Muhtarlar Günü Ataşehir'de kutlandı

Ataşehir Kaymakamlığınca hazırlanan muhtarlar günü Ataşehir'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Muhtarlar Günü Ataşehir'de kutlandı

Muhtarlar Günü Ataşehir'de kutlandı

Ataşehir Kaymakamlığınca hazırlanan muhtarlar günü ataşehirde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ataşehir Kaymakamlığınca hazırlanan muhtarlar günü programı kapsamında; Mahalle Muhtarları sırasıyla dün Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı'yı ardından Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’i makamında ziyaret ettiler.

Ataşehirli Muhtarlar, “Muhtarlar Günü”’nde taleplerini dile getirdiler

Kaymakam Bekir Dınkırcı, muhtarlardan mahalleleriyle ilgili gözlem, tespit ve çözüm önerileri görüşüldü. Dınkırcı, sorunlar ve önerileri dinledikten sonra; muhtarlar gününü kutlayarak, muhtarlara çalışmalarında başarılar diledi.

“MUHTARLAR BENİM EN ÖNEMLİ YARDIMCILARIM OLACAKTIR”

Kaymakam Bekir Dınkırcı'yı ziyaret eden muhtarlar ziyaretin ardından Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ile bir araya geldi. Adıgüzel, muhtarların sorunlarını dinledikten sonra şu ifadeleri kullandı: "Yerel demokrasimizin en önemli temsilcileri olan muhtarlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, Ataşehir’imize hizmetlerinde başarılar diliyorum. Ataşehir’i daha güzel ve yaşanabilir bir kent yapma hedefimizde muhtarlarımız benim en önemli yardımcılarım olacaktır." Cumhuriyet Meydanındaki törene; Ataşehir Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Emine Başar, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Kaya, Belediye Meclis 2'nci Başkan Vekili Tülay Uçar, Belediye Meclis üyeleri, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve İlçe Yöneticileri, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Burak Çifci ve İlçe Yöneticileri, İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu ve İlçe Yöneticileri, Ataşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Gülsün Yeter ve Yürütme Kurulu üyeleri, Mahalle Muhtarları katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından; Cumhuriyet Meydanı'ndaki programda muhtarları temsilen Küçükbakkalköy Mahalle Muhtarı Birgül Korkmaz Çilesiz, Fetih Mahallesi Muhtarı Kadir Şimşek ve Yenisahra Muhtarı Sadettin Kahraman Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Muhtarların çelenk sunumunun ardından resmi kurumlar ve siyasi partiler çelenk sunumlarını gerçekleştirdi.

“MUHTARLAR DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR”

Ataşehir Mahalle Muhtarlarını temsilen; Yenisahra Muhtarı Sadettin Kahraman günün anlamına uygun şu ifadeleri kullandı: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Muhtarlar Demokrasinin Temel Taşıdır" sözü ile başlamak istiyorum. Kuruluşundan bu yana 195 yıllık tarihi olan muhtarlık kurumunun 21.yüzyıla yakışır koşullarda hizmet edebilmesi için yeni bir kanununa ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyaçların karşılanabilmesi için biz muhtarların taleplerine kısaca değinmek istiyorum. Yeni bir Mahalle Kanunu'nun yapılması ve TBMM'den geçecek yasa ile Türkiye'de muhtarlar birliğinin kurulması da şarttır.”

Bugün 19 Ekim 2024 Muhtarlar gününde demokrasinin kılcal damarlan olan biz muhtarların talepleri şöyledir. *2972 sayılı kanun çerçevesinde muhtarlık seçimlerine adaylık usulü getirilmelidir. Müracaatların iyi hal kâğıdı ile yapılması, adaylara birleşik oy pusulası düzenlenmesi, bu pusulada adayların resminin bulunması ve adayların öğrenim durumunun yükseltilmesi gereklidir. *5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 9.maddesinin değişikliğine gidilmesi, maddedeki belirsiz ifadelerin yerine daha somut ifadeler konulması ve mahalle muhtarlarının tüm ihtiyaçlarının belediyeler tarafından nakdi olarak karşılanması, * Muhtarların mahalleyi ilgilendiren konuların görüşüldüğü il ve ilçe meclislerine, tüm ihtisas komisyonlarına katılmaları ve bu komisyon kararlarında muhtarlara oy hakkı tanınması sağlanmalıdır.

*5490 sayılı nüfus hizmetleri kanununda değişiklik yapılarak muhtarlar tarafından düzenlenecek bir belge ile adres kaydı işlemlerinin yapılması sağlanmalı, hem müdürlüklerin yükünü hafifletmesi açısından hem de mahalleye gelen giden vatandaşları muhtarlarımızın tanıması güvenlik açısından önemlidir. *Muhtarların özlük hakları günümüz yaşam koşullarına uyarlanmalıdır.  Sadettin Kahraman konuşmasının sonunda; "Yukarıda belirttiğimiz bu sorunlar bugün muhtarlık kurumunun içinde bulunduğu ciddi sorunlardır. Çağdaş muhtarlık anlayışının benimsenmesi, bu sorunların ortadan kaldırılması ile mümkündür.

Türk Milletinin yaşam biçimi olan muhtarlık kurumu, yasal düzenleme… Ataşehir'de muhtarlar günü kapsamında 18 - 19 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlk etkinlik kapsamında Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı'yı ziyaret eden muhtarlar, ikinci ziyaretlerini ise Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel'i ziyaret ederek gerçekleştirdiler. 19 Ekim Muhtarlar günü kapsamında; Barbaros Mahallesi Atatürk Anıtı'na çelenk koyan muhtarlar, tebrikleri yağmur altında kabul etti.


 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER