Yeni projelerde Aidatlar Düşürülecek

Zincirlikuyu’da İstanbloom projesini hayata geçiren Esin Yapı, bölgede ortalama 500 euro’yu bulan aidat miktarını 250 liraya çekme kararı aldı. Firmanın bu noktada elini güçlü kılan unsur ise yenilenebilir enerji Metin Esin, Fikret Orman ve Mehmet Emin Armutçuoğlu’nun kurucu ortağı olduğu Esin Yapı tarafından Zincirlikuyu’da 14 bin 760 metrekare arsa üzerinde inşa edilen İstanbloom projesi, konut sahipleri için sorun olarak nitelendirilen aidatları minimuma düşürmeyi hedefliyor.

 Yeni projelerde Aidatlar Düşürülecek

Esin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Esin, İstanbloom projesiyle en  düşük aidatı olan rezidans olma iddiasını taşıdıklarını belirterek, “Bölgede projesine göre  metrekaresi 5 euro seviyesinde aidatlar alınırken, kendi projemizde rakamı 2.5 liraya çekmeyi planlıyoruz . Metrekaresi 5 euro’dan 100 metrekarelik dairenin aidatı 500 euro eder. Bizim hedefimiz ise 250 lira” dedi.

Su tasarrufu yüzde 30
Projenin bir diğer önemli özelliği olarak çevreye duyarlı ve yenilenebilir enerjilerin kullanılmasını gösteren Esin, dünyada yeşil bina tasarımı olarak kabul edilen LEED kriterlerine göre inşa ettikleri projede suda yüzde 30, enerjide yüzde 20, elektrikte yüzde 15 tasarruf sağlayacaklarını kaydetti.
Esin, “Yağmur suları yeniden kullanılacak. Çatı panalleriyle üretilen enerjiyi, ortak alan aydınlatmalarında kullanacağız. Işıklandırma için ücret ödenmeyecek. LEED ile doğayı korurken, tüm ısıtma, soğutma gibi  konularda ve aidatlarda tasarruf da sağlanmış olacak.  İstanbloom’da bir daire sahibi olan herkes bu kriterlere ek bir ücret ödemeden sahip olacak” açıklamasını yaptı.

 
150 milyon dolarlık proje

Metin Esin, arsa dahil 150 milyon dolar değere sahip olan İstanbuloom’un tamamlanmasıyla elde edilecek gelirin de bina giderlerinde kullanılacağını, bu sayede maliyetlerini düşüreceklerini ifade ederek, bir diğer uygulamayı da, “Her daireye otopark verdik. Fakat, fazla otoparkları da projedeki ihtiyaç sahiplerine kiralayarak önemli, bir gelir elde edeceğiz” sözleriyle açıkladı.
Metin Esin, kaba inşaatının yüzde 60 oranında tamamlandığı projede en üst katın dört penthouse için ayrıldığını belirtirken, bu  konutları daha sonra satışa sunacaklarını dile getirdi.
2013’ün ilk çeyreğinde tamamlamayı planladıkları projenin hedef kitlesini, “Şehrin merkezinden kopmadan yaşamak isteyenler için bulunmaz bir yer olacak” sözleriyle anlatan Esin, 12’nci kattan sonra denizi görecek projenin kendileri için taşıdığı anlamı ise, şöyle anlattı: “Biz geleceğe dair bir şeyler yapmak istedik ranta dayalı değil. Bu nedenle projeye büyük özen gösteriyoruz. Kaliteden ödün vermeden projemizi tamamlamak istiyoruz. Resepsinyonda binlerce kitabın sığacağı bir kütüphane var.”


KAT BAHÇELERİYLE DOĞAL HAVALANDIRMA

Metin Esin, İstanbuloom’un en önemli özelliklerinden biri olarak kat bahçelerini gösterdi. 3.75 santimetrelik kat yüksekliğiyle oldukça iddialı bir tavan yapısına sahip olan projede 20 ila 90 metrekare arasındaki kısımlarında kat bahçelerine yer vererek tamamen doğal havalandırma yapacaklarını vurgulayan Esin, 5 bin 600 metrekarelik yeşil alanın olacağı İstanbuloom’da koşu ve yürüyüş parkurları, bisiklet yolu, reflekte havuzlar, çocuk oyun alanları, kum havuzu, mini pazar yeri ve kafe alanlarının yer alacağını belirtti.


YAKIN PLAN
Proje adı: İstanbloom
Yeri: İstanbul Zincirlikuyu
Arazi büyüklüğü: 14.760 metrekare
Yatırım değeri: 150.000.000 dolar
Daire sayısı: 165 konut
Daire büyüklükleri: 108-306 metrekare
Daire tipleri: 11 farklı tipte 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 normal ve dubleks konutlar
Fiyat aralığı: 550.000 - 2.500.000 dolar



Finans Merkezi’nin buluşma noktası olarak tasarlanıyor


Ataşehir’de yeni kurulacak İstanbul Finans Merkezi’ndeki (İFM)  yapılacak projeler merakla beklenirken, ilk açıklama 36 katlı TAO Ofis binası için Kreatif Mimarlık’tan geldi. Yapılan açıklamaya göre, 610 araçlık otopark katlarının üstünde yükselen ofis kulesinin yanı sıra zemin kotunda İFM ile birlikte çalışabilen, kontrollü ve kendine yetebilen bina aynı zamanda dışa dönük huzurlu bir  ‘buluşma alanı’ olarak planlandı.
Açıklamada altı çizilen noktalardan biri de boyutlarının insan algısına göre düzenlendiği, kentin hakim rüzgarlarından korunmuş açık bir alanda konumlandırılan yapının buluşma alanı olmasındaki iddiası, hem konumundan hem de  restoran, kafe, kitap-CD satış birimi, sanat galerisi, hediyelik eşya gibi birimlerle çevrili olmasından kaynaklanıyor. Bu alan projede çalışanlar kadar  ziyaretçilerin de bir sosyalleşme alanı olarak tasarlandı.
Şirketin TAO Ofis için bir diğer değerlendirmesi ise aynı tasarımın bina içinde de devam ettirilmesi oldu. Yapıda, bu doğrultuda sağlık kulübü,  restoran, kafeterya, kuaför, terzi ve kuru temizleme bulunuyor.

Yeşil binaya uygun tasarlandı
TAO, LEED Gold ile ilgili  ‘yeşil bina ’ kriterleri esas alınarak tasarlandı. Teras bahçeleri dışındaki cepheleri çift cephe düzenlemesi yapılarak doğal vantilasyon, günışığı kontrolü ve sıcak-soğuk farklarında  maksimum enerji tasarrufu dikkate alınarak projelendirildi. Teras bahçelerinde ise kontrollü doğal vantilasyon şartları sağlandı.



TAO NASIL DOĞDU?

Emlak Konut GYO’nun, İFM deki ilk etap parsellerin satışı için düzenlenen ihalede Tahincioğlu Holding’in patronu Özcan Tahincioğlu, Abdi İbrahim İlaç’ın sahibi Nezih Barut ve Mar Yapı’nın sahibi Münir Özkök, TAO Gayrimenkul’ü kurdular. Arsadaki bina için TAO Gayrimenkul 3 Aralık 2010’da dört mimarlık ofisi arasında bir yarışma düzenledi. Dante Benini & Partners, Kreatif Mimarlık, Nevzat Sayın Mimarlık Hizmetleri ve Suyabatmaz Demirel Architects’in tasarımı için yarıştı projeyi geliştirecek isim jürinin değerlendirmesi sonucunda Kreatif Mimarlık olarak belirlendi. bu arada İFM master plan çalışmaları için görevlendirilen beş ofisten biri olan Kreatif Mimarlık, projeyi 79 bin 500 metrekare alanda geliştiriyor.



Avrupa’nın en başarılı 40 mimarından biri oldu


Suyabatmaz Demirel Mimarlık’ın genç ortağı Hakan Demirel, ‘Europe 40 Under 40’ adlı 40 yaş altı başarılı Avrupalı mimarların değerlendirildiği organizasyonda Avrupa’nın en başarılı 40 mimarından biri olarak seçildi. ‘Europe 40 Under 40’ ödülleri, The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies ile The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design kurumları tarafından, dünya mimarisinin ve tasarımın geleceğine ışık tutacak yeni jenerasyonu teşvik etmek amacıyla, her yıl Avrupa ülkelerdeki en başarılı genç mimarlara, plancılarına ve tasarımcılara veriliyor.
Hakan Demirel’in bundan sonraki rotası ise Arjantin’i gösteriyor. Çünkü, ödül kazanan mimarları ve projeleri tanıtan ‘Yeni Dünya Mimarlığı’ adlı sergi, 8 Ekim’de Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te başlayacak olan 13. Uluslararası Mimarlık Bienali’nde sergilenecek.
Suyabatmaz Demirel Mimarlık bu yıl Avrupa Gayrimenkul Ödüllerinde beş ayrı projesiyle ödüllendirilirken, dördüncü kez düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali’nde de üç projesiyle finale kalmıştı.




 

Avrupa Residence TEM’in son hedefi öğrenciler oldu

Avrupa Residence TEM, genç üniversiteliler için taşıdığı özelliklerin altını çizdi. Proje Beyaz Yönetim Kurulu Üyesi Derya Deniz, uygun aidatları ve donatılarıyla projenin önemli fırsatlar sunduğuna dikkat çekerek, aidata kablosuz internet erişimi, spor  merkezi, güvenlik ve genel temizliğin dahil olduğunu belirtti.
Deniz, şöyle devam etti: “Öğrenciler,  spor ve sağlık merkezleri, kapalı yüzme havuzu, kablosuz internet erişimi, güvenlik, genel temizlik gibi imkanlardan yararlanabilecek. Kiraların 1.400 TL ’den başladığı projede 1+1 rezidansların 250 TL ve 2+1 rezidansların 350 TL olan aidatlarına yüzme havuzundan spor salonuna kadar çok sayıda hizmet dahil.”


219 arsayla 675 mİlyon lİra gelİr


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 24 ilde toplam 2.3 milyon metrekare büyüklükteki 219 arsasını açık artırma ile satışa çıkarıyor. 16 Eylül’de yapılacak arsa satışından 675 milyon lira civarında gelir bekleniyor.
TOKİ’den yapılan açıklamada 16 Eylül Cuma günü Eskidji firmasının İstanbul Yenibosna’daki merkezinde saat 15.00’te başlayacak müzayedede, TOKİ’nin Ankara Bilkent’teki merkez binasından ve Adana Seyhan’da bulunan Mavi Sürmeli Otel’den de canlı bağlantı yapılarak tekliflerin alınacağı belirtildi.
Arsa müzayedesine katılmak isteyenlerin ayrıca ‘www.eskidji.com’ internet adresinden de teklif verebileceklerinin belirtildiği açıklamada uygulanacak yöntem hakkında şu bilgilere yer verildi:

Taksit 15 bin liranın üstü için
“Peşin veya taksitli olarak satılacak arsalar için hem peşin hem de vadeli teklif alınacak. Teklifler idare tarafından değerlendirildikten sonra nihai karar verilerek satış gerçekleştirilecek. Bedeli 15 bin TL’ye kadar olan taşınmazlarda taksit uygulaması yapılmayacak.”
Diğer yandan müzayedeye katılmak isteyenlerin Eskidji’nin ING Bank Şişli Şubesi’ndeki hesabına veya toplantı günü salonlarda kurulacak veznelere katılım teminatı olarak talip oldukları arsaların her biri için ayrı ayrı belirlenen tahmini bedeli ödemeleri gerekiyor.
Muhammen bedeli 10 bin TL’den az olan her bir arsa için ayrı ayrı 2 bin lira, muhammen bedeli 1 milyon liradan az olan her arsa için ayrı ayrı 5 bin lira, muhammen bedeli 1 milyon liranın üzerinde olan her arsa için de ayrı ayrı 100 bin TL ödeyerek katılabilecekler.


Maltepe’deki burgu kule yüzde 35 kazandırdı

DAP Yapı’nın 12’nci projesi Dap Burgu Kule’nin yüzde 90’ı dört - beş ayda satılırken, yapılan açıklamaya göre, projeden daire alanlar beş ay öncesine göre en az yüzde 35 kazançlı çıktı. Ayrıca, bazı dairelerde kazancın yüzde 60’a çıktığı kaydedildi.
Maltepe’deki proje, her biri 22 katlı burgu sitilindeki iki kuleden oluşuyor. Projede 22 adet stüdyo, 178 adet 1+1, 46 adet 2+1 olmak üzere 246 rezidans yer alıyor. Beş yıldızlı otel konforunda dekore edilen proje, yatırımcısına  ‘oturmadığın dönemde kirala’ modeliyle alternatif kazanç imkânı sağlıyor.



1+1 daire satın alana banyolu bir oda daha


Selçuklu Holding, İstanbul Sancaktepe’de yer alan Rings İstanbul projesindeki Vista Evleri için özel bir kampanya geliştirdi. Yapılan açıklamaya göre projeden 1+1 daire alanlar 13 metrekarelik ayrı bir odaya daha sahip olabiliyor. Hobi, misafir, çalışma odası ya da ihtiyaca göre ofis olarak da kullanılabilecek bu alanda banyo da yer alıyor. Projedeki 1+1 daireler 103 metrekarelik büyüklüğüyle dikkat çekiyor.



Gaziantepspor, Antepia ile zirveyi zorlayacak

Paralel Yapı ve Sinpaş Yapı işbirliğiyle Gaziantep’de hayata geçirilen Antepia projesi, ligin başarılı futbol takımlarından Gaziantepspor’a sponsor oldu. Gaziantepin en köklü ailelerinden biri olan Nakıboğlu Ailesi’nden Paralel Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, “Spor Toto Süper Ligi’nde top koşturan gururumuz Gaziantepspor’a ligin ilk yarısı için Antepia projemizle sponsor olduk. Bu sponsorlukla, yıllardır hep üst sıralarda oynayan Gaziantepspor’u daha üstlere taşıyacak desteği vermeyi amaçlıyoruz” dedi.
Taner Nakıboğlu, futbolcuların sırtlarında yer alacak logo ve Kamil Ocak Stadyumu içinde bulunacak 20 adet pano ile sponsorluğun süreceğini belirterek, “Ekonomi alanında büyük başarı gösteren Gaziantep şehrimizin spor alanında da elde ettiği bu başarının tesadüf olmadığını düşünüyoruz” diye konuştu.


Kayseri’ye dev sağlık kompleksi için temel

En son The İstanbul Veliefendi ile başarılı bir çıkış daha yapan YDA Grup, Türkiye’nin en büyüğü olarak nitelendirilen sağlık kompleksini inşa ediyor. Şirket, Kayseri’de 1.583 yatak kapasitesine, yaklaşık 385 bin metrekare kapalı alana ve 800 bin metrekare açık alana sahip olan Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü’nün temelini attı. Törene katılan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, sağlık kampusünü hayat geçirecek olan YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan ile kürsüde yaptığı pazarlıkta, üç yıl olan inşaat süresini 2.5 yıla indirileceğinin sözünü de aldı.





YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER