El Cezire Televizyonu, karara Türkiye'nin sert tepki gösterdiğini ve ilk olarak Fransa'ya ekonomik yaptırımlarla cevap verdiğini belirtti.
Haberde, Fransa'nın almış olduğu karardan kendi halkının da rahatsızlık duyduğunu ve bazı eski Fransız diplomatların, Türkiye'nin alacağı kararların Fransa'yı olumsuz etkileyeceğini söylediği kaydedildi.
2003 yılından sonra, Türkiye'nin ve Türk politikasının çok değiştiğini belirten diplomatların, şu anda güçlü bir ekonomiye sahip Türkiye'nin, Fransa'nın bu tavrını asla unutmayacağını ve bu tasarının seçimlere alet edilmemesi gerektiğini ifade ettikleri vurgulandı.
Fransa'nın önemli ticari müttefiki olan Türkiye'yi kaybetmeyle karşı karşıya kaldığı, Suriye konusunda da beraber hareket eden iki ülkenin ilişkilerinin durma noktasına geldiği belirtildi.
El Arabiya televizyonu "Türkiye ilk tepkisini Paris'teki büyükelçisini istişareler için çağırmakla gösterdi" dedi.
Haberde, Türkiye'nin eskiye göre kolay kandırılacak bir ülke olmadığı, 2003 yılından itibaren siyaseti yönlendirilen bir ülke olmadığı ve bölgesinde yönlendirici bir ülke olduğu ifade edildi.
Suriye'de yönetime yakınlığıyla biline Champress adlı internet sitesi, Fransa'nın almış olduğu kararla ilgili haberinde, "Türkiye tepki vermekte geç kalmadı" ifadelerini kullandı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarına yer verdi.
Lübnan'da yayımlanan Essefir gazetesi ise konuyla ilgli olarak, "Erdoğan, Fransa'yı Cezayir'de soykırım işlemekle suçladı" başlıklı bir habere yer verirken, Birleşik Arap Emirlikleri'nin El İttihad gazetesi "Türkiye elçisini çağırdı ve yardım anlaşmalarını dondurdu" başlığıyla verdiği haberde, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik yaptırımlara yer verdi.
Bütün Arap coğrafyasıyla ilgili, haber yapan Alarab Online adlı internet sitesi de Türkiye'nin tepkisine yer verdi. "Türkiye'nin tepkisi sert oldu" başlıklı haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına geniş yer verildi.
AA
Haber Kaynağı : Haber7.com