THY'de greve gidenler işten çıkarılmaya başladı

Türk Hava Yolları'nın iş yavaşlatma eylemi yapanlardan yaklaşık 100 kabin memurunun işten çıkarıldığı iddia edildi. Hava-İş, işten çıkarmaya yönelik tehditlerin devamı durumunda eylemleri süresiz olacağını duyurdu.

THY'de greve gidenler işten çıkarılmaya başladı
Hava İş Genel Sekreteri Mustafa Yağcı, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Greve katılan bazı personele THY yönetimi telefonla ulaşarak iş aklitlerinin feshedildiğini bildiriyor" dedi.

Yağcı işten çıkarma yönündeki iddialarla ilgili şunları söyledi.

“Arkadaşlarımızı yasal demokratik bir haklarını kullanıyorlar.  THY’den birileri arkadaşlarımızı telefonla arayıp, yasadışı eyleme katıldıkları gerekçesi ile işten çıkarıldıklarını kendilerini söylüyor ki böyle bir işten çıkarma tebliği olamaz. Ancak biz şunu çok net söylüyoruz. Tek bir arkadaşımız dahi burnu kanarsa bu eylem süresiz hale gelir. Bu girişim başarılı eylemimizin işveren tarafından gölgelenmesi amacı ile yapılıyor”

100 KİŞİ İŞTEN ÇIKARILDI

Hava-İş Sendikası Teşkilatlanma Sekreteri Kaya Sayın da 100 civarında personelin işten çıkarıldığı açıkladı. Eylemin başarılı olduğunu savunan Sayın şunları ifade etti: "Kabin Hizmetleri Başkanlığı’nın görevlendirdiği memurlar ellerindeki listede yer alan personeli arıyor. Ancak uçuştan dönen veya evinde bulunan personel de aranıyor. 117 uçak yerde aldı. Eylem yüzde 95 başarıya erişti. Bu durum gece 24:00'e kadar sürecek."

ALDIKLARI UÇAKLAR ELLERİNDE PATLAR

Ankara’da bulunan Hava-İş Genel Başkanı Atilla Ayçin ise iş yavaşlatma konumunda olan bine yakın kişinin olduğunu söyleyerek “Saatler ilerledikçe, personel işe gelmeye başladıkça bu sayı artacaktır. Arkadaşlarımız Anayasal haklarını kullanıyor. Eğer işveren gayri yasal bir tutum içine girerse açık söylüyorum Türk Hava Yolları’nın aldığı uçaklar ellerinde patlar. Bir tek seferi bile yapamazlar. İnsanların en demokratik yasal haklarını kullanmalarına saygılı olsunlar” dedi.

"EYLEMİ SÜRESİZ YAPARIZ"

Öte yandan THY'deki eylemlerle ilgili Hava-İş, personele yeni bir mail gönderdi. Hava İş tarafından gönderilen mailde, Türk Hava Yolları’nın personele yönelik işten çıkarmaya yönelik tehditlerin devam ettiği sürece 03.00-24.00 saatleri arasında yapacakları eylemlerin süresiz bir şekilde devam edileceğini duyurdu.

'EYLEMİ DESTEKLİYORUZ'

Gökkuşağı Hareketi sözcülerinden Kaptan Pilot Bahadır Altan “THY tarafı bu eylemi kırmak için iş akitlerini feshetme yoluna gidiyor. Bu daha çok kabin görevlilerine yönelik bir durum… ‘Personelin kendisini uçuşa hazır hissetmeme’ hakkının kötüye kullanıldığını iddia ediyorlar. Kabin Hizmetleri Başkanlığı’ndan kabin memurları aranıyor ve eyleme katılan tüm personele bir korku yaratılıyor.  Oysa  bu meşru bir müdafaadır. Biz bu eylemi destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Hürriyet

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2012, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER