Çamlıca Cami’de kullanılan Beeck boyaları, beton dahil bütün mineral yüzeylere uygulanabilirliği ve 200’den fazla UV ışınlarına dayanıklılığı ile fark yaratıyor.
Tarihi Eser Temizliği ve Koruma çalışmalarının yanı sıra, modern mimari projelerinde de yer alıyor. Bunun son örneği, 63 bin kişilik Çamlıca Cami. Yapımına 4 yıl önce başlanan ve Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olacak Çamlıca Cami’de, Uzertaş’ın Almanya’dan ithal ettiği Beeck boyaları kullanılıyor.
Çamlıca Cami’nin temelleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, 6 Ağustos 2013 tarihinde atıldı. Bu yıl içinde bitirilmesi hedeflenen Çamlıca Cami’nin inşaatı hızla devam ediyor. Projenin boya tedarikçiliğini üstlenen Uzertaş, iskele kurulumunun zor olduğu minareler gibi bölgelerde de kullanılabilen, 25 yıl dayanıklı boyaları ile Çamlıca Cami’yi renklendiriyor.
Çamlıca Cami’nin Yapısı Bozulmayacak
Çamlıca Cami’de kullanılan Beeck boyaları, beton dahil bütün mineral yüzeylere uygulanabilirliği ve 200’den fazla UV ışınlarına dayanıklılığı ile fark yaratıyor. Bunun yanı sıra, mantar ve yosun gelişimini engellemesiyle ön plana çıkan ve yağmur suyuyla kendini temizleyebilen Beeck boyaları, rutubetsiz bir mimarinin temelini oluşturuyor. Yüksek buhar geçirgenliği ise yapının sürekli nefes almasını sağlıyor. Ayrıca su itici özelliğine sahip Beeck boya, 450 dereceye kadar da yanmıyor. Beeck boyaları sayesinde Çamlıca Cami, çok uzun süre yapısı bozulmadan hizmet verebilecek. Uzertaş, “geçmişini koruyamayan, geleceğini var edemez” ilkesiyle yola çıkarak kültür mirasımıza sahip çıkıyor. Hürrem Sultan Hamamı, Edirne Büyük Sinagogu ve Ataşehir Mimar Sinan Cami’de de kullanılan boyalar, gelecek nesillere mirası için Çamlıca Cami projesinde de uygulanıyor.