HALİS KURTCA KÜLTÜR MERKEZİ
Ressam Salih ermez caddesi Gözcübaba Merdivenköy/Kadıköy
Tlf: 0216 357 28 36
Fax:0216357 28 95
Halis Kurtça Kültür Merkezi (HKKM) 26 Mart 1999 yılında tiyatro-müzik-konferans-söyleşi ve sergi gibi kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmak amacıyla kurulmuştur.
Merkezimiz 166 kişilik tiyatro salonu, 30’ar kişilik 3 adet atölye, 80 kişilik konferans salonuna sahiptir.
Kişilerin hobilerini veya ilgi duydukları alanlar da kendilerini geliştirebilecekleri eğitim programlarımız Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle hazırlanmaktadır. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz Milli Eğitim Bakanlığından onaylı sertifika almaya ve aldıkları bu sertifikayla çeşitli kurumlarda usta öğretici sıfatıyla ders vermeye ve işyeri açmaya hak kazanmaktadırlar.
Halis Kurtça Kültür Merkezi yapmış olduğu kültürel ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra “Yardım Kampanyası”başlığı altında bir kampanya başlatıp ihtiyaç sahiplerine her anlamda yardım elini uzatmaktadır. Bu kampanya Kadıköylü halkımızla işbirliği içersinde yürütülmektedir. Kampanya her türlü ev eşyası, kıyafet, kitap vb. malzemeleri içermektedir. Merkezimiz bu kampanyayla kullanmadığı eşyalarını değerlendirmek isteyen Kadıköylülere yardımcı olmakla beraber aynı zamanda ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacını da karşılamaya çalışmaktadır.
Cumhuriyetimize yakışacak şekilde; ilkelerimize bağlı kalarak her yaş ve meslek grubundan sanatseverlere hizmet vermenin heyecanıyla yola çıkan merkezimiz Atamız’ın bizlere hedef gösterdiği çağdaş medeniyet yolunda kültürel ve sanatsal etkinlikleriyle çalışmalarına devam etmektedir.
HALİS KURTÇA
1916’da Sivas’ta doğdu.1930’da İsmet Paşa İlkokulunu, 1936’da Öğretmen okulunu, 1946’da Gazi Eğitim Enstitüsü’nün pedegoloji bölümünü bitirdi. İlk görevinin ilk yılı, Malatya’nın Hekimhan ilçesinin İri ağaç köyü ilkokulunda geçti. Bunu askerlik hizmeti izledi. Yedek subaylığını Elazığ’da yaptı. Ardından Malatya Merkez İnönü ilkokulu’na getirildi.1944’e değin bu okulda çalıştı.
1946–1948 arasında Pedoloji Bölümü asistanlığını üstlendi. Kısa bir sürede İzmir Kızıl çullu Köy Enstitüsü’nde bulundu. İzmir ilköğretim müfettişliği üç yıl sürdü. Buradan önce Tekirdağ, sonrada Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı. Üç yılda İstanbul Milli Eğitim Müdür yardımcılığı görevi yaptı. Bu görevi sürdürmekteyken ilk kez ülkemizde ve İstanbul’da “Rehberlik ve Araştırma Merkezi”ni bakanlık izniyle 1959’da Laleli’de kurdu. Söz konusu kurumun gözetiminde ve ilk aşamada 15 okulda zihinsel engelli çocuklar için özel sınıflar açıldı.
1960 devriminde ilköğretim genel müdürlüğü 1.şube müdürlüğüne çağrıldı. İki ay sonrada İstanbul Milli eğitim müdürlüğüne atadılar.
1960–1966 yılını kapsayan bu görevden iktidar değişikliği ile alındı ve Kadıköy Kız Enstitüsü psikoloji öğretmenliğine verildi.
İstanbul’a kazandırdığı yeni eğitim kurumlarından başka göreve başladığında devraldığı dörtlü, üçlü öğretimi tamamen kaldırmaktan gayrı çift öğretim yapan okullarda yetişmiş ikisini normal öğretime dönüştürdü.
1975’te yeni bir iktidar değişikliği olgusu ile nakledildiği okulda emekliliğini isteyerek aktif meslek yaşamını noktaladı.
HALİS KURTCA KÜLTÜR MERKEZİ
İstanbul
Sektör | |
---|---|
Yayınlama Tarihi | 29 Temmuz 2010 |
Telefon numarası : 0216 357 28 36 Fax:0216357 28 95 Adres : Ressam Salih ermez caddesi Gözcübaba Merdivenköy/Kadıköy ataşehirweb rehberi