23 Nisan ve 1 Mayıs tarihleri itibarıyla sokağa çıkma yasağı öncesinde en çok alınan ürünler alkolsüz içecekler, kahvaltılık ürünler ve ekmek oldu.
Trendbox’ın İstanbul’da 1.000’den fazla noktadan aldığı verilere göre, 20-24 Nisan haftası un listeye giremedi. Yasaktan önceki günler 22 Nisan Çarşamba ve 30 Nisan Perşembe alışverişin en çok tercih edildiği günler oldu.
Trendbox’ın İstanbul’da 1.000’den fazla noktadan aldığı verilere göre, 20-24 Nisan haftası un listeye giremedi. Yasaktan önceki günler 22 Nisan Çarşamba ve 30 Nisan Perşembe alışverişin en çok tercih edildiği günler oldu.
Perakende sektörünün ölçümlenemeyen en büyük alanı olan bakkal, büfe ve küçük marketlerden oluşan geleneksel perakende kanallarının alışveriş datasını gerçek zamanlı olarak kaydederek trendleri analiz eden Trendbox, İstanbul’da 1.000’den fazla noktadan aldığı verilerle, son iki hafta sonu sokağa çıkma yasakları öncesi yapılan satışların analizini gerçekleştirdi. Trendbox’ın analizinde 23 Nisan ve 1 Mayıs ile başlayan sokağa çıkma yasakları öncesinde alışverişler son güne kaldı. Yasaklar başlamadan önce yüzde 29 alkolsüz içecek, yüzde 13 bisküvi, kek, gofret, yüzde 12 ile kahvaltılık, yüzde 11 ekmek ve yüzde 5 ile kuruyemiş alındı. Yasakların bitimini takip eden ilk günler olan 27 Nisan ve 4 Mayıs Pazartesi günlerinde de İstanbullular gıda alışverişine koşmadı. Her iki günde de market alışverişinin en yoğun saati 19:00 olarak tespit edildi.
ATIŞTIRMALIKLAR TORBAYA GİRDİ
22 Nisan akşamı en çok tercih edilen ürünler ekmek, su, süt, makarna gibi temel gıdalar olurken, ikinci sokağa çıkma yasağının son günü olan 30 Nisan’da ise bisküvi, kek, çikolata, kuruyemiş gibi atıştırmalıklar satın alındı. 22 Nisan ve 30 Nisan’da yapılan alışverişlerde en fazla artış dondurmada görülürken her iki sokağa çıkma yasağı öncesinde makarna alışverişi azaldı.
RAMAZAN SOFRALARI İÇİN EN ÇOK KAHVALTILIK ALINDI
Trendbox’a göre, 24 Nisan itibarıyla başlayan Ramazan ayı için alışverişler son güne bırakılmadan yapıldı. Ramazan sofraları için en çok kahvaltılık alındı. Koronavirüs sürecinde genel alışveriş trendi olan temizlik ürünleri dışında bu kez kahvaltılıklar, kuruyemiş (hurma vb.) ve atıştırmalıkların Ramazan dolayısıyla satışlarında artış yaşandığı gözlemlendi.