Cezaevi para bastı! Hükümlüler çalıştı, cezaevi 1.9 milyon lira ciro açıkladı!

Cezaevi para bastı! Hükümlüler çalıştı, cezaevi 1.9 milyon lira ciro açıkladı!

Cezaevi para bastı! Hükümlüler çalıştı, cezaevi 1.9 milyon lira ciro açıkladı!
Edirne Tarım Açık Cezaevinin, hükümlüler tarafından yapılan üretim faaliyetleri sayesinde geçtiğimiz yıl 1 milyon 885 bin 431 lira ciro yaptığı bildirildi.

Edirne Tarım Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ufuk Aslan yaptığı açıklamada, cezaevinde kalan 320 hükümlüden bazılarının ücret karşılığında, cezaevine ait 3200 dönüm tarım alanında buğday, pancar, pirinç, ayçiçeği, mısır, arpa, meyve, sebze üretimi yaptığını, çeşitli el sanatı ürünlerini değerlendirdiklerini kaydetti.

Aslan, geçtiğimiz yıl 285 ton buğday, 400 ton pancar, 897 ton pirinç, 171 ton 500 kilo ayçiçeği, 53 ton 825 kilo meyve, 46 ton sebze, 74 ton 250 kilo et, 2300 adet kuzu, 300 kilo bal, 2 milyon 974 bin 350 adet yumurta, 960 bin 850 adet ekmek, 300 bin adet çay ve tost, 375 adet minyatür kispetin satışını gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

''Bu satışlarımızdan 1 milyon 885 bin 431 lira ciro elde ettik. 2009 yılında ise ciromuz 1 milyon 705 bin 59 liraydı. Bu yılki hedefimiz ise 2 milyon lira. Üretim yaparak devletimize katkı sağlarken, bir yandan da buradaki hükümlülerin tahliyelerinden sonraki yaşamında meslek sahibi olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.''

''BİR KİŞİNİN BİLE CEZAEVİNE DÖNMEMESİ BAŞARIDIR''
Aslan, 2000 yılından sonra ceza infaz kurumlarında çok ciddi bir görüş değişikliği yaşandığını, bunun sonucunda da hükümlülerin, ceza infaz kurumundan tahliyesinden sonra geri gelmemesi için tüm mesleki kursların ve diğer sosyal kültürel faaliyetlerin ön plana çıkartıldığını hatırlattı.

Bunun sonucunda da cezaevlerinin bir eğitim yuvasına dönüştüğünü ve bunun meyvelerini almaya başladıklarını vurgulayan Aslan, şöyle konuştu:

''Bir kişinin bile geri dönmemesi başarımızdır diye düşünüyoruz ve buna göre hareket ediyoruz. Açık ceza infaz kurumlarının amacı da, mesleki yönden bu tür faaliyetleri yerine getirmek. Biz de kurumumuzda bunu özellikle tarımsal konularda ön plana çektik. Mesela yeni yapmış olduğumuz bir yumurta tavukçuluğu ünitemiz var. Burası şu anda Trakya bölgesinin en modern tesisi. Burada yaklaşık 25 hükümlümüz çalışıyor. Bu hükümlüler, tahliyelerinden sonra çok rahat iş bulabilecek bir pozisyonda. Çünkü orada tavuğu, cihazları, yemlemeyi, ilaçlamayı tanıyorlar. Dolayısıyla tüketen hükümlüyü üreten hale getirip, ülke ekonomisine bir şekilde katkıda sağlamış oluyoruz. Özellikle son yıllarda iş yurtlarımızda bu tür faaliyetlerden dolayı elde edilen gelirlerle Adliye sarayları, yeni ceza infaz kurumları, modern binalar yapılmaktadır.''htekonomi
htekonomi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER