Ilgaz Dağı, Küçükhacet Tepe Cumhuriyet Tırmanışı

Çankırı Valiliğince Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 90.Yıldönümü Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Ilgaz Dağı Küçükhacet Cumhuriyet Tırmanışı'nın dokuzuncusu gerçekleştirilmiştir.

Ilgaz Dağı, Küçükhacet Tepe Cumhuriyet Tırmanışı
Ilgaz Dağı, Küçükhacet Tepe Cumhuriyet Tırmanışı

IX. Ilgaz Dağı Küçükhacet Tepe (2546 m.) Cumhuriyet Tırmanışı Faaliyet Raporu

Çankırı Valiliğince Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 90.Yıldönümü Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Ilgaz Dağı  Küçükhacet  Cumhuriyet  Tırmanışı'nın dokuzuncusu Türkiye Dağcılık Federasyonu Çankırı Temsilciliği tarafından 03 Kasım 2013 Pazar günü açık ve mevsime göre sıcak bir havada gerçekleştirilmiştir.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

03 Kasım 2013 Pazar sabah 06.00’da Çankırı Anıt Alanında buluşan sporcular 07.30’da Ankara’da etkinliğe katılmak üzere gelen grupla Mülayim Yaylası girişindeki kamp alanında buluşarak 08.00’da harekete geçmişlerdir.

1550 m. rakımda yer alan Mülayim Yaylasında başlayan etkinlikte Gâvur Kayaları güzergâhını takiple havanın da iyi olmasından yararlanarak 11.30–12.00 gibi 2546 m. rakımlı zirveye ulaşmışlardır.

Ilgaz Doruk, Ilgaz Obası, Küçük Çal Tepe güzergâhını takip ederek 12.30 gibi zirveye ulaşan Kastamonu grubunun da katılımıyla şenlik alanına dönen zirvede toplu halde fotoğraf çekimi gerçekleştirilmiştir.

Kastamonu grubuyla veda ederek 13.00 sularında zirveden ayrılan Çankırı ve Ankara grubu 15.00 da Mülayim yaylasına, 16.30 da Çankırı’ya ulaşmışlardır.

Etkinliğe dört kişilik bir UMKE ekibiyle birlikte Çankırı’dan 25, Kastamonu’dan 21, Ankara’dan ise 11 sporcu katılmış, Çankırı’dan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Çankırı Dağcılık Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Kulübü ÇANDAK, Ankara’dan PARS Dağcılık Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Kulübü ve GEZGİNDER Doğa Gezginleri Spor Kulübü, Kastamonu’dan ise İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülük etmişler ve desteklemişlerdir.

Etkinliğe katılan sporcularımızı tebrik, destekleyen kulüp ve Müdürlüklerimizin yöneticilerine teşekkür ediyor yeni etkinliklerde bir arada olmayı ümit ediyoruz.





Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2013, 23:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER