‘FARKINDALIĞA İZ BIRAKIYORUZ’

Motorlar, bisikletler, kaykaylar, Tekerlekler meme kanseri farkındalığı için dönüyor.

‘FARKINDALIĞA İZ BIRAKIYORUZ’

‘FARKINDALIĞA İZ BIRAKIYORUZ’
Motorlar, bisikletler, kaykaylar, Tekerlekler meme kanseri farkındalığı için dönüyor.
 
13 Ekim, Pazar günü Kalamış Marina’dayız! Hastalar, doktorlar ve tüm sürücüler bu etkinlikte bir araya geliyor.

Fatma Aslan; fark ettiği kitlenin, daha önce geçirdiği bir enfeksiyondan olduğunu düşündü. Bir buçuk yıl sonra meme kanseri belirtileri ile ilgili bir iletiyi görünce, şaşırdı, şüphelendi. Heyecanla doktora gitti. Meme kanseriydi. Kemoterapi gördü, ameliyat oldu… Şimdi bisikletiyle farkındalık yaratmaya çalışıyor. 

Halime Kıvanç; 40 yaşına geldiğinde ilk kontrolünü olmak istedi. Hiç bir şikayeti yokken çekilen mamografi de, meme kanseri tanısı aldı. Erken tanılanmıştı, kısa bir tedavi sonrası sağlığına kavuştu. 

Fatma Aslan ve Halime Kıvanç; meme kanseriyle tanışan milyonlarca kadından yalnızca ikisi… Oysa her yıl dünyada 2 milyon 300 binden fazla kadın meme kanseriyle tanışıyor. Sıklığı giderek artıyor üstelik daha genç yaşlardaki kadınlarda görülme oranı yükseliyor. Meme kanserine karşı en büyük güç, farkındalık. Bu sayede erken teşhis oranı artıyor, erken teşhis ise hayat kurtarıyor!

Bu mesajı tüm topluma sunarak farkındalık oluşturmak isteyen Pembe İzler Kadın Kanserleri Derneği ve K-Rides işbirliği yaparak, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında çok önemli bir etkinliği gerçekleştiriyor…

13 Ekim Pazar günü, saat 11.00’de, Kalamış Marina’da motor, bisiklet ve kaykay sürücüleri bir araya geliyor. Meme kanseri savaşçıları, doktorlar ve farkındalığı önemseyen bütün sürücüler bu etkinlikte buluşuyor. Etkinlikte; kadın sürücüler, bu güne özel hazırlanmış tişörtlerle, erkek sürücüler, araçlarına pembe balonlar bağlayarak yola çıkacaklar. Bağdat Caddesi hattında yapılacak sürüş, yine Kalamış Marina’da son bulacak. Finalinde, pembe balonların uçurulacağı etkinlikle tüm sürücüler farkındalığa bir iz bırakacak…

Gerçekleştireceğimiz bu anlamlı etkinliğimizde sizleri, aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

ETKİNLİK BİLGİLERİ

Tarih: 13 Ekim 2024, Pazar

Başlangıç Saati: 11.00 – (Toplanma saati 10.00)

Yer: Kalamış Marina

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2024, 11:30

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER