Şişecam’ın 2011 Yılı Eylül Sonu Cirosu 3.688 milyon TL

Şişecam’ın Net Kârı 583 milyon TL Şişecam’ın 2011 yılı Ocak-Eylül döneminde net satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artışla 3.688 milyon TL’ye ulaşırken, net kârı 583 milyon TL oldu. 2011 Eylül sonu itibariyle olan mali tablolarının İMKB’de açıklanmasının ardından 2011 yılı dokuz aylık sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Prof. Dr. Ahmet Kırman; net kârın ise 2010 yılı dokuz aylık dönem net kârına göre % 88 oranında bir artış gösterdiğini” belirtti.

 Şişecam’ın 2011 Yılı Eylül Sonu  Cirosu 3.688 milyon TL
Şişecam Topluluğu, 2011 yılı dokuz aylık süreçte toplam 3.688 milyon TL’lik satış geliri elde etti. Şirketin dokuz aylık finansal sonuçlarına göre bir önceki yılın aynı dönemine göre satışlar yüzde 19 artarken, Şişecam Topluluğu net kârı da yüzde 88 artışla 583 milyon TL’ye ulaştı. Şişecam Topluluğu, Ocak–Eylül 2011 döneminde toplam cam üretiminde %14, soda üretiminde ise %14 oranında artışla, yurtiçi ve yurtdışındaki kuruluşlarında toplam 2,9 milyon ton cam,  1,4 milyon ton soda üretimi gerçekleştirdi.


Prof. Dr. Kırman: “Geçen yılın aynı dönemine kıyasla konsolide satışlarımız  % 19 artış gösterdi, dokuz aylık ihracatımız 676 milyon USD oldu.”

2011 yılı Temmuz-Eylül üç aylık döneminde konsolide satışların yaklaşık önceki üç aylık dönem satışları seviyesinde 1,3 milyar TL olarak gerçekleştiğini, dokuz ay sonunda 3,7 milyar TL hacmine yaklaşan satışların, 2010 yılı aynı dönemine göre  % 19 oranında artış gösterdiğini belirten Prof. Dr. Kırman; 2011 Eylül sonu itibariyle dört üretim Grubunda da satışların önceki yıl satışlarına kıyasla iki haneli oranlarda büyüme kaydettiğini,  grupların konsolide satışlar içerisindeki dengeli satış paylarını muhafaza ettiğini,  4,8 milyar TL olan yıl sonu konsolide satış hacmi hedefine ulaşabileceklerini ifade etti.

Toplam satışlar içindeki, Türkiye’den yapılan ihracat ile yurtdışı üretimden satışların toplamını ifade eden uluslararası satışların payının % 48 mertebesinde olduğunu belirterek sözlerini sürdüren Prof. Dr. Kırman; Eylül sonu itibariyle Topluluğun Türkiye’den yapılan ihracatının 676 milyon USD seviyesinde, geçen yıldan % 17 oranında daha yüksek bir hacimde gerçekleştiğini belirtti. 

Prof. Dr. Ahmet Kırman: “Eylül ayı sonu toplam net kârımız, geçen yılın dokuz aylık net kârına kıyasla  %  88 oranında artış gösterdi”

2011 yılı Temmuz-Eylül üç aylık döneminde; 207,2 milyon TL düzeyindeki toplam net kârın, 14,6 milyon TL, 182,3 milyon TL olan ana ortaklık payına düşen net kârın ise
4,6 milyon TL tutarında önceki üç ayın gerisinde kaldığını, birikimliye bakıldığında ise Eylül ayı sonunda 582,9 milyon TL düzeyindeki toplam, 492,3 milyon TL ana ortaklık payına düşen net kârın, sırasıyla önceki yılın aynı dönemine kıyasla   % 88 ve % 84 oranında artış gösterdiğini dile getiren Prof. Dr. Kırman, Eylül sonu itibariyle 1 milyar TL’yi aşan bir FAVÖK hacmine ulaşıldığını,  brüt kâr marjının % 34, FAVÖK marjının % 27 olarak gerçekleştiğini belirtti.

2011 yılı ilk dokuz ayı sonu itibariyle,   2,9 milyon tona yaklaşan toplam cam,   1,4 milyon ton seviyesindeki soda üretim hacimlerinin her ikisinin birden geçen yıla göre % 14 oranında artış gösterdiğini belirten Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Prof. Dr. Kırman, sözlerine;  “Ekim ayından geçerli olarak doğal gaz ve elektrik fiyatlarında meydana gelen yükselmenin yanında faaliyet göstermekte olduğumuz bölgeler, ihracat pazarları ve genel olarak dünyada talebin bir miktar yavaşlama eğilimine girmesi paralelinde ülkemiz başta olmak üzere tüm pazarlarda görülen rekabetteki artışın kâr marjlarında bir miktar baskı yaratacağını, bu gelişmelerin kârlılık üzerindeki olumsuz etkilerini minimize etmeye yönelik alınabilecek önlemleri değerlendirmekte olduklarını” ifade ederek devam etti. 

“Yurtiçi ve Yurtdışında Yatırımlarımız Önümüzdeki Dönemde İvme Kazanacak”

Topluluğun Türkiye, Rusya ve Bulgaristan’da; Düzcam, Cam Ambalaj ve Cam Eşyası üretim kapasitelerinin artırılmasına yönelik alınmış yeni yatırım kararlarını uygulamaya başladıklarını ifade eden Prof. Dr. Kırman; “Daha önce kamuya açıklanmış olan yeni yatırımların üç yıl zarfında kademeli şekilde tamamlanarak devreye alınmasının hedefliyoruz. Yatırımların hitap edeceği pazarların hem krizden nispeten daha az etkilenmiş olduklarını, hem de önümüzdeki yıllarda yüksek büyüme potansiyeli taşıdıklarını düşünüyoruz” dedi.

Prof. Dr. Kırman, bu yıl içinde önceden başlamış yatırımlar için 489 milyon TL düzeyinde harcama yapıldığını, yüksek tutarda likit kaynaklara sahip olmanın, yatırımların finansmanı anlamında kendilerine önemli bir avantaj sağladığını ifade ederek “Mali yapımızı; Topluluğun istikrarlı büyüme çizgisindeki devamlılığı koruyacak, önümüzdeki yıllarda büyümemizi destekleyecek  şekilde  daha da güçlendirmeyi hedefliyor, bunun sağlanabilmesi için izlenecek politikalarla ilgili değerlendirmeleri, global ekonomilerin içinde bulunduğu zorlu koşulları da dikkate alarak  sürekli yapıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER