Cumhuriyet Bayramının 87 yıldönümü Boğazda’da Havai Fişek Gösterisiyle kutlandı.

Cumhuriyet Bayramının 87 yıldönümü Boğazda’da Havai Fişek Gösterisiyle kutlandı.

Cumhuriyet Bayramının 87 yıldönümü Boğazda’da Havai Fişek Gösterisiyle  kutlandı.
Cumhuriyet Bayramının 87 yıldönümü Boğazda’da Havai Fişek Gösterisiyle  kutlandı.

 Boğaz’daki ‘Işık Seli’ İstanbul ve Cumhuriyet Bayramı'na yakıştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Boğaz’da organize ettiği havai fişek, ses ve lazer gösterisi, İstanbul’a ve Cumhuriyetimize yakıştı.
İSTANBUL- Cumhuriyetimizin 87. yılını her yıl olduğu gibi bu yılda görkemli törenlerle kutlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi"nin Boğaz"da organize ettiği havai fişek, ses ve lazer gösterisi, İstanbul"a ve Cumhuriyetimize yakıştı.

Türkiye Cumhuriyeti"nin 87. yılı İstanbul"da her yıl olduğu gibi görkemli bir törenle kutlandı. Akşam saatlerinde İstanbul Valiliği"nin Dolmabahçe Sarayı"nın bahçesinde organize ettiği Cumhuriyet Resepsiyonu"nu, İstanbul"un yöneticileri ile tanınmış simalarını bir araya getirdi. Saat 19.40"ta İstanbul Boğazı"nda başlayan ve yaklaşık 15 dakika süren havai fişek ve lazer gösterisi ise, İstanbullulara tam bir görsel şölen yaşattı.



Görkemle şölen öncesinde törene katılanlara hitap eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Cumhuriyetimizin 87. yılını coşkuyla kutladığımızı belirterek, “Başta Aziz Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Bu Cumhuriyet Bayramı"nda kardeşliğin ve dostluğun sesini daha iyi duyacağız. Bu kutlamalara katılan tüm dostlara teşekkür ediyorum ve nice mutlu bayramlarda daha bir arada olmayı diliyorum” dedi.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Cumhuriyet Bayramı"nı İstanbul Büyükşehir Belediyesi"nin organizasyonuyla bir şölen havasında kutladıklarını ifade ederek, “Büyük Atatürk ile silah arkadaşlarını ve şehitlerimiz ile gazilerimizi şükranla anıyoruz. Bugün bizlerle birlikte sahilleri doldurarak bu görkemli kutlamaya katılan İstanbullulara hoş geldiniz diyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi"nin bu gece yaşatacağı ışık selinin, Boğazı mehtaplı bir gecede seyretmek gibi coşku yaşatacağını vurgulayan Mutlu, “Cumhuriyetimizi gönülden kutluyorum ve bu gece bütün İstanbullularla birlikte bu coşkuyu paylaşmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetimizin 87. yılı kutlamaları çerçevesinde Boğaz"da deniz üzerine kurulan platformdan havai fişek gösterisi gerçekleştirdi. Gösteriyi Başkan Kadir Topbaş, Vali Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, birlikte butona basarak başlattı. Havai fişek gösterisi, ses ve ışık gösterileriyle Boğaziçi, Cumhuriyetimizin görkemine yakışır görsel şov yaşadı. Gösteriler uydu yayınıyla tüm dünyaya iletilecek.

Gösteriler, Boğaziçi Köprüsü ve Kız Kulesi arasındaki alanda deniz üzerinde yapıldı. 16 ayrı noktadan 48.000'i aşan sayıda havai fişek atışı yapılacak ve 150 skyracer kullanıldı. En büyük havai fişeğin ağırlığı 10 kilogramın üzerinde olup, yaklaşık 250 metre yüksekliğe ulaştı. Boğaziçi Köprüsü üzerinde 42 ateşleme sistemi ile 800 metre uzunluğunda ateş şelalesi oluşturuldu.

15 dakikalık gösteri müziği, Fahir Atakoğlu tarafından organizasyona özel olarak bestelendi. Gösteriler, canlı yayında Power FM 100 frekansından, yayınlanacak olan organizasyon müziği eşliğinde seyredildi. Gösteri koreografisi, bu besteye göre yapıldı. Ortaköy ve Beşiktaş sahiline ses sistemi kuruldu. Vatandaşlar, hem havai fişek gösterilerini izleyecek hem de ses aktivitelerini dinledi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları; Anadolu Yakası"nda Kuzguncuk Parkı, Paşalimanı Parkı, Üsküdar İskele, Salacak Sahili, Avrupa Yakası"nda ise Ortaköy Sahili, Beşiktaş Sahili, Dolmabahçe Sahili"ni dolduran binlerce İstanbullu ve turist tarafından ilgiyle izlendi. Başkan Topbaş, Vali Mutlu ve beraberindekiler havai fişek ve lazer gösterisini ellerinde Türk Bayraklarıyla izlediler. Görsel şölenin ardından Cumhuriyetin 87. yılı için yapılan 7 katlı Cumhuriyet Pastası kesildi. Tören 10. yıl Marşı ile sona erdi.

Öte yandan, Cumhuriyetimizin 87. yılı kutlamaları kapsamında İstanbul"un ana arterlerini, meydanlarını, sokaklarını ile kamu binaları ve gökdelenler bayraklarla süslendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, cadde ve meydanlara 60 bin Türk Bayrağı, 2 bin elektrik direğine Cumhuriyet flaması ile 50 üst geçide de duyurular astı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER