ücret alınır. Eğer internet bağlantısını yalnızca epostalarınıza bakmak için, web sayfalarında günde bir iki saat gezinmek için kullanıyorsanız. limitli bağlantı seçeneği sizin için büyük olasılıkla daha uygun olacaktır. Eğer interneti yoğun olarak kullanıyor, sevdiğiniz şarkıları, resimleri, filmleri bilgisayarınıza indiriyorsanız, limitsiz bağlantıyı tercih edebilirsiniz.
6. Benim için hangi tarife en uygun olur?
Size en uygun tarifeyi belirleyebilmek için, internettarifeleri.com hizmetinizde! Eğer internet bağlantısını yalnızca epostalarınıza bakmak için, web sayfalarında günde bir iki saat gezinmek için kullanıyorsanız, limitli bağlantı seçeneği sizin için büyük olasılıkla daha uygun olacaktır. Eğer interneti yoğun olarak kullanıyor, sevdiğiniz şarkıları, resimleri, filmleri bilgisayarınıza indiriyorsanız, hem daha yüksek hızlarda, hem de limitsiz bağlantıyı tercih edebilirsiniz.
İnternetimi nasıl seçeceğim?
Bugüne kadar internet kullanmadınız ve artık bir bağlantı yapma zamanının geldiğini düşünüyorsunuz. Ama küçük bir sorununuz var!
İnternet tarifeleri arasından sizin için en elverişli olan hangisi?
İnternet kullanıcısı olarak seçeceğiniz internetin hızlı, ekonomik ve güvenli oluşu kadar, sizin bağlantınızı hangi yoğunlukta kullandığınız da önemlidir.
Eğer internet bağlantısını yalnızca e-postalarınıza bakmak için, web sayfalarında her gün birkaç saat gezinmek için kullanıyorsanız, nispeten düşük hızlı, ve limitli bağlantı seçeneği sizin için daha uygundur. Bu konuda İnternet Tarifeleri’ndeki 512 Kbps-1 Mbps limitli/limitsiz bağlantı seçeneklerine göz atmalısınız.
İnternet kullanım alışkanlığınız arttıkça, daha yüksek hızda ve daha yüksek limitli tarifelere geçmek isteyebilirsiniz. İnterneti yoğun olarak kullanıyorsanız, yüksek hızları ve limitsiz bağlantıyı tercih etmelisiniz. Bunun için İnternet Tarifeleri’nde yer alan 1 Mbps üzerindeki hızları karşılaştırabilirsiniz.
İnternet: Olmazsa olmaz!
Türkiye’de internet 1994 yılında hayatımıza girdi. Bir başka deyişle, onunla 15 yıldır tanışıyoruz. En önde gelen iletişim araçlarından biri olarak, dünyada ve ülkemizde pek çok kişi için yaşamın vazgeçilmezleri arasındaki yerini aldı.
Türkiye'de Kablo İnternet, ADSL ve Fiber bağlantı servisi veren 5 kuruluşa ait 7 marka var. Kuruluşların markaları ve bağlantı türüne göre dağılımları şöyle:
Türkiye’de 15 yıllık geçmişi olan internetin 30 milyon kullanıcısı var. İnternet hizmeti sunan kuruluşlar, farklı hızlarda, farklı veri aktarım limiti seçenekleri sunuyor ve çeşitli kampanyalar yürütüyorlar. Tüm tarifeler ve kampanyalar alt alta sıralandığında, 100’e yakın seçenek olduğu görülüyor.
İşte İnternet Tarifeleri, seçenekler arasından en uygun internet bağlantı tarifesine karar verebilmeniz için hizmetinizde…
En hesaplı, en ucuz, en hızlı internet hangisi? İnternet Tarifeleri’nde Türkiye'deki tüm internet servis sağlayıcıların tarifelerini listeleyerek, karşılaştırma imkânı bulabilirsiniz.
UYDU NET ABONA BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLA