İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılacak binaların moloz ve hafriyatının ekonomiye kazandırılması için bir proje üzerinde çalışıyor.
Türkiye genelinde başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk etapta 35 ilde 6 bin 500 bina yıkılacak. Bu sayının 20 yıl içerisinde 6,5 milyonu bulması bekleniyor. İstanbul genelinde de yaklaşık 1,5 milyon konutun yıkılıp yeniden yapılması planlanıyor. Yıkım sonucu milyonlarca ton moloz yığını ortaya çıkacak.
Kentsel dönüşüm sürecinde çıkan atıkların çevre felaketine yol açmaması için geri dönüştürülmesi gerekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Çevre Koruma ve Atık Maddeleri Değerlendirme AŞ (İSTAÇ), hafriyatın uygun şekilde bertaraf edilmesi için bir plan hazırlıyor.
Bir ay içinde tamamlanacak projeyle kentin 15 yıllık hafriyatlarının nasıl depolanacağı, bertaraf edileceği ve ayrıştırılıp ekonomiye kazandırılacağı belirlenecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İnşaat atıklarını depolama imkânımız yok. Hafriyatın düzgün ve çevreyi kirletmeyecek şekilde düzenlenmesi gerekiyor. İSTAÇ’ın çalışmasıyla yıkımlardan çıkan malzemelerin bir kısmı, yaptığımız isale hatlarında ve yolların alt zemininde kullanılabilir.’’ açıklamasını yaptı.
Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2012, 22:42
Yıkılan binaların hafriyatı yol olacak
Kentsel dönüşüm sürecinde yıkımlardan çıkan malzemeler isale hatlarında ve yeni yapılacak yolların alt zeminlerinde kullanılacak.
YORUM EKLE
1
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINDA VİTAMİNLER
2
BOĞA TİMİ GÖREV BAŞINDA
3
KORAY AYDIN ÇANKIRI'YI ZİYARET ETTİ
4
Google Fransa'yı tehdit etti
5
Kentsel dönüşümde halk mağdur edilmiyor
6
Ermeni General Tansiyonu Yükseltti
7
SULTANBEYLİLİLER BAŞKAN KESKİN’LE HALK GÜNÜNDE...
8
Akdeniz'de 5.3 büyüklüğünde deprem
9
Başkan Topbaş, ‘Orhan Gencebay'ın 60. sanat yılı’...
10
Ataşehir’de Çöpten Yapılan Tablolar Sergilendi
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler