AKP İstanbul il başkanlığı inşaatında da yer alan ‘Ersa’ya komiser atandı.
AKP’nin İstanbul il başkanlığı binası, Fatih Terim Başakşehir Stadyumu ve daha pek çok projenin içinde yer alan Ersa Mühendislik ve Müşavirlik Proje Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi konkordato talep etti.
Konkordato talep eden inşaat şirketlerine her gün yenisi eklenirken, son bavşuru Ersa Mühendislik’den geldi.
Sözcü’den Bora Erdin’in haberine göre mahkemenin üç ay mühlet verdiği şirkete bir komiser heyeti atandı.
1994’te kurulan Ersa Mühendislik, Türkiye genelinde büyük işlere imza atan taşeron firmalar arasında yer alıyor. 2,5 milyon lira sermayesi olan şirketin sahibi Sefa Sarısoy ise bir önceki yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’den Ataşehir belediye başkan aday adayıydı.
Şirketin Türkiye’de yer aldığı projeler arasında şunlar bulunuyor: Fatih Terim Başakşehir Stadyumu, Doğuş Maslak Ofis Binası, NTV Yönetim Merkezi, Tekfen Tower, Le Meridien Hotel (Etiler), Tema İstanbul, İBB Yenikapı Etkinlik Çadırı, Taşkışla Tüneli, İstanbul/Ankara/Bursa Metroları.
Şirketin ayrıca Azerbaycan, Romanya, KKTC, Kazakistan, Türkmenistan’da da pek çok projesi mevcut.
Konkordato nedir, ne için kullanılır? Konkordato İlanı Şartları 2018
Konkordato nedir, ne için kullanılır, şartları nelerdir aramaları başladı. Kaşıbeyaz restoranın da Konkordato talep etmesinin ardından konkardota nedir, neden istenir sorgulamaları sürüyor. Biz de sizler için Konkordato nedir, ne için kullanılar,
Konkardato talebi, şartları nedir
Konkardato talebi, şartları nedir
Konkordato nedir, ne için kullanılır? Konkordato İlanı Şartları 2018
Konkordato nedir, ne için kullanılır, şartları nelerdir aramaları başladı. konkardota nedir, neden istenir sorgulamaları sürüyor. Biz de sizler için Konkordato nedir, ne için kullanılar, konkardato talebi, şartları nedir 2018 sorularını cevapladık
Konkordato müessesesi 2004 sayılı İ.İ.K.’nun 285-309. maddelerinde düzenlenmiştir.
Finansal yapısı önemli ölçüde bozulan iyi niyetli ve dürüst borçlu işletmeleri ve kooperatifleri korunmayı amaçlayan bir sistemdir. Burada, borçlunun talebinin bulunması gerekmektedir. Borçlunun talebi üzerine, konkordato müessesesi işlemeye başlar. Konkordato müessesesi 4 bölümden oluşur.
1-Adi Konkordato
2- İflastan Sonra Konkordato
3- Mal Varlığının Terki Suretiyle Konkordato
4- Sermaye Şirketleri ve Kooperatiflerin Uzlaşma Yoluyla Yeniden Yapılandırılması
KONKORDATO SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?
Hukuki düzenlemelere göre borçlarını ödeyemeyen şirketler vade uzatımı veya tenzilat yapılarak borçlarını ödeyebilmek için ya da olası bir iflastan kurtulmak için konkordato talep edebiliyorlar.
Konkordato kararı iki aşamadan oluşuyor. Düzenlemelere göre mahkeme genel olarak üç ile beş ay arasında aylık geçici süre ile şirketlerin aleyhine yapılacak tüm takip işlemlerini durdurabiliyor, bu geçici sürenin ardından yine mahkeme tarafından borçlu şirkete bir ile bir buçuk yıl arasında kesin süre veriliyor.