New York`ta hayat duracak

ABD'nin doğu kıyılarına ilerleyen kasırga nedeniyle 350 bin kişinin zorunlu tahliyesine karar verilen New York'ta hayat duracak.

New York`ta hayat duracak
Karayipler'de 65 can alan Sandy kasırgası, şimdi ABD’nin doğu kıyılarına ilerliyor. ABD'deki sekiz eyalette olağanüstü hâl ilan edilirken, Başkan Barack Obama da kasırga nedeniyle yarın ve salı günkü seçim turlarını iptal etti.

Sandy kasırgasının yarın öğleden sonra ülkenin doğu kıyılarını vurmasının beklenmesi nedeniyle, kıyı kesiminde yaşayan binlerce insan evlerini terk ediyor.
 
New York Belediye Başkanı, kasırga nedeniyle 350 bin kişinin zorunlu tahliyesine karar verdi.
 
Kasırganın, on milyonlarca insanın yaşadığı Boston, New York, Baltimore, Washington D.C. ve Philadelphia gibi şehirleri vurabileceği kaydediliyor.
 
New York şehri valisi Andrew Cuomo düzenlediği basın toplantısında, bu akşamdan itibaren şehirdeki otobüs, tren ve metro gibi toplu taşıma araçlarının kullanımının askıya alınacağını duyurdu. Ulaşımın kasırganın bitiminden 12 saat sonra normale dönmesi bekleniyor.
 
'EN BÜYÜK KASIRGA OLMAYA ADAY'

Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer Yönetimi internet sitesinden yaptığı açıklamada Sandy’nin, ABD’yi vuran tarihteki en büyük kasırga olmaya aday olduğunu duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2012, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER