Bursa'nın Gemlik ilçesinden, İstanbul Haliç'e mesafeyi 18 dakikaya düşüren deniz uçağı seferleri, teknik sebeplerle verilen aranın ardından tekrar start aldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURULAŞ’ın deniz uçağı seferleri, sivil havacılığa gelen uçuş yasağının kalkmasıyla birlikte kaldığı yerden devam ediyor. Bursa Gemlik ile İstanbul Haliç arasındaki mesafeyi 20 dakikaya indiren deniz uçağı seferleri yeniden başladı. İzmir ve Çeşme de planlamalar arasında.
Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURULAŞ’ın deniz uçağı seferleri, sivil havacılığa gelen uçuş yasağının kalkmasıyla birlikte, kaldığı yerden devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım yatırımları çerçevesinde, BURULAŞ tarafından 2013 yılında hizmete alınan deniz uçağı, son dönemlerde sivil havacılığa gelen uçuş yasağının kalkması, filoya katılan yeni uçaklar ve operasyon sorumluluğunu alan yeni ve tecrübeli şirketle kaldığı yerden tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle iş dünyasının Bursa – İstanbul arası trafiğine büyük kolaylık sağlayan deniz uçağı seferleri, hizmete başladığı ilk günden bugüne büyük ilgi görmüştü. İki şehir arasında kara ve deniz yoluyla ulaşım süresi göz önüne alındığında, önemli bir alternatif olarak öne çıkan seferler; 8 ile 12 kişi kapasiteli uçakları ve deneyimli uçuş ekibiyle, zaman tasarrufu ve uçuş konforunu bir arada sunuyor.
Gemlik’ten ilk sefer yapıldı
Son dönemlerde yaşanan olaylardan dolayı sivil havacılığa gelen kısıtlamaların kaldırılmasının ardından uçuşlara yeniden başladıklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “İstanbul ve Bursa, Gemlik Körfezi ve Haliç arasında uçan deniz uçakları yaklaşık 20 dakikada, bu mesafeyi kat ediyorlar. Şu anki uçağımız en son seferini 18 dakikada yaptı” dedi. Hızlı gelişen ve büyüyen kentlerde zamanın çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi ekonomide Türkiye’nin lokomotifi olan kentler için ulaşılabilirlik en önemli faktör. 3 milyonluk nüfusuyla Bursa’nın İstanbul ile bağlantısı ise çok önemli. Çünkü Bursa, İstanbul ile ortak ve yan sanayi partneri olarak çalışıyor. Bursa, üretimde de İstanbul’dan sonra Türkiye’de 2. sırada. Bu açıdan bu kentler arasındaki erişilebilirliğin sağlanması önemli” diye konuştu. Günde 3 sefer yapacak olan deniz uçağının sefer ücreti 150 lira. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin şu anda 4 uçağı bulunuyor. Başkan Altepe, “4 tane 12 kişiye çıkan uçaklarla Bursa - İstanbul arasında çalışırken, bir yandan da Bandırma’dan gelen taleplerle Bandırma uçuşlarını da başlatmış oluyoruz. Diğer taraftan da İzmir ve Çeşme bölgelerine de merkezden uçuşlar gerçekleşebilecek” açıklamasını yaptı.
Yunuseli Havaalanı’nda çalışmalar son aşamada
Başkan Altepe, kısa zamanda Yunuseli Havaalanı’ndan da uçuşların başlamasını hedeflediklerini dile getirerek, “Bununla ilgili devir işlemleri Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapıldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, artık orada Kuleli Askeri Lisesi de olmayacağı için, havaalanı olan 592 bin metrekare civarındaki alanı Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis etti” dedi. Birkaç gün içinde devir işlemlerinin de biteceğini vurgulayan Başkan Altepe, “Orada yapacağımız düzenlemelerle Bursa merkezinden de İstanbul’a yaklaşık 20 dakika içinde ulaşılabilecek. Bursa - İstanbul arasındaki bu köprüler kurulurken, bir yandan da iş dünyamız artık özel uçaklarını tekrar alıp, firmalar kendi uçaklarıyla her yere gidebilecek. Şehir içindeki havaalanı Bursa’nın üretimi, sanayi ve turizmi açısından çok önemli” şeklinde konuştu. Başkan Altepe, yaklaşık 20 yıl önce Bursa’da 24 uçağın var olduğunu hatırlatarak, “Kısa zamanda Bursa Yunuseli Havaalanı Bursa ekonomisine de oldukça büyük bir katkı sağlayacak. 16 yıldır kapalı olan havaalanı da tekrar canlanıyor. Son adımlar da atılıyor” dedi.