Sektör Spor Kulübüpleri - Mağazaları
Yayınlama Tarihi 18 Temmuz 2010
Telefon (212) 310 10 00 (pbx 100
Resmi Web Sitesi http://www.atasehirweb.com/firma-rehberi/besiktas-jimlastik-kulubu-tarihi-kazandigi-kupalar-adres-ve
Beşiktaş Jimnastik Kulübü

BEŞİKTAŞ JİMLASTİK KULÜBÜ - TARİHİ - KAZANDIĞI KUPALAR - ADRES VE TELEFON NUMARALARI


Süleyman Seba Caddesi, No: 48 BJK Plaza B Blok 3. Kat
Akaretler, Beşiktaş 34357
TEL. : +90 (212) 310 10 00 (pbx 100 HAT)  FAX +90 (212) 310 10 00 (pbx 100 HAT) T

Kuruluş İsmi:     Beşiktaş Bereket Jimnastik Kulübü
İlk Başkan:     Mehmet Şamil Bey
Kuruluş Tarihi:     1903
İlk Şampiyonluk:     Jimnastik 1911
Futbol Şubesi Kuruluş Tarihi:     Ağustos 1911
Futbolda İlk Şampiyonluk:     1919 İstanbul Türk İdman Birliği Ligi
Futbol Liglerine İlk Katılış Tarihi:     1919
Renkler:     Siyah - Beyaz


KURULUŞ
1902 sonbaharında Beşiktaş Serencebey Mahallesi'nde, o zamanın Medine Muhafızı olan Osman Paşa'nın konağının bahçesinde, 22 kişilik genç grup, haftanın bazı günlerinde toplanıp jimnastik hareketleri yapmaktaydı. Başta Osman Paşa'nın oğulları Mehmet Şamil ve Hüseyin Bereket ile mahellenin gençlerinden Ahmet Fetgeri, Mehmet Ali Fetgeri, Nazımnazif, Cemil Feti ve Şevket Beyler’in aralarında bulunduğu gençlerin ilk ilgilendikleri spor branşları, özellikle barfiks, paralel, güreş, halter, aletli ve aletsiz jimnastikti. O sıralarda siyasi hareketler dolayısıyla her türlü toplanmadan ürkerek hafiyeler dolaştıran 2. Abdülhamit'in adamları Serencebey'deki bu toplanmaları haber alınca, spor yapan gençler bir baskınla karakola götürüldü. Bu sporcu gençlerin bir kısmının saray erkanına yakın olması, ayrıca o dönemlerde kötü gözle bakılan futbol oynamadıkları ve sadece beden hareketleri yaptıklarını belirtmeleriyle gergin durum yumuşadı. Hatta saray çevresinden Şeyhzade Abdülhalim bu sporcuları destekledi ve sık sık antrenmanları seyretmeye başladı. Ünlü boksör ve güreşçi Kenan Bey de antrenmanlara gelerek güreş ve boks hareketleri göstermeye başladı.
1903 Mart'ında ise özel bir izinle Bereket Jimnastik Kulübü kuruldu. 1908'de Meşrutiyet'in ilanıyla sportif hareketler biraz daha serbestlik kazandı. 31 Mart 1909'daki siyasi olaylardan sonra Edirne'de bulunan Fuat Balkan ve Mazhar Kazancı, Hareket Ordusu ile İstanbul'a geldi. Siyasi olaylar yatıştıktan sonra iyi bir eskrim hocası olan Fuat Balkan ile başta güreş ve halter sporlarını yapan Mazhar Kazancı, Serencebey'de jimnastik yapan gençleri bularak birlikte spor yapma fikrini kabul ettirdi. Fuat Balkan, Ihlamur'daki evinin altındaki yeri, kulüp merkezi yaptı ve Bereket Jimnastik Kulübü'nün adı Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü olarak değiştirildi. Böylece jimnastik, güreş, boks, eskrim ve atletizmin ön planda tutulduğu güçlü bir spor kulübü meydana geldi. Fuat Bey'in arkadaşları Refik ve Şerafettin Beyler de iyi birer eskrimciydi.
Bu arada Beyoğlu Mutasarrıfı Muhittin Bey'in teşvikiyle Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü, 13 Ocak 1910 tarihinde tescil edilen ilk Türk spor kulübü oldu. Semtin gençlerinin bu spor kulübüne ilgisi büyüdü ve spor yapan üyelerin sayısı bir anda 150'ye yükseldi. Kulübün merkezi de Ihlamur'dan Akaretler'de 49 numaralı binaya taşındı. Bir süre sonra bu bina da küçük gelince, yine Akaretler'de 84 numaralı binaya geçildi. Bu binanın arkasındaki bahçe de bir spor sahası haline getirildi.


RENKLERİMİZ VE İLK ROZETİMİZ
    
1906 Rozeti    1906 Rozeti arkası
Yıllardır Beşiktaş’ın ilk renklerinin kırmızı-beyaz olduğu, Balkan Savaşı'nın kaybedilmesinin ardından siyah-beyaz olarak değiştirildiği söylenir. Beşiktaş tarihi ile ilgili bir çok kaynak böyle yazmaktadır. Ancak 100. yıl belgeselinin hazırlanması sırasında yapılan ayrıntılı araştırmalarda, kırmızı rengin kullanılmadığı, renklerimizin her zaman siyah-beyaz olduğu yönündeki belgeler ağırlık göstermiştir. Beşiktaş 100. Yıl Belgeseli yapımcısı Tuğrul Yenidoğan, yaptığı araştırmalar sonucunda bu tartışmalara noktayı koymuştur:

Osman Paşa Konağı’nda başlangıçta ferdi sporlar yapıldığından herhangi bir forma rengine gereksinim duyulmadı. Ancak sporcuların sayısı her geçen gün yeni katılımlarla artmaya devam edince, eğitimini Fransız mektebinde tamamlamış Mehmet Şamil Bey kurucular heyetini topladı. Okul günlerinde kullandığı, okulunun renklerini taşıyan rozeti yakasından çıkardı ve gösterdi: “Bizler de tıpkı bu rozet gibi bir rozet yaptırmalı ve Kulübümüz’de spora devam eden her azayı bu rozeti taşımaya mecbur tutmalıyız” dedi. Toplantıya katılanlar Mehmet Şamil Bey’in teklifini heyecanla kabul ettiler. Toplantının sonunda rozette yer alacak kulüp renkleri de kararlaştırıldı. Tabiatın bütünüyle birbirine zıt iki ana rengi kulüp renkleri olarak seçildi: Siyah ve Beyaz...
Beşiktaş’ın ilk rozetinin yapıldığı tarih, Fransız mektebindeki rozetlerden esinlenerek miladi yıl olarak “1906” yazıldı. Üstte Arap harfleriyle “Beşiktaş” yazarken, sağda “J”, solda “K” harfleri yer aldı. Rozetin arka yüzünde “Konstantinopolis”te yapıldığı yazılıdır ve iç tarafında rozeti yapan ustanın mührü yer almaktadır. Rozetteki armada yer alan yıldızın 6 köşeli olduğu dikkat çekmektedir. 2. Meşrutiyet’e kadar (1908) bu 6 köşeli yıldız kullanılmıştır. Bu rozet, İskender Yakak tarafından Onursal Başkanımız Süleyman Seba’ya hediye edilmiştir.


KARA KARTALLAR EFSANESİ

Son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş, 1940-41 sezonuna gençleştirilmiş ve yenilenmiş kadrosuyla girer. Haftalar ilerledikçe puan farkını açan Beşiktaş, ligde liderliğini sürdürmektedir. Bitime 5 hafta kala rakip Süleymaniye’dir. 19 Ocak 1941 Pazar günü Semih Duransoy’un hakemliğini yaptığı Şeref Stadı’ndaki maça Beşiktaş şu kadro ile çıkar: Faruk, Yavuz, İbrahim, Rıfat, Halil, Hüseyin, Şakir, Hakkı, Şükrü, Şeref, Eşref. O sezon bütün maçlarda olduğu gibi, Takımımız yine muhteşem bir oyun ortaya koyar. Maçın ikinci yarısının ortalarıdır. Beşiktaş takımı farklı önde olmasına rağmen rakip kaleye bitmek tükenmek bilmeyen hücumlar gerçekleştirmektedir. İşte o sıralarda Beşiktaş’ın akın yönü olan Şeref Stadı’nın Atatürk panosu bulunan tarafındaki tribününden bir ses yükselir: “Haydi Kara Kartallar. Hücum edin Kara Kartallar”... Şeref Stadı’nı dolduran binlerce taraftar ve maçı takip eden gazeteciler, çınlayan sesle donup kalmıştır. Son derece isabetli bir benzetmedir o anda yapılan. O sezon rakiplerini ezip geçen Beşiktaşlı futbolcuları “Kara Kartal”dan, oynadıkları futbolu “Kara Kartal gibi hücum etmek”ten başka bir şekilde tarif etmek mümkün değildir. Tribünlerden gelen sesin sahibi Mehmet Galin isimli bir balıkçıdır.
Voleci Şeref lakabıyla maruf Şeref Görkey’in voleyle attığı 3 muhteşem gol ve kaptan Hakkı’nın, Şakir’in ve Şükrü’nün birer golüyle sahadan 6-0 galip ayrılırlar.
Bu maçın ardından, Beşiktaş’ın sembolü “Kara Kartallar” olmuştur.


BEŞİKTAŞ VE FUTBOL
Kulübün faaliyetlerini hızlandırdığı ilk dönemde futbol gölgede kalmışsa da, 1910’ların sonundan itibaren kulüpteki atlet ve jimnastikçiler futbola daha fazla ilgi duyup, kendi aralarında maçlar yapmaya başladılar. O yıllarda gençliğin ilgisi futbola kaymak üzereydi ve Beşiktaş Kulübü’nün az ilerisinde Valideçeşme ve Basiret gibi iki güçlü futbol takımı kurulmuştu. 1911 Ağustos’unda Valideçeşme futbol takımının başkanı ve kurucusu olan Ahmet Şerafettin Bey (Şeref Bey) futbolcularıyla Beşiktaş Kulübü’ne katıldı. Beşiktaşlı gençlerin kurduğu futbol takımlarını tek bir çatı altında toplamayı amaç edinen Şeref Bey’in girişimleri sonucu, Basiret Kulübü de Beşiktaş’a katıldı. Bu şekilde Futbol Şubesi, resmi olarak Kulüp’te faaliyete başladı.
Resul, Rıdvan, Behzat, Doktor Sabri, Şair Kazım, Sadi (Baltalimanı), Doktor Mehmet, Asım, Şeref, Doktor Ali ve Fahri’den oluşan ilk futbol takımının malzemelerinin masraflarını da İpekçi İhsan isimli bir sporsever karşıladı. Birinci takımın yanı sıra ikinci, üçüncü, dördüncü takımlarını da kuran futbol şubesi, Kulübümüz’ün Akaretler’deki bahçesinde futbol idmanlarını hızlandırdı. Böylece futbol Beşiktaş’ta bir anda 1 numaralı spor olmaya başladı. Ancak Balkan Savaşı’nın ardından Dünya Savaşı’nın da başlamasıyla Beşiktaş’ın sporcuları cephelere koştu ve spor faaliyetleri yok denecek duruma geldi.


En Büyük Beşiktaşlı Atatürk

Ulu Önderimiz Atatürk, Kulübümüz’ün kurulmasından büyük mutluluk duymuş ve kurtuluşu sağlayacak ilk gizli teşkilatlanmayı Beşiktaşlı sporculara vermiştir.
Mustafa Kemal Atatürk, Erkan-ı Harbiye’nin 3. sınıfına gelmişti. Bazen sabahlara kadar uyumuyor, hürriyet ve istibdadı düşünüyordu. Bu arada mektebini bitirdikten sonra kurmayı düşündüğü Vatan ve Hürriyet Cemiyeti yavaş yavaş kafasında şekilleniyor, mezun olacak arkadaşlarını bu doğrultuda hazırlıyordu. İşte tam bu günlerde bir haber aldı. Beşiktaş Bereket Jimnastik Kulübü (1903) kurulmuştu. Subay ve Saray’a yakın kişilerden oluşan bu kuruluş, Mustafa Kemal’in ilgisini iyice çekti. Nasıl olmuştu da Yıldız Sarayı’na 100 metre mesafedeki Osman Paşa Konağı’nda gençler biraraya gelmiş; Saray hafiyelerinin gözlerinin önünde sportif faaliyetlerine girişmişlerdi? Mustafa Kemal’i o günlerde sportif çalışmalardan çok, Saray’a karşı oluşturdukları fikirler ilgilendiriyordu. Mustafa Kemal, kurucularının Zabit, yaptıkları sporların güreş, eskrim, gülle, aletli jimnastik, boks, halter, barfiks olmasından dolayı da Beşiktaş Bereket Jimnastik Kulübü ile ilgilenmişti. Fakat O’nu daha çok ilgilendiren, bu gençlerin istibdadı yenerek biraraya gelmeleriydi. Atatürk’ün bu şekilde Beşiktaş Bereket Jimnastik Kulübü’ne bağlılığı arttı.
Öyle ki, Mustafa Kemal Atatürk, katıldığı bir İttihati Terakki toplantısında şu tenkitlerde bulunuyordu: “Beşiktaş Osmanlı Terbiye-i Bedeniye kadar olamadınız. Programınız ve lideriniz yok.”
1914 ile 1920 yılları arasında Akaretler/Spor Caddesi'nde Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne komşu olan Atatürk, görevi gereği sık sık İstanbul dışına çıktığı günlerde, birlikte oturduğu annesiyle kız kardeşinin Siyah-Beyazlı sporcu ve idarecilere emanet ederdi. Taraftarlar arasında asker kökenli olmanın getirdiği sevgi ve saygıyla pekişen bağlılık, Ulu Önder'in kurtuluşu sağlayacak ilk gizli teşkilatlanmayı Beşiktaşlı sporculara verdiği belgelerle sabittir.
Atatürk’ün Akaretler Yokuşu üzerinde oturduğu 76 nolu binanın dış kapısı yanındaki Mermer Kitabe'de şu satırlar yer almaktadır: "Atatürk, 1.Dünya Savaşı'ndan düşmana karşı İstanbul'u koruyup kurtaran, Çanakkale Müdafihi Anafartalar Kumandanı Mustafa Kemal Paşa iken bu evde kiracı olarak kalmıştır."
Mustafa Kemal Atatürk; Yıldırım Orduları Grup Kumandanlığı görevine başlamadan önce 1916'nın ilk günlerinde Akaretler'deki evinin arka kapısından Beşiktaş Jimnastik Kulübü idman sahasına inmiş (şimdiki Plazalar'ın bulunduğu alan), Ahmet Fetgeri ile Fuat Balkan Beyler'i yanına çağırıp, kendileriyle şu konuşmayı yapmıştır: "Efendiler; sizlerin ve sporcularınızın ciddi çalışmalarını, çeviklik ve maharetlerini uzun zamandan beri büyük bir zevkle, dikkatle izliyorum. Spordan yoksun bir gençlik nasıl ki vatan müdafası sırasında etkili olamıyorsa, insan denen varlığın kafa yapısı da ne derece tekamül ederse etsin, bedeni ikişafı noksan ve yetersiz olursa o vücut o kafayı ileriye götüremez, taşıyamaz. Bugün bünyenizde toplayıp, ilmi metodlarla yetiştirmeye çalıştığınız bu gençler, tam anlamda bedenen ve fikren geliştikleri zaman vatan müdafaasında ilmi sahalarda olduğu gibi spor alanlarında da Avrupalı hasımlarına Türk'ün ölmez gücünü ispat edeceklerdir. Sizi candan kutlar, başarılarınızı her zaman duymak isterim."


BEŞİKTAŞIMIZ’IN KURUCULARI

Ahmet Fetgeri (Aşeni), Mehmet Ali Fetgeri (Aşeni), Osman Paşazade Mehmet Şamil (Osmanoğlu), Hüseyin Bereket, Kadızade Nazım Nazif (Ander) ve 20’ye yakın genç Beşiktaş'ın ilk kurucularıdır. Kurucuların ortak özellikleri Kafkas kökenli olmalarıdır. Ahmet ve Mehmet Ali Fetgeri kardeşler, Gürcistan tahtına kadar yükselmiş, Batum civarından göç etmiş bir soydan gelmektedirler. Mehmet Şamil ve Hüseyin Bereket, Dağıstan aslanı Şeyh Şamil’in soyundan gelmektedirler.



BJK FUTBOL ŞEREF TABLOSU

OSMANLI DEVRİ

1919-1920 İST."TÜRK İDMAN BİRLİĞİ LİGİ" ŞAMP.
1920-1921 İST."TÜRK İDMAN BİRLİĞİ LİGİ" ŞAMP.
1921-1922 İST."PAZAR LİGİ" ŞAMPİYONU

CUMHURIYET DEVRİ

1923-1924 İST.LİGİ ŞAMPİYONU
1933-1934 İST.LİGİ ŞAMPİYONU
1934 TÜRKİYE FUTBOL ŞAMPİYONU
1934-1935 İSTANBUL SİD ŞAMPİYONU
1937-1938 TEYYARE KUPASI ŞAMPİYONU
1938-1939 İST.LİGİ ŞAMPİYONU
1939-1940 İST.LİGİ ŞAMPİYONU
1940-1941 İST.LİGİ ŞAMPİYONU
1940-1941 MİLLİ KÜME (Türkiye Ligi Şamp.)
1941-1942 İST.LİGİ ŞAMPİYONU
1942-1943 İST.LİGİ ŞAMPİYONU
1943 İSTANBUL KUPASI ŞAMPİYONU
1943 İZMİR FUAR KUPASI ŞAMPİYONU
1943-1944 MİLLİ KÜME (Türkiye Ligi Şamp.)
1944 BAŞBAKANLIK KUPASI ŞAMPİYONU
1944-1945 İST.LİGİ ŞAMPİYONU
1945 İSTANBUL KUPASI ŞAMPİYONU
1945-1946 İST.LİGİ ŞAMPİYONU (8 Yılda 7 kez.)
1946-1947 MİLLİ KÜME (Türkiye Ligi Şamp.)
1947 BAŞBAKANLIK KUPASI ŞAMPİYONU
1949-1950 İST.LİGİ ŞAMPİYONU
1950-1951 İST.PROF.LİGİ ŞAMPİYONU (ilk)
1951 TÜRKİYE FUTBOL ŞAMPİYONU
1951-1952 İST.PROF.LİGİ ŞAMPİYONU
1952-1953 İST.PROF.LİGİ ŞAMPİYONU
1956-1957 TÜRKIYE LİGİ (Fed.Kupası) ŞAMPİYONU
1957-1958 TÜRKİYE LİGİ (Fed.Kupası) ŞAMPİYONU
1959-1960 TÜRKIYE LİGİ ŞAMPİYONU

(Mahalli ligler dikkate alınmadan doğrudan doğruya)

1965-1966 SPOR TOTO KUPASI ŞAMPİYONU
1965 TSYD KUPASI ŞAMPİYONU
1965-1966 TÜRKİYE LİGİ ŞAMPİYONU
1966 TSYD KUPASI ŞAMPİYONU
1966-1967 TÜRKİYE LİGİ ŞAMPİYONU
1967 CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI ŞAMPİYONU
1968 SPOR TOTO KUPASI ŞAMPİYONU
1969-1970 SPOR TOTO KUPASI ŞAMPİYONU
1971-1972 SPOR TOTO KUPASI ŞAMPİYONU
1971 TSYD KUPASI ŞAMPİYONU
1972 TSYD KUPASI ŞAMPİYONU
1974 TSYD KUPASI ŞAMPİYONU
1974 BAŞBAKANLIK KUPASI ŞAMPİYONU
1974 CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI ŞAMPİYONU
1974-1975 TÜRKİYE KUPASI ŞAMPİYONU
1977 BAŞBAKANLIK KUPASI ŞAMPİYONU
1981-1982 TÜRKİYE LİGİ ŞAMPİYONU
1984 TSYD KUPASI ŞAMPİYONU
1984-1985 AMATÖR İST.LİGİ ŞAMPİYONU
1985 TÜRKİYE AMATÖR FUTBOL ŞAMPİYONU
1985 TSYD KUPASI ŞAMPİYONU
1985-1986 TÜRKİYE LİGİ ŞAMPİYONU
1986 CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI ŞAMPİYONU
1988 TÜRKİYE AMATÖR FUTBOL ŞAMPİYONU
1988 BAŞBAKANLIK KUPASI ŞAMPİYONU
1988 TSYD KUPASI ŞAMPİYONU
1989 TÜRKİYE KUPASI ŞAMPİYONU (Fed.Kupasi)
1989 CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI ŞAMPİYONU
1989-1990 TSYD KUPASI ŞAMPİYONU
1989-1990 TÜRKİYE LİGİ ŞAMPİYONU
1990 TÜRKİYE KUPASI ŞAMPİYONU (Fed.Kupası)
1990-1991 TSYD KUPASI ŞAMPİYONU
1990-1991 TÜRKİYE LİGİ ŞAMPİYONU
1991-1992 TÜRKİYE LİGİ ŞAMPİYONU (ilk namağlup)
1991-1992 CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI ŞAMPİYONU
1993 TSYD KUPASI ŞAMPİYONU
1993-1994 TÜRKIYE KUPASI ŞAMPİYONU
1994 CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI ŞAMPİYONU
1994-1995 TÜRKİYE LİGİ ŞAMPİYONU
1996 TSYD KUPASI ŞAMPİYONU
1997 BAŞBAKANLIK KUPASI ŞAMPİYONU
1998 TÜRKİYE KUPASI ŞAMPİYONU
1998 CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI ŞAMPİYONU
2000 ATATÜRK KUPASI ŞAMPİYONU
2002-2003 TÜRKİYE LİGİ ŞAMPİYONLUĞU
2005-2006 TÜRKİYE KUPASI
2006-2007 TÜRKİYE SÜPER KUPASI
2006-2007 TÜRKİYE KUPASI
2008-2009 TÜRKİYE KUPASI
2008-2009 TÜRKİYE LİGİ ŞAMPİYONLUĞU


TEKNİK DİREKTÖRLERİMİZ

Teknik Direktö Uyruk

1911-1925 Şeref Bey Türk

1925-1935 Zinger  Macar

1935-1944 Refik Osman Top Türk

1944-1946 Charles Howard İngiliz

1946-1948 Refik Osman Top Türk

1948-1949 Guiseppe Meazza İtalyan

1949 Hakkı Yeten Türk

1949-1950 Eric Keen İngiliz

1950-1951 Hakkı Yeten Türk

1951-1952 Alfred Cable İngiliz

1952-1953 Sadri Usuoğlu Türk

1953-1954 Sandro Puppo İtalyan

1955-1956 Cihat Arman Türk

1957 Eşref Bilgiç Türk

1956-1957 Jozef Meszaros Macar

1957-1958 Leandro Remondini İtalyan

1959 Hüseyin Saygun Türk

1959-1960 Andras Kutik Macar

1960-1961 Sanrdro Puppo İtalyan

1961 Şeref Görkey Türk

1961-1962 Andras Kutik Macar

1962-1963 Ljubisa Spayiç Yugoslav

 1963-1964 Ernst Melchior Avusturya

1964-1967 Ljubisa Spayiç Yugoslav

1967-1968 Jane Janevski Yugoslav

1968-1969 Krum Milev Bulgar

1969-1970 Milovan Çiriç Yugoslav

1970-1971 Dumitru Teoderescu Romen

1971-1972Gündüz Kılıç Türk

1972-1973 Abdullah Gegiç Türk

1973-1974 Metin Türel Türk

1974-1975 Horst Buhtz Alman

1975-1976 Gündüz Tekin Onay Türk

1977İsmet Arıkan Türk

1977-1978 Milos Milutunoviç
   
Yugoslav 1978-1979 Doğan Andaç
   
Türk 1979-1980 Serpil Hamdi Tüzün
   
Türk 1980-1981 Metin Türel
    
Türk 1980-1983Dorde Miliç Yugoslav

1983-1984 Ziya Taner Türk

1984-1986 Branko Stankoviç Yugoslav

1986-1987 Miloş Milutinoviç Yugoslav

1987-1993 Gordon Milne İngiliz

1993-1996Cristoph Daum*Alman

1996-1997 Rasim Kara Türk

1997-1998 J. Benjamin Toshack Galler

1998-1999 Karl Heinz Feldkamp Alman

1999-2000Hans Peter BriegelAlman

2000-2001 Nevio Scala İtalyan

2001-2002 Cristoph Daun Alman

2002-2004 Mircea Lucescu*Rumen

2004-2005 Vicente Del Bosque İspanyol

2005-2005 Rıza Çalımbay   Türk

2005-2007  Jean Tigana     Fransız

2007-2008   Ertuğrul Sağlam   Türk

2008-2010  Mustafa Denizli  Türk

2010- Bernhard Schuster  Alman


TARİHÇE » UNUTULMAZ YERLİ OYUNCULARIMIZ

HAKKI YETEN

ŞEREF GÖRKEY

ŞÜKRÜ GÜLESİN

VEDİİ TOSUNCUK

HÜSEYİN SAYGUN

HÜSNÜ SAVMAN

ŞEVKET YORULMAZ

FARUK SAĞNAK

BÜLENT AZİZ ESEL

ETHEM KARPAT

MEHMET ALİ TANMAN

KAMİL ÜZÜLME

MUSTAFA ERTAN (BETON MUSTAFA)

EŞREF ÖZMENÇ

ŞÜKRÜ ERKUŞ

NUSRET ÜLÜK

KEMAL GÜLÇELİK

RECEP ADANIR

NAZMİ BİLGE

ALİ İHSAN KARAYİĞİT

FARUK KARADOĞAN

GÜVEN ÖNÜT

RASİM KARA

VEDAT OKYAR

ZEKERİYA ALP

KAYA KÖSTEPEN

NECMİ MUTLU

SABRİ DİNO

BİROL PEKEL

ŞENOL BİROL

AHMET ÖZACAR

SANLI SARIALİOĞLU

YUSUF TUNAOĞLU

MEHMET EKŞİ

NECDET ERGÜN

SAMET AYBABA

ZİYA DOĞAN

RIZA ÇALIMBAY

RECEP ÇETİN

KADİR AKBULUT

ULVİ GÜVENEROĞLU

GÖKHAN KESKİN

METİN TEKİN

FEYYAZ UÇAR

ALİ GÜLTİKEN

MEHMET ÖZDİLEK

ERTUĞRUL SAĞLAM

NİHAT KAHVECİ

TAYFUR HAVUTÇU

İLHAN MANSIZ

SERGEN YALÇIN
      

UNUTULMAZ YABANCI OYUNCULARIMIZ

Ronaldo Guiaro
Zlatan Arnavutoviç
Sava Paunoviç
Joe Erwin Kuzman
Cevdet Şekerbegoviç
Mirsad Kovaçeviç
Leslie Ferdinand
Stefan Kuntz
Fani Madida
Daniel Amokachi
 
 
YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAKİ SPOR OKULLARIMIZ /

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Türkiye’nin ilk spor kulübüdür... Beşiktaş’ın bugünlere gelmesinde, nesillerden nesillere formasını başarıyla taşıyan sporcularının çok büyük önemi vardır. Beşiktaş, 104 yıldır futboldan basketbola, voleyboldan hentbola, satrançtan atletizme kadar birçok branşı ile sayısız başarılara, rekorlara, şampiyonluklara imza atmış, milyonlarca Türk gencine spor yapma imkanı sağlamıştır. Beşiktaş’ın alt yapılarında yetiştirdiği oyunculardan yüzlercesi, Türk Sporu’nun yıldızları arasında yer almıştır.
Beşiktaş Kulübü’nün Türkiye’nin birçok şehrinde yer alan Spor Okulları da, Beşiktaş’a ve Türk Sporu’na yeni yıldızlar kazandırmayı, binlerce çocuğumuza spor yaptırma imkanı sağlamayı hedeflemektedir.
Futbol, basketbol, voleybol, satranç, masa tenisi, briç, ritmik jimnastik ve tenis branşlarında spor okullarımıza katılan Yavru Kartallar, deneyimli antrenörlerimiz yönetiminde spor yapmakta, gelecekte hayranı oldukları yıldızlar gibi olabilmek için çalışmaktadırlar.
Spor Okullarımız’a katılan Yavru Kartallarımız’a antrenörleri tarafından sadece spor bilgisi değil; çevre temizliğinden sağlıklı yaşama kadar birçok konuda bilgiler verilmektedir. Çocuklarımızın ailesinden ve okuldan aldıkları eğitime, yaptıkları spor yoluyla da katkıda bulunulmaktadır.
Beşiktaş Spor Okulları’nda temel prensip, “önce iyi insan, sonra iyi öğrenci en son olarak da iyi sporcu” yetiştirmektir.
Beşiktaş Spor Okulları, Beşiktaş kültürüyle eğittiği çocuklarımızın kendisine güvenen, paylaşma duygusunu ve takım olgusunu öğrenen, sosyal ve psikolojik yönden güçlü, sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için çalışmaktadır.

BJK SPOR OKULLARI GÖREV BÖLÜMÜ



BJK FUTBOL OKULLARI  (6-15 Yaş)

Futbol okullarımızda; çocuklar oyun fortamında hazırlanmış programlar dahilinde antrenmanlar yapmaktadır. Okul öncesi ve okul dönemlerinde çocukların oyun ihtiyaçları üst düzeydedir. Öncelik, çocukların bu ihtiyaçlarını karşılamak ve sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için spor yapmalarını sağlamaktır. Toplum bilinci yüksek, sosyal olan ve yetenekleri ile ön plana çıkan çocukları, yarışmacı gruplarımıza alarak bu yeteneklerini geliştirebilecek imkanlar verilmektedir.

  
İLETİŞİM:
Fulya Şan Ökten Kamp Tesisi
0212 227 90 03 - 0212 261 63 19 - 0216 611 16 82


BJK BASKETBOL OKULU (7-15 Yaş)

Basketbol okullarımızda; çocuklar oyun fortamında hazırlanmış programlar dahilinde antrenmanlar yapmaktadır. Okul öncesi ve okul dönemlerinde çocukların oyun ihtiyaçları üst düzeydedir. Öncelik, çocukların bu ihtiyaçlarını karşılamak ve sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için spor yapmalarını sağlamaktır. Toplum bilinci yüksek, sosyal olan ve yetenekleri ile ön plana çıkan çocukları, yarışmacı gruplarımıza alarak bu yeteneklerini geliştirebilecek imkanlar verilmektedir. Basketbol Okullarımız Avrupa Yakası'nda Süleyman Seba Spor Salonu'nda, Anadolu Yakası'nda ise Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu'nda hizmet verecektir. Okullarımız (9:30-13:30) saatleri arasında yaş gruplarına (2002-1993) göre hizmet verecektir.



İLETİŞİM:
Süleyman Seba Spor Salonu
Tel: 0212 261 63 19

BJK VOLEYBOL OKULU (7-15 Yaş)
Voleybol okulumuzda; çocuklara diğer spor okullarımızda olduğu gibi kendilerini sınama ve keşfetme şansı verilmektedir. Voleybol; basketbol ve futbol gibi takım oyunlarına göre daha küçük bir sahada oynandığından, oyuncular daha fazla birbirlerine yakın, bir bütün gibi hareket etmektedirler. Bu da takımdaşlığın çok üst düzeyde olmasını gerektirir. Okullarımız (13:30-14:30) saatleri arasında yaş gruplarına (2002-1993) göre hizmet verecektir.


İLETİŞİM:
Süleyman Seba Spor Salonu
Tel: 0212 261 63 19

BJK RİTMİK JİMNASTİK OKULU(5-7 Yaş)

Ritmik Jimnastik okulumuzda; çocuklar belli aletler ile bütünleşerek bir müzik eşliğinde hareketler yapmaktadırlar. Jimnastiğin bir aletle ve müzikle bütünleşmesi ile çocuk hem bedenine hem de ruhuna spor yaptırmış oluyor. Jimnastik vücut esnekliği gerektirir. Bu nedenle küçük yaşlarda bu branş çalışmalarına başlamak önemlidir. Ayrıca çocukların motorik özelliklerinin gelişimi açısından da son derece faydalı bir spor branşdır.Eğitimler BJK Akatlar (10:30-12:30) ve Bağlarbaşı Spor Salonu'nda (14:00-16:00) yaş gruplarına göre verilecektir.


İLETİŞİM:
Süleyman Seba Spor Salonu
Tel: 0212 261 63 19


BJK SATRANÇ OKULU (7-15 Yaş)

Satranç okulumuzda; çocuklar yaptıkları zihin egzersizleri ile daha doğru karar verebilen, stratejik planlar hazırlayan bireyler olarak yetiştirilmektedir. Satranç, zeka gelişimi açısından son derece önemli bir spordur.


İLETİŞİM:
Süleyman Seba Spor Salonu
Tel: 0212 261 63 19



İSTANBUL İÇİNDEKİ DİĞER FUTBOL OKULLARIMIZ

 AVRUPA YAKASI

 BAHÇELİEVLER İletişim: 0532 6660592 - 0212 502 88 75 – 0212 502 88 76 Tel-Fax

KÜÇÜKÇEKMECE İletişim: 0542 436 57 40 – 0532-5494509 - 0542-4365740 – 0212 579 28 15 (Fax)

SARIYER İletişim: 0533 772 19 03 – 0535 271 67 61– 0212 442 60 99 e-mail: [email protected]

 

ANADOLU YAKASI

 BEYKO İletişim: 0216 488 21 80 - 0532 488 21 80
Web sitesi: http://www.bjkbeykozsporokulu.com

KARTALİletişim: 0542 665 84 63 – 0216 306 97 38 (Fax)
İletişim: 0542 665 84 63 – 0216 306 97 38 (Fax)


PENDİK İletişim: 0542 665 84 63 – 0216 306 97 38 (Fa
İletişim: 0533 772 19 03 – 0535 271 67 61– 0212 442 60 99
e-mail: [email protected]


KADIKÖY (HAYDARPAŞA) İletişim: 0532 263 40 55 - 0216 550 57 49


İSTANBUL DIŞINDAKİ FUTBOL OKULLARIMIZ

 

 ADANA İletişim: 0536 875 40 20 – 0322 225 63 16 – [email protected]
İletişim: 0312 473 1903- 0533 260 90 00

AKSARAY İrtibat: 0533 337 07 37 - 0532 511 80 11


ÇANAKKALE İrtibat: 0 505 928 85 33 - 0 555 491 92 89


KAYSERİ İletişim: 0532 236 98 16 - 0352 231 90 31Web: www.kayseribesiktasfutbolokulu.com

 
İZMİR (Bostanlı - KarşıyakA
İletişim: 0232 486 58 73 - 0535 470 70 72

 
İZMİR (Balçova - İnciraltı)
İletişim: 0232 486 58 73 - 0532 741 87 21 – 0533 239 31 59

 
İZMİR (Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü- Ağaçlıyolspor Tesisleri Bornova)
İltişim: 0232 486 5873 - 0532 741 87 21 - 0542 457 18 08

 
KONYA (Meram)
İletişim: İletişim: 0332 324 18 18 / 0505 493 67 21 - 0545 914 40 07 [email protected]
 

KONYA (Selçuklu)
İletişim: İletişim: 0 332 233 40 40 - 0532 215 39 92 - 0505 801 97 [email protected]

 

KUŞADASI
İletişim: O256 618 11 43 / 0535 891 00 69


MERSİN
İletişim: 0532-4540102 / 0324-3252115-3590074


 SAKARYA
İrtibat: 0505 645 72 17 - 0537 408 60 66

 
SİVAS
Web: www.bjksivas.com
İletişim: 0532 567 85 30 - 0505 437 01 30 – 0346 226 39 69 - [email protected]


 ANTALYA
İletişim: 0533 212 41 00 – 0242 226 33 23

 
 MANİSA
İletişim: 0533 312 21 40 - 0530 542 48 99

 

 GAZİANTEP
İletişim: 0533 264 71 30 – 0342 339 39 03- 0544 233 48 59


DİYARBAKIR
İrtibat: 0506 705 22 57


MARDİN
İrtibat: Tel: 0482 212 39 76 - 0533 368 98 13


 ŞANLIURFA
İrtibat: Tel: 0542 555 45 91 - 0542 522 74 13


GEBZE
İrtibat: 0505 645 72 17 - 0262 646 36 76 - 0537 4086066


ZONGULDAKİrtibat: 0505 0542 340 22 12 - 0541 690 34 67

 

ZONGULDAK-EREĞLİ
İrtibat: 0541 690 34 67 - 0542 340 22 12
 

YURT DIŞINDAKİ FUTBOL OKULLARIMIZ
 
 AVUSTRALYA-MELBOURNE
İrtibat: Tel: 0061 393 86 83 00 - OO61 408 69 99 39 - OO61 409 39 29 79


ALMANYA-BERLİN
İrtibat: Tel: OO49 30 754 51 709-0049 30 754 51750
Fax: 0049 30 75451708

 

 ALMANYA-HAMBURG
İrtibat: Tel: 0049 160 653 60 31 -0049 162 211 85 65 – 0049  40 319 75 991
Mail: [email protected]


 ALMANYA-KOBLENZ
İrtibat: Tel: OO49 170 183 98 18 - 0049 163 705 91 32 - 0534 399 25 90

 
HOLLANDA
İrtibat: Tel: 0031 628 488 372 - 0031 104 796 225 - 0031 626 448 584

 
KKTC-LEFKOŞA
İrtibat: Tel: 0392 228 38 11 - 0542 852 9235 - 0533 840 51 50

 

NİJERYA / OYO EYALETİ
İrtibat: Tel: 0049 30 754 51 709 - 0049 178 634 32 00 - 0049 30 493 80 13 - 0049 178 634 31 95 / Almanya

     
İNGİLTERE - LONDRA
İrtibat: Tel: OO44 790 858 55 51-0044 790 858 5522

 

İSVİÇRE - ZÜRİH
İrtibat: Tel: 0041 76 549 46 95 - 0041 79 842 60 89

 

PRIMER BASKETBOL OKULLARI
 
SÜLEYMAN SEBA TESİSLERİ
İletişim:0212 261 63 19

 
SECONDER BASKETBOL OKULLARI
İletişim: 0505 260 05 44 - 0534 779 67 46
Adres: İsmail Tarman İlk Öğretim Okulu Salonu - Muhtar Oya Çolphan Sokak No:2 4. Levent / İstanbul
Web: www.bjkbasketbol.com
email :[email protected]


 KADIKÖY
İletişim: 0216 318 07 26- 0532 387 64 23
e-mail: [email protected]
Adres: Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi Kapalı Spor Salonu / Kadıköy
 

MALTEPE / KÜÇÜKYALI
İletişim : 0216 518 08 83 - 0541 522 11 12 - 0541 522 11 14
Adres: Mektep Caddesi no:15 Küçükyalı  Çocuk Esirgeme Kurumu Spor Salonu Küçükyalı / Maltepe / İSTANBUL
www.bjkmaltepebasketbol.com
mail: [email protected]



ANKARA
İletişim: 0312 473 19 03 - 0533 260 90 00

 
İZMİR
İletişim: 0555 722 58 97
Adres: Halkapınar Spor Salonu - Şehitler Caddesi / İzmir

 

PRIMER VOLEYBOL OKULLARI

SÜLEYMAN SEBA TESİSLERİ
İletişim:0212 261 63 19

 

SECONDER VOLEYBOL  OKULLARI

 ANKARA
İletişim: 0312 473 19 03 - 0533 260 90 00

 

RİTMİK JİMNASTİK

BAĞLARBAŞI
İletişim:0212 261 63 19


AKATLAR
İletişim:0212 261 63 19

 

ANKARA
İletişim: 0312 473 19 03 - 0533 260 90 00

 

ARTİSTİK JİMNASTİK

ANKARA
Sorumlu: Yıldıray Kanat
İletişim: 0312 473 19 03- 0533 260 90 00


SATRANÇ
İletişim:0212 261 63 19

BJK Florya Satranç Okulu
İletişim: 0212-601 10 18, 0212 601 09 95, 0212 261  63 19
Adres: Zümrüt Yuva Mahallesi Valikonağı Caddesi Bilgili Sokak No:4 Daire:2 Basınköy - Florya





KULÜBÜMÜZ » İLETİŞİM


Beşiktaş JK Adres

Süleyman Seba Caddesi, No: 48 BJK Plaza B Blok 3. Kat
Akaretler, Beşiktaş 34357
İstanbul/TÜRKİYE
Telefon
+90 (212) 310 10 00 (pbx 100 HAT)
Faks
+90 (212) 258 81 94
Kulübümüz ile ilgili tüm soru ve önerileriniz için:
[email protected]

Resmi İnternet Sitemiz ile ilgili istekleriniz için;
[email protected]

Beşiktaş Dergileri ile ilgili istekleriniz için;
[email protected]

BJK Dernekleri ile ilgili istekleriniz için;
[email protected]

Aidatlar ile ilgili istekleriniz için;
[email protected]

Bayilikler ile ilgili istekleriniz için;
[email protected]

Korsan ürün ihbarı yapmak için;
[email protected]

İş başvurularınız için;
[email protected]