YAKACIK ÇEŞMELERİ İLGİ VE ONARILMAYI BEKLİYOR

İstanbul Anadolu Yakasının Tarihi ve Sayfiye Semti Yakacık Çeşmeleri adeta kaderlerine terk edildi.

YAKACIK ÇEŞMELERİ İLGİ VE ONARILMAYI BEKLİYOR
 YAKACIK ÇEŞMELERİ İLGİ VE ONARILMAYI BEKLİYOR

İstanbul Anadolu Yakasının Tarihi ve Sayfiye Semti Yakacık Çeşmeleri adeta kaderlerine terk edildi. Acımasız yılların tahribatına uğraşan 33 çeşmeden sadece Birinin suyu asırlardan beri kesilmeden şarıl şarıl akıyor.
TARİHE KARIŞTILAR
Ayazma,Koru,Yakacık Merkez, Hatice Abbas , Hamam Mahallesi,Vezir Çeşme,Paşa çeşmesi,Yeni Mahalle,Gül Çeşme,Acı Çeşme gibi 33 çeşmenin gün geçtikçe gelişen ve güzelleşen Yakacık’a görüntü kirliliği oluşturduğunu belirten Yakacık halkı ilgilileri duyarlı olmaya ve Yakacık Çeşmelerini Restore etmeye davet ediyorlar.
PROJE HAZIR
Kartal Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgüt ve Örgütlemeden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Özer Aydın, Yakacık Çeşmeleri ile ilgili geniş Bir araştırma yaptığını söyledi. Yakacık Çeşmelerinin Tarihi konumu sebebiyle Yüksek Anıtlar Kurulu ve Tarihi Eserleri Koruma Kurulunun uhdesinde olduğu için iki kurumun haricinde Çeşmeleri Restore etme yetkileri bulunmadığını hatırlattı ve:” Yakacık Çeşmeleri Yakacık’ta ikamet eden beni de fazlasıyla üzmektedir. Yakacık Çeşmeleri ile ilgili Kartal Belediyesi, Yakacık Çeşmelerini KURTARACAK, ESKİSİ GİBİ ŞARIL ŞARIL SUYUNU AKITACAK güzel Bir Proje hazırladı.Kartal Belediyemizin Yakacık Çeşmelerini Restore edebilmesi için gerekli olan İZNİ maalesef Tarihi Eserler Kurulu bu İZNİ VERMİYOR. İlgili kuruluşların İZNİ olmadan Çeşmelere Bir ÇİVİ BİLE ÇAKAMASSINIZ” hatırlatması yaptı.
Aydın,2-3 yıl önce İstanbul Valiliğince görevlendirilen Komisyonun Yakacık Çeşmeleri ile ilgili çalışma yaptığını ve çalışmadan Bir netice alınamadığını da sözlerine ekledi..

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER