THY'nin 3 milyon dolarlık muhteşem salonu açıldı...

THY'nin 3 milyon dolarlık muhteşem salonu açıldı...

THY'nin 3 milyon dolarlık muhteşem salonu açıldı...
Bu salon uçak kaçırtır  THY'nin 3 milyon dolarlık muhteşem salonu açıldı...
Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde Business Class ile Elite ve Elite Plus kart üyesi yolcuların kullandığı 3 bin metrekarelik CIP Salonu yenileme çalışmalarının tamamlanmasından sonra yolcu alımına başladı. 3 milyon dolara mal olduğu belirtilen 5 yıldızlı otel konforunu aratmayan CIP salonu, yeni konsepti ile göz kamaştırdı. Salonda konukların rahatı için her şeyin planlanmasıyla adeta yolcular, uçağını kaçıracak konforla tanıştırıldı. Günde 2 bin yolcuyu ağırlayacak salonda transit olarak gelip uzun hat uçuşu yapacak yolcular için her şeyi içinde olan 4 yatak odası, zeytin ağaçları, sinema salonu, çocuklar için oyun salonu, masaj salonu, uçakların nerede olduğunu gösteren radar ekranı, pide ve ızgara yerleri, kütüphane, telekonferans noktası, playstationlar, duş odaları, bilardo, oturma salonları ve piyanosuyla dünyanın en önemli salonları arasına girdi.


Türk Hava Yolları'nın ortaklıklarından Turkish DO&CO tarafından Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki 1400 metrekarelik CIP Salonu kapasite ve hizmet kalitesini arttıracak yönde 22 Nisan tarihinde tadilata alındı. Eskisinin 2 katı büyüklükte olan 3 bin metrekare alan üzerinde hizmet verecek yeni CIP Salonu'ndaki yenileme çalışmaları tamamlandıktan sonra dün (salı) yolcu alımına başlandı.
3 milyon dolara mal olan 5 yıldızlı otel konforunu aratmayan 15 ayrı konseptli yeni CIP Salonu'nun açılışı THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve DO & CO'nun sahibi Atilla Doğudan tarafından yapıldı. THY olarak yolculara her zaman en iyi hizmeti vermeyi amaçladıklarına dikkat çeken THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, "Burası daha çok transit yolcularımıza hitap eden bir CIP salonu olacak. Burada ?uçağı kaçırdım, toplantım vardı' gibi mazeretler ortadan kalkıyor. Belki de birçok yolcumuz buranın keyfini çıkarmak için uçağı kaçırma gayreti içinde olacak. Burada şirketlerin yönetim kurulu toplantılarını rahatlıkla yapabilecekleri tele konferans sistemleri ve bütün bilişim imkanları mevcut" dedi.

NEW YORK VE LONDRA CIP SALONUNU GERİDE BIRAKTIK
THY Genel Müdürü Temel Kotil de yeni CIP salonunun kalite yarışında çok önemli bir adım olduğunu belirterek, "İkramımız iyi olabilir ama her alanda dünyanın en iyisi olmak istiyoruz. Zaten ikramda New York ve Londra CIP salonlarını solda sıfır bıraktık. Şu anda Uzakdoğu'daki CIP salonlarını da geçerek zirveye çıkmayı hedefliyoruz. Bu yıl zaten Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi olduk. 2012 yılında da THY'nin dünyanın en iyi havayolu olarak anılmasını istiyoruz. Bu liderliği aldıktan sonra bir daha da bırakmaya niyetimiz yok" diye konuştu.
Kotil, yeni CIP salonundaki hizmetin bilet fiyatlarına yansımayacağını yeni bir artış olmayacağını vurguladı. Kotil Business, elit ve elit plus kart sahibi yolcuların yeni CIP salonundan yararlanabileceğini sözlerine ekledi.

250 YILLIK ZEYTİN AĞACI VAR
DO & CO'nun sahibi Atilla Doğudan, değişik ülkelerdeki CIP salonlarında bulunan deneyimleri gözledikten sonra İstanbul için en uygun olan konsepti oluşturmaya çalıştıklarını belirterek "THY yolcusun artı bir değer katmak için bu salon yapıldı. Değişik ülkelerden değişik kültürlerden gelen insanlara hitap etmek THY yolcusun artı bir değer katmak için oluşturuldu" dedi.
Bu salon aynı anda 600 ile bin kişiye hizmet verecek. Doğudan, Türkiye'nin damak tadını ve misafirperverliğini gösteren ürün ve yemeklerin taze olarak anında yolculara servis edileceğini söyledi. Doğudan dünyadaki değer CIP salonlarından farklı olarak salonun içerisinde zeytin bahçesi oluşturdukların bu bahçe için barışın sembolü olan 250 yıllık 2 adet zeytin ağacını özel olarak getirdiklerini sözlerine ekledi.

LAHMACUN KEYFİ DE YAŞAYACAK
Girişinde nostaljik bir piyano ve büyük bir zeytin ağacı bulunan salonda kelimenin tam anlamıyla yok yok. Yine CIP Salonu'nun dışına buradan yararlanan yolcular için iki pasaport bankosu da konuldu ve ilerleyen günlerde bu bankolarda faaliyet girerek sadece Elite plus yolcular pasaport işlemleri sonrası doğrudan bu salona girebilecek. Lahmacundan pideye, mantıdan, kebap çeşitlerine, pastaneye kadar toplam 15 konseptten oluşan CIP'te lüks mekanlar yer alıyor. Günde 2 bin kişiyi ağırlayacak olan yeni CIP salonunda 80 personel 24 saat aralıksız görev yapacak. Dış hatlar CIP salonunda Business Class yolcuları dışında Miles&Smiles (elite, elit plus) kart sahibi ve corparate teşvik programına sahip yolcular hizmet alacak.

CIP SALONUNDA NELER VAR
Transit olarak gelip uzun hat uçuşu yapacak yolcular için her şeyi içinde olan 4 yatak odası, patlamış mısır cihazlarının olduğu sinema salonu, çocuklar için oyun salonu, masaj salonu, uçakların nerede olduğunu gösteren radar ekranı, pide ve ızgara yerleri, mescid, kütüphane, telekonferans noktası, playstationlar, duş odaları, abdest odları, zeytin ağaçları, bilardo, oturma salonları, piyano, yolcular için salonun girişinde ayrı pasaport bankosu, akustik ses sistemi ile konuşmaların rahat duyulması, kafes şeklinde revaklar, pastane, 9 haber kanalını aynı anda kulaklıkla izleneceği nokta.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER