Kadıköy Belediyesi Duvarlarını Mural (duvar boyama) sanatına açtı.
Kadıköy Belediyesi tarafından organize edilen Mural-İstanbul Festivali’nde kez de belediye kendi duvarlarını mural (duvar boyama) sanatına açtı. Belediyenin üç cephesi mural sanatçıları tarafından özgürce birer sanat eserine dönüştürülüyor.
Kadıköy duvarlarını grinin kasvetinden kurtarıp birer sanat eserine dönüştüren murallar bu kez de belediyenin gri duvarlarını renklendirecek.
Kadıköy Belediyesi tarafından organize edilen Mural İstanbul Festivali'nde 2012'den beri 25 yabancı, 7 İstanbullu sanatçıyla 30'a yakın dış bina cephesi boyandı. Bu yılki festivalin son ayağında ise Kadıköy Belediyesi’nin Hasanpaşa’daki Ana Binasının üç cephesi yerli mural sanatçıları tarafından boyanıyor.
Üç ayrı mural sanatçısı tarafından yapılan murallar bir hafta içerisinde bitmiş olacak. Belediye cephesine mural yapan sanatçılardan Esk Reyn, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencisi, 15 yıldır sokak sanatı ile ilgileniyor, son olarak Wicx ile beraber Los Angeles’ta “İnsan Olmak” isimli bir projede mural yaptı. Mural İstanbul Festivali’nin organizasyonunda da yer alıyor. Esk Reyn belediye bina cephesine geleceğin yaşam alanlarını ve tasarımlarını anlatan fütüristik bir çalışma yapıyor.
Belediye duvarına mural yapan isimlerden biri olan Nuka, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi 7 yıldır sokak sanatı ile ilgileniyor, illüstratör, edebiyat dergilerine illüstrasyonlar yapıyor. Yurt içi ve dışında birçok festivale katılan Nuka, bina cephesine eski evleri ile denizle olan bağıyla bilinen Kadıköy’ü ifade eden “yuva” temalı çalışmasını yapıyor.
Wicx, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencisi, 15 yıldır sokak sanatı ile ilgileniyor. Yurt içi ve yurtdışından birçok sokak sanatı festivaline ve sergiye katılan Wicx “Organik Yaşam” temalı çalışmalarıyla biliniyor, belediye binasına bir kadın figürü çalışması yapıyor.
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu belediyenin duvarlarının grinin kasvetinden kurtulmasının vatandaşın kamu kurumuna dair bakış açısında olumlu bir etki yaratacağını düşündüğünü söyledi. Belediye binasının bir kamu kurumu olmasına rağmen herkese ait olduğunun altını çizen Nuhoğlu “Dört yıldır bu festivali destekliyoruz, Kadıköy’de birçok duvar bu festival sayesinde renklendi ve birer sanat eseri haline dönüştü. Belediyemizin duvarlarını da grinin sıkıcılığından kurtarmak istedik ve sanatçılara açtık. Aynı zamanda duvarlarımızın şehrimizin hoşgörüsüne örnek olmasını da istiyoruz” dedi.
MURAL-İSTANBUL FESTİVALİ:
Festivalde bu yıl şimdiye kadar Rusya-Tataristan’dan Rustam Qbic, İspanya’dan Deih ve ARYZ, ABD’den Levi Ponce & Kristy Sandoval ve İstanbul’dan Cins ile Canavar Kadıköy’ün duvarlarını renklendirdi.
* Mural: Duvar, duvara ait olan anlamına geliyor. Mural, duvara yapılan resim anlamında kullanılıyor.
Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 13:42
Kadıköy Belediyesi Duvarlarını Mural (duvar boyama) sanatına açtı.
Kadıköy Belediyesi tarafından organize edilen Mural-İstanbul Festivali’nde kez de belediye kendi duvarlarını mural (duvar boyama) sanatına açtı.
YORUM EKLE
1
Sultanbeyli Kitap Fuarına Yoğun İlgi
2
Google.com 12 dolara satıldı!
3
Süreyya Operası sanat sezonunu açıyor
4
Erol Kaya Ataşehir’de pazar ziyaret etti
5
İstanbul turizmde dünya lideri olacak, dünya tarihi...
6
Şehit Uzman Onbaşı Hakan Öcalan Son Yolculuğuna...
7
Bayraktar Denize İndirildi
8
İstanbulda Jandarmadan geniş çaplı asayiş uygulaması
9
İstanbul, "Gaming İstanbul" oyun fuarına...
10
Facebook ve Twitter, Türkiye'de en çok beğenilen...
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler