İstanbul’daki KCK operasyonunda, Suikast iddiasına 41 gözaltı

İstanbul’daki KCK operasyonunda 41 kişi gözaltına alındı Suikast iddiasına 41 gözaltı PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın sözde Siyaset Akademisi'ne üye 41 kişi dün gözaltına alındı. Başlatılan operasyonun seçim öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast iddiası olduğu belirtildi. Akademide yapıldığı anlaşılan bir konuşmanın ses kaydında Başbakan'a suikast imasında bulunulduğu öğrenildi.

İstanbul’daki KCK operasyonunda, Suikast iddiasına 41 gözaltı

İstanbul’daki KCK operasyonunda 41 kişi gözaltına alındı
Suikast iddiasına 41 gözaltı PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın sözde Siyaset Akademisi'ne üye 41 kişi dün gözaltına alındı. Başlatılan operasyonun seçim öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast iddiası olduğu belirtildi. Akademide yapıldığı anlaşılan bir konuşmanın ses kaydında Başbakan'a suikast imasında bulunulduğu öğrenildi.
Suikast iddiasına 41 gözaltı
Gözaltına alınanlar arasında bulunan Prof. Büşra Ersanlı yeni anayasa çalışmaları için AKP ile bir araya gelen BDP heyeti içinde yer alıyordu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde PKK’nın şehir yapılanması olduğu belirtilen KCK’ya yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

İstanbul’da aralarında Ümraniye’de bulunan BDP İstanbul Siyaset Akademisi, BDP’nin Ümraniye ve Ataşehir ilçe binaları ile kültür merkezleri olmak üzere çok sayıda işyeri ve eve baskın yapıldı. Haklarında yakalama kararı bulunan 41 kişi gözaltına alınarak Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Prof.Dr. Ersanlı da gözaltında

Şüphelilerin arasında BDP Ataşehir İlçe Başkanı Kemal Bilken’in de bulunduğu öğrenildi. BDP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın Muğla’nın Datça İlçesi’nde gözaltına alındığı öğrenildi. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Büşra Ersanlı, aynı zamanda BDP’nin Anayasa Komisyonu’nda yer alıyor. Prof.Dr. Ersanlı, yeni anayasa çalışmaları kapsamında 10 Ekim’de Ak Parti’yle biraraya gelen BDP’liler arasında yer almıştı. Soruşturma kapsamında 70’e yakın kişi hakkında gözaltına alma kararı bulunduğu için gözaltı sayısının artacağı belirtildi.

ORTAM DİNLEMESİNDE İÇ SAVAŞ TARTIŞMASI

İstanbul'da terör örgütü PKK'nın çatı yapılanması KCK'ya yönelik savcılık talimatıyla yapılan ortam dinlemesinde Türkiye'de bir iç savaş çıkarılmasının tartışıldığı anlaşıldı. Terör örgütünün savaşı dağdan metropollere yaymayı, Türk-Kürt çatışması çıkarıp bunu derinleştirmek istediği ortaya çıktı. Kürt halkını 'büyük bir bomba' olarak gören KCK'lılar, PKK'nın geçmişte ateşkes yapmasının nedenlerini de "siyasi zemini ve halk örgütünün tabanını sağlamlaştırmak" olarak anlatıyor. BDP Ümraniye İlçe Başkanlığı'nın üst katında bulunan siyaset akademisinde bir araya gelen KCK zanlılarına ait tapelerde "Devletin çözüme gelmemesi halinde devrimci halk savaşıyla kendi çözümümüzü dayatmak zorunda olacağız.", "Halkımızı örgütlememiz ve halkımızı gerekirse devrimci halk savaşını gerçekleştirebilecek şekilde hazır hale getirmemiz şarttır. Büyük bir patlamayı yapabileceğimize inanıyorsak korkmamamız gerekiyor, kendimizi büyük bir bomba olarak görmemiz gerekiyor." ifadeleri dikkat çekiyor.

ERDOĞAN'A SUİKAST KONUŞMASI TESPİT EDİLDİ

Toplantıda ayrıca Başbakan Tayyip Erdoğan'a yönelik bir suikasttan da söz edildiği tespit edildi. Konuşmalarda, "Başbakan da olsa kimin nasıl öleceği hiç belli olmaz yani. En güvenliği sağlanılan insanların dahi geçmişte başlarına nelerin geldiğini biz gördük." deniliyor. Tapelere göre toplantıda gençlerin askere gönderilmemesi ve İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Batman, Mardin, Muş, Van, Şırnak illerinde alternatif eğitim verecek okulların açılması da tartışılmış. Okullarda, "Apoculuk ile eğitim kendinden insanlık insanlıkta da kendini yaratmaktır, bu eğitim ile her arkadaş kendini bir Apocu bir Peygamber yapmaktadır." gibi uç eğitimlerin verilmesi gerektiği belirtiliyor.

Prof. Ersanlı’ya şok suçlama!

Gözaltına alınan Prof. Ersanlı'nın sözde siyaset akademisinde görevli olduğu ve örgüte ideolojik olarak yetişmiş kadro hazırlamaktan sorumlu olduğu öne sürüldü. BDP Parti Meclisi üyesi de olan Ersanlı'nın sözde Akademi'de 'Örgüt Tarihi' ve 'Önderlik' gibi başlıklar altında eğitim verdiği belirtildi. Ersanlı'nın KCK'nın siyasi kadrosunu ideolojik olarak beslediği iddia edildi. Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın ablası Fatma Sırrı Evren'in Ergenekon yöneticisi olmaktan tutuklu bulunan Doğu Perinçek'in eski eşi olduğu biliniyor.

‘Anayasa tartışılamaz’

BDP lideri Selahattin Demirtaş, KCK operasyonlarına ve Prof. Ersanlı’nın gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi.

KCK operasyonları adı altında “Başbakan’ın hedef göstermesi nedeniyle hala gözaltıların sürdüğünü” savunan Demirtaş, İstanbul’da operasyonlar yapıldığını ve birçok kişinin gözaltına alındığını söyledi. Demirtaş, “Sayın Ersanlı genel merkezimizdeki anayasa hazırlık komisyonu üyemiz. Türkiye’nin yeni anayasasını yapma sürecinde aktif rol üstlenmiş akademisyenlerden birisi. Bu koşulların demokratik olduğunu ifade ediyorlar ve bizim komisyon üyemiz gözaltına alınıyor” dedi.

Bütün tutuklularla birlikte sayın Ersanlı’nın da derhal serbest bırakılmasını beklediklerini belirten Demirtaş, “Bu hukuksuzluğa, ciddiyetsizliğe, ahlaksızlığa artık ’dur’ diyoruz. Bu süreç işlerse kimse Türkiye’de sağlıklı bir anayasa sürecinin yürüdüğünden veya yürüyebileceğinden söz edemez. Bu koşullarda anayasayı tartışmak giderek imkansız hale geliyor” dedi.  (Vatan)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER