2012 Avrupa Spor Başkenti İstanbul’da atletizm ve güreş heyecanı yaşandı

Avrupa Spor Başkenti bayrağını eline alan İstanbul, bir yandan yeni tesisler kazanıyor diğer yandan büyük organizasyonlarla sporu kalbinde yaşatıyor.

2012 Avrupa Spor Başkenti İstanbul’da atletizm ve güreş heyecanı yaşandı
Mart ayındaki Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak Ataköy Kapalı Spor Salonu, Turkcell Türkiye Salon Şampiyonası’yla kapılarını açtı. Ahmet Cömert Spor Salonu’ndaki Vehbi Emre Uluslararası Güreş Turnuvası’nda ise 15 ülkeden 200 sporcu madalya mücadelesi verdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımı kısa sürede tamamlanan Ataköy Atletizm Salonu, hafta sonu gerçekleştirilen Turkcell Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası ile kapılarını açtı. 9-11 Mart’ta yapılacak Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olan Ataköy Atletizm Salonu, bakanlığın yoğun uğraşları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı, çevre ve ulaşım konularındaki özverili çalışmaları sonucu kısa sürede hizmete hazır hale gelerek Turkcell Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası’yla test edilme imkanı buldu. Ataköy Atletizm Salonu ayrıca Ataşehir’de Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından yaptırılan Fenerbahçe Ülker Sports Arena’nın ardından 2012 Avrupa Spor Başkenti İstanbul’un bu yıl kazandığı ikinci spor tesisi oldu.

GÜLLE ATMADA HÜSEYİN ATICI TÜRKİYE REKORU KIRDI
Türkiye’de ilk kez uluslarası bir salonda gerçekleştirilen şampiyonada 44 kategoriden 400 sporcu madalya mücadelesi verdi. Şampiyonayı Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım, Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Güzey, İBB Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Adnan Kuzu, Atletizm Şube Müdürü Sıtkı Demir, Hüsamettin Durdaer ve Spor İlçe Müdürü İsmail Hakkı Hacı Ahmetoğlu takip etti. Turnuvayı Uluslarası Atletizm Federasyonu Birliği’nden (IAAF) aralarında 3 konsey üyesinin bulunduğu 21 kişilik bir heyetin de takip ettiği bildirildi.

Organizasyonda tek Türkiye rekoru büyük erkekler gülle atmada Hüseyin Atıcı’dan geldi. Atıcı 19.25’lik derecesiyle, 18.17 ile Ercüment Olgundeniz'e ait olan salon Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu.

VEHBİ EMRE’DE AYVAZOĞLU VE TÜFENK’TEN ALTIN MADALYA
2012 Avrupa Spor Başkenti İstanbul’da Golden Grand Prix’in birinci ayağı olan 30. Vehbi Emre Uluslararası Güreş Turnuvası heyecanı yaşandı. Ahmet Cömert Spor Salonu’nda yapılan ve 15 ülkeden yaklaşık 200 sporcunun katıldığı organizasyon nefes kesen mücadelelere sahne oldu. İki gün süren turnuvayı Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Güzey, İBB Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı, Güreş Federasyonu Asbaşkanları Serdar Korkusuz, Kadir Haberdar, FILA Basın Kurulu Başkanı Ali Gümüş, Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Mevlüt Kocadağ, M.Akif Karaosmanoğlu, Şube Müdürü Adnan Kuzu ve Dünya, Olimpiyat ve Avrupa şampiyonu sporcular yerinde izledi.
Turnuvada 66 kiloda Refik Ayvazoğlu ve 74 kiloda Şeref Tüfenk altın madalya kazanırken Ay-yıldızlı ekibimiz takım sıralamasında 43 puanla şampiyonayı 2. Sırada tamamladı. Rusya’nın 61 puanla takım halinde birinci sırada bitirdiği turnuvada Türkiye ile aynı puanı alan Azerbaycan ise üçüncü oldu. Müsabakalar sonunda düzenlenen törenle dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Turnuvada birinci olan güreşçilere 2 bin dolar, ikincilere bin dolar, üçüncülere de 500 dolar para ödülü verildi. 



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER