Sektör Spor Kulübüpleri - Mağazaları
Yayınlama Tarihi 13 Temmuz 2010
Telefon 0 (462) 325 09 67 (4 hat)
Resmi Web Sitesi http://www.atasehirweb.com/firma-rehberi/trabzonspor-kulubu-tarihi-kazandigi-kupalar-adres-ve-telefo
Trabzonspor Kulübü - Tarihi - Kazandığı Kupalar - Adres ve Telefon Numaraları


Trabzonspor Mehmet Ali YILMAZ Tesisleri Trabzon
TEL. : 0 (462) 325 09 67 (4 hat)    Faks 0 (462) 325 55 14 - 325 55 15

Trabzonspor  Genel Bilgi Adı : Trabzonspor Kulübü
Kuruluş : 2 Ağustos 1967
Renkler : Koyu Bordo - Açık Mavi
Kurucular: M. Rıfat Dedeoğlu, A.Osman Ulusoy, Sebahattin Kundupoğlu, Refik Karaağaçlı, Hasan Ataç, Nihat Karanis, Bahri Yıldız, Mahmut Danış, E. Sabri Uğurbaş, Zeyyad Nemli, İrhan Kazancıoğlu, Nizamettin Algan, Ruhan Öngür, A. Salih Erdem, Avni Yurdagül, Nihat Özgür, Osman Tomruk, Ahmet Yıldırım, Süha Akçay, Sabit Sabır
İlk Başkan : A.Osman ULUSOY
İlk Kaptan : Şevki GENÇOSMANOĞLU
İlk Gol Kralı : Necmi PEREKLİ
En Çok Forma Giyen : Hami MANDIRALI(558 kez)
En Uzun Süre Kaptanlık Yapan : Şenol GÜNEŞ(10 yıl)



Trabzonspor  Tarihçe       

Türkiye İdman Cemiyetleri ittifakının kurulması ve Türk Sporunun bu ilk örgütünün tüm Anadolu'ya yayılması, Trabzon'da da etkisini göstermişti. Bu etki sonucu yeni yeni kulüpler kurulmaya başlandı. İdmanocağı, İdmangücü, Necmiati'den sonra Trabzon Lisesi bünyesinde Lise adını taşıyan yeni bir kulübün kurulmasıyla kulüp sayısı 4 olmuştu. 1923 yılından sonra Trabzon'da İdmanocağı ve İdmangücü arasında büyük bir rekabet başlamıştı. Bu öyle bir rekabetti ki İstanbul'daki Galatasaray- Fenerbahçe rekabetine benziyordu. Hatta zaman zaman onu bastırdığı bile oluyordu. Trabzon sanki Ocaklılar, Güçlüler diye ikiye ayrılmıştı. Trabzon'da futbolun bu iki takım arasındaki rekabetten yüceldiği söylenebilir. Rekabet zamanla öylesine büyük boyutlara vardı ki Trabzon'un Türkiye liglerinde geç temsil edilmesine bile sebep oldu. Ne var ki iki kulüp arasındaki çekişme şehrin futbolundaki kaliteyi de her geçen gün arttıran faktör olduğu göz ardı edilemez.

1923 yılında Trabzon'da ilk resmi lig maçları oynanmaya başlandı. İlk sezon İdmanocağı şampiyon olmuştu. Bunu 1923-24,1924-25 sezonlarında Lise takımının arka arkaya şampiyonlukları izledi. 1925 sezonunda yine İdmanocağı şampiyon olurken, 1929 yılına kadar da önce Lise, arkasından Muallim Mektebi daha sonra da Ticaret Lisesi takımları mutlu sona ulaştılar.

İdmanocağı ile İdmangücü arasındaki büyük rekabet 1930'dan sonra had safhaya ulaştı. 1929-30'dan sonra 5 kez arka arkaya İdmanocağı'nın şampiyon olmasından sonra 1934-35 sezonundan itibaren İdmangücü takımı tam 7 yıl arka arkaya şampiyon olarak bu iki takım arasındaki rekabeti büsbütün alevlendirmişti.

1940'lı yıllarda Trabzon futbolundaki güç lise takımlarına geçmişti. Tam 6 kez arka arkaya şampiyonluğu kazanması da bunu gösteriyordu. Bu aralar dikkat çeken bir hususta Trabzon'daki bütün futbol yıldızlarının Lise takımlarından yetişmiş olmalarıydı. Özellikle Trabzon Lisesi bir futbolcu kaynağı olmuştu. 1947-48 sezonundan itibaren şampiyonluk yine İdmanocağı ile İdmangücü arasında el değiştiriyordu. Bu arada Necmiati de iki sezon şampiyon olarak Trabzon futbolunda söz sahibi oldu. Bu arada Trabzon'da yeni yeni kulüpler de kuruluyordu. 1938'de kurulan Doğan Gençlik, 1941 yılında Akçaabat Lisesinde kurulan Akçaabat Gençlik (Bugünkü Sebatspor), 1950 yılında Sürmene ilçesinde kurulan Sürmene Gençlik, 1952 yılında ayni ilçede kurulan Zafer Gençlik, 1953 yılında kurulan Yolspor 1955 yılında kurulan Yalıspor bu takımların başında geliyordu.

1930'lu yıllarda başlayan İdmanocağı, İdmangücü rekabeti 1940'lı, 1950'li, 1960'lı yıllarda olanca şiddetiyle devam ediyordu. Bu gitgide rekabetten öte boyutlara varmaktaydı. Ocaklı ve Güçlü olmak Trabzon'da adeta bir spor mezhebi haline gelmişti. En kötü sezonlarda bile rekabetlerinden hiç bir şey kaybetmiyorlardı.

Trabzon öylesine ikiye ayrılmıştı ki Ocaklılar Sari Kırmızı diye İstanbul'daki Galatasaray'ı İdmangüçlülerse Yeşil Beyaz renklerine rağmen Fenerbahçe'yi destekliyorlardı. Rekabet bir de bu sekliyle alevlenmişti. Bu arada renkleri Sarı Lacivert olan Necmiati bile bu rekabetin dışında kalmıştı. Aslında bu büyük rekabetten en karlı Trabzon futbolu çıkıyordu. Öncelikle şehirde futbol tutkusu körüklenmişti. Bu büyük rekabetten doğan büyük iddia Trabzon'da büyük yıldızların çıkmasına neden olmuştur. Ancak, Trabzon insanının alın yazısı olan gurbetçilik 1930'lu yıllarda Trabzon'daki futbol yıldızlarının kaderine tesir etmişti. Pek çoğu yüksek öğrenim uğruna ana kucaklarını baba ocaklarını terk etmek zorunda kaldılar. Gittikleri İstanbul ve Ankara'da sürdürdükleri futbol yaşamlarında gerçekten büyük yıldız oldular. Bir Hasan Polat ve kardeşi Ali Polat Ankara Gençlerbirliği'nde , bir Selim Satıroğlu, Ahmet Karlıklı Galatasaray'da bir Taka Naci, Zekeriya Bali Fenerbahçe'de, Nazmi Bilge Beşiktaş'ta yıldız futbolcu oluverdiler.

1962-63 sezonunda tüm yurtta bir İl takımı kurulması öngörülmüştü. Zamanın Futbol Federasyonu Başkanı Orhan Şeref Apak, Türkiye liglerini güçlendirmek ve tüm yurda yaymak amacıyla bir seferberlik başlatmıştı. Her ilde bir futbol takımı kurup Türkiye liglerinde yer alması seferberliği büyük bir hızla devam ediyordu. Trabzon elbette ki bunun dışında kalamazdı. Yalnız bir İl Kulübü kurulmasının en zor olan illerin başında kuşkusuz Trabzon gelmekteydi. İdmanocağı, İdmangücü rekabeti Trabzon futboluna öylesine hakimdi ki bu iki kulübün bir çatı altında toplanmasına imkan yoktu. Nitekim böyle bir girişimde bulunmak isteyen bir avuç idealistin daha ilk çalışmalarında bunun imkansız olduğu gerçeği bir kez daha anlaşılmıştı.

Tüm Trabzonlular, Trabzonspor adıyla bir kulübün kurulmasını yürekten arzuluyorlar, ancak bu işi bir türlü gerçekleştirememenin ezikliğini yaşıyorlardı. Yetkililerinde araya girmesi, sonucu pek değiştirmiyordu Ocaklılar da, Güçlüler de yeni kurulacak kulüpte kendi isimlerinin, hatta renklerinin hakim olmasını istiyorlardı ve bu konuda en ufak bir fedakarlıkta bulunmuyorlardı. Her gün, her akşam toplantı üstüne toplantı yapılıyordu. Bazen tam bir anlaşma zemini ortaya çıkıyor ama yine en ufak bir ayrıntı her şeyi berbat ediyordu. Havaya silahlar atılıyor, karakollara, hatta mahkemelere kadar uzanan olaylara rastlanıyordu. Öte yandan Futbol Federasyonunun il kulüpleri için tanıdığı sürenin de sonu yaklaşıyordu.

21 Haziran 1966 tarihinde İdmanocağı, Martıspor ve Yıldızspor'un da katılımı ile sarı Kırmızı renkler altında Türkiye 2. Ligine alındı. Ancak, resmi bir yazının süresi içinde ilgili yere tebliğ edilmediği için İdmanocağı'nın İkinci ligde oynaması durduruldu. Bu tarihten yaklaşık bir ay sonra 20 Temmuz 1966'da bu kez İdmangücü, Karadenizgücü, Martıspor ve Yolspor'un katılmasıyla Trabzonspor Kırmızı-Beyaz renklerle kuruldu. Ne var ki İdmanocağı buna karşı çıktı. Danıştay'da açtığı dava ile yürütmeyi durdurma kararı alınınca ortalık yine karıştı. Trabzon'daki gergin durum üzerine araya Zamanın Beden Terbiyesi Genel Müdürü Ulvi Yenal girdi. Ulvi Yenal, İdmanocağı ve İdmangücü'nün birleşmemeleri halinde iki kulübünde Türkiye 2. Ligine alınmayacağını bildirdi. Bu durum Trabzon'da ve her iki kulüp çevresinde "Sok" etkisi yaratmıştı. Birleşmeleri büyük sorun olan bu iki kulübün, birleşmemeleri halinde Trabzon Türkiye liglerinde temsil edilemeyecekti. Trabzon'daki geceli gündüzlü yapılan ve büyük tartışmalara neden olan toplantılar sonunda 2 Ağustos 1967 günü İdmanocağı ile İdmangücü birleşmesi gerçekleşti ve Trabzonspor; İdmanocağı, İdmangücü, Karadenizgücü ve Martıspor'un birleşmesi ile ortaya çıktı.

Artık bütün resmi işlemler tamamlandıktan sonra sıra gelmişti Trabzonspor'un renklerine. Renk bulmak öyle kolay olmadı. Trabzon'da uzun yıllar süren İdmanocağı-İdmangücü rekabetinde Sari-Kırmızı ve Yeşil-Beyaz renkler hakimdi. Trabzonspor'un renkleri bu renklerin dışında olmalıydı. Trabzon'u ve Karadeniz'i simgeleyen renkler aranıyordu. Bu konuda yarışma açılması da gündeme geldi ancak sonra vazgeçildi. Renk için geceli gündüzlü toplantılar düzenleniyordu. Dört toplantıdan sonuç alınamamıştı. Beşinci toplantıda her şey bitecekti. Artık taraftarın da sabrı kalmamıştı. Dönemin Federasyon Başkanı Orhan Şeref Apak sorunu çözmeye çalışırken Federasyon Genel Müdürü Ulvi Yenal'ın makamında toplanan taraflar iki kulübün renklerinden farklı bir rengin seçilmesi üzerinde yoğun tartışmalar gerçekleştirirler. Yaşanan gelişme üzerine sabrı taşan Yenal iki kulübün temsilcilerinden birer renk seçmesini talep eder. Böylelikle İdmanocağı grubu "koyu bordo", İdmangücü ise "açık mavi" üzerinde görüş bildirir. Sonuçta Trabzonspor'u kuran iki köklü kulüp renk konusunu "BORDO-MAVİ" diye karara bağlarlar.

Böylece bir haftadır şehirde süren renk kavgası sona erer ve Trabzonspor Bordo-Mavi renklerine kavuşur.


TS Club Mağazaları

 

SADRİ ŞENER MERKEZ MAĞAZA

KEMERKAYA MAH. HALKEVİ SOK. NO:14

TEL:0 462 326 20 77

 

STADYUM MAĞAZA

H.AVNİ AKER STADYUMU YOL

TARAFI TRİBÜN ALTI / TRABZON

TEL:0 462 223 61 68

 

 

MEYDAN MAĞAZA

ATATÜRK ALANI GAZETECİLER

CEMİYET ALTINO:27-1 / TRABZON

TEL:0 462 326 08 15

 

FORUM AVM

FORUM AVM DEVLET SAHİL

YOLU Z-67 / TRABZON

TEL:0 462 330 03

 

AHM COLLECTİON

YENİ SAHRA MH. KOÇ CD. NO:5

YENİSAHRA-KADIKÖY / İSTANBUL

TEL:0 216 472 97 31

 

TSCLUB İSTANBUL

İSTANBUL CD. AKIN İŞ MERKEZİ

NO:22 BAKIRKÖY / İSTANBUL

TEL:0 212 542 64 61

 

BFG TEKSTİL

PROFİLO AVM YANI FATİH İŞ

MERKEZİ NO.2

MECİDİYEKÖY / İSTANBUL

TEL:0 212 272 43 64

 

NİYAZİ DİNÇ

ZİYA GÖKALP CD. SOYSAL

ÇARŞISI NO:3/24-25

KIZILAY / ANKARA

TEL:0 312 435 61 61

 

TS CLUB ANTALTA

KONYA ALTI CAD. YAPAN

APT.NO:28/B ANTALYA

TEL: 0 342 244 14 52

 

İSTANBUL KONFEKSİYON

BARBAROS CD. NO:2

OF / TRABZON

TEL: 0 462 771 20 90

 

KALYONCU SPOR

ORTA CD. NO:4-B

AKÇAABAT / TRABZON

TEL:0462 228 11 31

 

TARAFTAR STORE

LUNAPARK KARŞISI NİYAZİ

ŞAHİNBAŞ ALT GEÇİDİ NO:21

 TRABZON

TEL:0 462 321 05 49

 

AK SPOR

KEMERKAYA MH. KUNDURACILAR

CD. NO.47 / TRABZON

TEL:0 462 326 06 33

 

GÜVEN KONFEKSİYON

UZUN SK. CAMİ KARŞISI

ÇAYKARA / TRABZON

TEL:0 462 616 12 08

 

 

TSCLUB UZUNGÖL

GÖKHAN ÇAKIR

0551 619 61 61

 

 

GÖRKEM SPOR

ALEMDAR CD. FEVZİ BABA

SK. NO:13 / KOCAELİ

TEL:0 262 325 59 35

 

SOLMAZ SPOR

LİSE CD. NO:7 FERAH

OTELİ ALTI ARAKLI / TRABZON

TEL:0 462 721 68 14

 

 

ŞENOL GİYİM

MEYDAN CD. NO:25-A

BEŞİKDÜZÜ / TRABZON

TEL:0 462 871 45 64

 

DERMAN SPOR

YENİ TONYA CD. NO:9

VAKFIKEBİR / TRABZON

TEL:0 462 841 72 96

 

KURUKIZ TİCARET

PTT CD. NO.1-A

ŞALPAZARI / TRABZON

TEL: 0 462 891 32 44

 

ÇIKRIKLAR GİYİM

BELEDİYE CD. NO:6-A

DERNEKPAZARI / TRABZON

TEL:0 462 681 24 14

 

AYTEKİN TEKSTİL

CEMAL GÜRSEL CD.

NO:43-A / GİRESUN

TEL:0 454 216 66 21

 

FORTİ TEKSTİL

DÜZ MAH.SÜLEYMAN

FELEK CAD.NO:3 / ORDU

TEL: 0 452 223 24 52

 

BERK SPOR

ALTIPARMAK MAH.ALTIPARMAK

CAD.69-B/1 OSMANGAZİ / BURSA

TEL:0 224 220 61 00

 

GÜMÜŞ AYAK VE TEKSTİL

İSTİKLAL CAD.NO:45

GEMLİK / BURSA

TEL:0 224 513 44 84

 

SES-BA SPOR

MUSTAFAPAŞA MH. BAĞDAT

CD. NO:127 GEBZE / KOCAELİ

TEL:0 262 644 15 19

 

HASAN YILMAZ

DHMİ İÇ HATLAR TERMİNAL

BİNASI ARINMIŞ SALON / TRABZON

TEL 0 462 325 52 61

 

ÖZEN TİCARET

KÜLTÜR MH. S.KUYUMCU

CD. PTT YANI NO:5-B NUSRETTİN MAH.

BOLU CAD. NO:47-A

TEL:0 380 523 80 18

 

ÖZSPOR/İNTERSPORT

FORUM AVM DEVLET SAHİL

YOLU Z-67 / TRABZON

TEL:0 462 330 03 68


 

MANOLYA BUTİK

SÖĞÜTLÜÇEŞME CAD.

NO :26 KADIKÖY / İSTANBUL

TEL:0 216 348 86 17

 

KARADENİZ SPOR

ÇARŞI MH. VURAL CD.

NO:46 SÜRMENE / TRABZON

TEL:0 462 746 35 40

 

CAN BUTİK

CAMİ MH. İSTASYO CD.

NO:18-B TUZLA / İSTANBUL

TEL: 0 462 395 35 49

 

USTA TUHAFİYE

AVNİ AKKAN CD. NO:75-B

ÇARŞIBAŞI / TRABZON

TEL: 0 462 841 44 23

 

ESPORYUM

MEHMET AKİF MAH.GÜL

CAD.BURCU SOK.SULTANBEYLİ/İST

TEL:0 216 398 95 97

 

PROSPORT

LİSE CAD.NO:33/2

MAVGAT ANTALYA

TEL:0262 742 00 97

 

KADIOĞLU ELEKTRO

MEHMET PAŞA MAH.ŞEHİ

YILMAZ ARGAN CAD.NO:1

GEBZE KOCAELİ

TEL: 0 262 641 02 24

 

EREYLİ KİTAP/KIRTASİYE

MÜFTÜ MAH.ERDEMİR CAD.

KARADENİZ EROĞLU ZONGULDAK

TEL: 0 372 312 46 52




TS Club Müşteri Hizmetleri
TRABZONSPOR TİCARİ ÜRÜNLER TİC. AŞ.
TRABZONSPOR BULVARI İNÖNÜ MAH.
HÜSEYİN AVNİ AKER STADYUM ALTI
TEL:0 462 223 72 74-75        FAX:0 462 229 84 61
MAİL:[email protected]







Trabzonspor   İletişim
Trabzonspor Mehmet Ali YILMAZ Tesisleri
Telefon 0 (462) 325 09 67 (4 hat)    Faks 0 (462) 325 55 14 - 325 55 15
Trabzonspor Mehmet Ali YILMAZ Tesisleri Halkla İlişkiler
Telefon 0 (462) 325 09 88
Trabzonspor TS Club Satış Mağazası
Telefon 0 (462) 326 20 77    Faks 0 (462) 326 67 97
Trabzonspor Sadri Şener Halkla İlişkiler ve Sosyal Tesisleri
Telefon 0 (462) 326 67 96 - 326 56 05    Faks 0 (462) 326 60 87
Trabzonspor Hüseyin Avni AKER Stadyumu
Telefon 0 (462) 230 06 36 - 230 03 82    Faks 0 (462) 230 06 36
Trabzonspor ile ilgili soru ve önerileriniz için:
[email protected]
Taraftar Proje İletişim Bürosu :
[email protected]
Trabzonspor Tüzük Tadilat Komisyonu:
[email protected]
Trabzonspor resmi internet sitesi ile ilgili :
[email protected]
Reklam ve Pazarlama Departmanı için :
 [email protected]
Trabzonspor Dergisi abonelik ve görüşleriniz ile ilgili :
[email protected]
Kulüp üyeliği ve aidatlar ile ilgili :
[email protected]
TS Club ürünleri ile ilgili :
[email protected]    [email protected]
İş başvuruları ve insan kaynakları için :
[email protected]
Trabzonspor Kulübü Derneği
Tel : 0462-325 09 67 (pbx)
Fax : 0462- 325 94 03 - 0462-325 55 14
E-Mail : [email protected]
Adres : Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri Ahmet Suat Özyazıcı Caddesi Havalimanı Altı TRABZON