AVEA GSM OPERATÖRÜ
AVEA İLETİŞİM TELEFON : 444 1 500
MÜŞTERİ HİZMETLERİ
AVEA BAYİLERİ
İNSAN KAYNAKLARI
AVE YARDIM
Avea Hakkında
Türkiye'nin ilk ve tek GSM 1800 operatörü olan Avea, 2004 yılında kurulmuştur. 2011 ilk çeyrek itibarıyla 11,8 milyon aboneye sahip olan Avea, Türkiye'nin en genç ve yenilikçi mobil iletişim operatörüdür. Yeni nesil şebekesi ile Türkiye nüfusunun %96,61'ine ulaşan şirket, "Avea" markası ile gerek kurumsal gerekse bireysel hizmetleriyle hızla büyümekte, gerek teknoloji ve altyapıya, gerekse yönetim ve 2.700'den fazla çalışanına sürekli olarak yatırım yapmaktadır. 197 ülkede 644 operatörle uluslararası dolaşım anlaşması bulunan Avea, uluslararası dolaşım ortaklıklarını artırmaya devam etmektedir. Avea, "Türkiye'nin "en beğenilen ve tercih edilen" mobil iletişim şirketi olmak." vizyonu ile müşterilerine son teknolojinin yanı sıra yenilikçi ve kaliteli hizmet sunmaktadır.
TT&TİM İletişim Hizmetleri A.Ş., Türk Telekom'un GSM Operatörü Aycell'in, %51 İş Bankası Grubu ve %49 TİM ortaklığı ile kurulmuş olan İş-TİM ile birleşmesi sonucu, 19 Şubat 2004 tarihinde resmen kurulmuştur. Birleşmeden sonra Aria ve Aycell markalarının TT&TİM çatısı altında devam ettiği kısa bir süreç yaşanmıştır. 23 Haziran 2004 tarihi itibariyle ise birleşmeden doğan sinerjinin ifade edildiği yepyeni "Avea" markası, bu iki markayı temsilen piyasaya sunulmuştur. 15 Ekim 2004 tarihi itibariyle "TT&TİM İletişim Hizmetleri A.Ş" ticari ünvanı "Avea İletişim Hizmetleri A.Ş." olarak değişmiştir.
GSM sektörünün en genç, dinamik ve alternatif operatörü olan Avea, Türkiye GSM pazarına ciddi bir rekabet ortamı getirmiştir. Türk Telekom'un %55 oranındaki hissesinin özelleştirme süreci Kasım 2005 itibariyle tamamlanmış, özelleştirme sonunda, Oger Telecom Türk Telekom'un %55 hissesine sahip olmuştur. Türk Telekom'un Avea'daki hisse oranı %81,37'dir. Avea'nın geri kalan %18,63 hissesi İş Bankası'na aittir.
BAZ İSTASYONLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME
GSM hizmeti bir kamu hizmeti niteliğinde olup, bu hizmetin verilebilmesi amacıyla kurulması zorunlu olan baz istasyonları da kamu hizmetinin birer parçasıdırlar. Mobil iletişim, baz istasyonlarının kurulması ve işletilmesi ile mümkün olmaktadır. Mobil iletişim, operatörlerin dünya standartlarını göz önüne alarak belirlenen düzenlemeler çerçevesinde ve resmi bir kuruluş olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) denetiminde kurdukları baz istasyonlar sayesinde mümkün olmaktadır.
Baz istasyonu nedir? Cep telefonu ile görüşme yapabilmek için baz istasyonları neden gereklidir?
Baz istasyonları cep telefonu haberleşmesi için elektromanyetik sinyalleri yayınlayan veya alan radyo alıcı-vericileridir. Cep telefonu ile görüşme yapabilmek için kullanıcı, öncelikle bir baz istasyonunun kapsama alanı içinde, yani bir baz istasyonundan sinyal alabilecek bir uzaklıkta olmalıdır. Çevresinde belirli bir mesafe içinde herhangi bir baz istasyonu bulunmayan bir kullanıcı kapsama alanı dışında olduğu için görüşme yapamaz. Baz istasyonuna uzaklık azaldıkça gelen sinyal daha güçlü olacağı için cep telefonu daha düşük şiddette elektromanyetik alan üretecektir.
Operatörler istedikleri yere herhangi bir denetim olmadan baz istasyonu kurabilirler mi?
Türkiye'de telekomünikasyon sektöründe teknolojik gelişmelerin izlenmesi, tüketicinin korunması, kalkınma ve güvenlik politikalarının gözetilmesi, yasalara uygunluğun sağlanması, uluslararası normlara uygunluğun sağlanması, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) sorumluluğundadır. Baz istasyonlarının kurulması için izinler ancak belirli kriterler karşılandığı zaman verilmektedir. Tüm baz istasyonları, gerek kurulum öncesi gerekse kurulum sonrası yapılan kontrol ve ölçümlerle son derece güvenli olarak kurulmaktadırlar.
Kurulacak her yeni baz istasyonu için teknik proje hazırlandıktan sonra teknik yeterlilik onayı BTK tarafından değerlendirilerek kurulum öncesinde bir güvenlik sertifikası düzenlenir. Bu sertifika üzerinde kurulacak yeni istasyonun adres bilgisi ve teknik özellikleri ile güvenlik mesafesi bilgisi bulunmaktadır. Ülkemizde sınır değer, Uluslararası İyonlaştırmayan Radyasyondan Korunma Komisyonu (ICNIRP) tarafından belirlenmiş sınır değer olan 42 V/m'nin yaklaşık dörtte biri olan 10,23 V/m olarak belirlenmiştir. Ülkemizde uyulması zorunlu sınırdeğerler çoğu Avrupa ülkesinden daha düşük tutulmuştur.
Baz istasyonlarının şehir dışına kurulması mümkün müdür?
Her baz istasyonunun belli bir uzaklıktaki belirli sayıda kullanıcıdan gelen sinyali alma kapasitesi vardır. Dolayısıyla milyonlarca kullanıcıyı aynı anda konuşturabilmek için pahalı ve zor bir yöntem olmasına rağmen nüfus ve kullanıcı oranına göre sık aralıklarla şehir içlerinde baz istasyonları açmaktan başka yol yoktur. Şehirden uzakta kurulacak baz istasyonlarıyla şehir içinde kaliteli iletişim sağlanması mümkün değildir.
Türkiye'deki sistem dünyadaki benzerlerinden farklı mı?
Türkiye'deki GSM sistemi tüm dünyada kullanılan sistemlerle aynıdır. Cep telefonu sistemleri bütün dünyada uygulanan kriterler doğrultusunda çalışan sistemlerdir. Bu sistemler tüm dünyada aynı şekilde çalışır ve cep telefonlarının her ülkede iletişim hizmeti verebilmesini sağlar.
Baz istasyonlarının yaydığı ışıma nükleer radyasyonla aynı mıdır? Baz istasyonlarından yayılan elektromanyetik dalgalar kansere neden olur mu?
Baz istasyonlarının neden oldukları ışınım iyonlaştırıcı olmayan ışınım sınıfında olup nükleer radyasyondan farklıdır. İyonlaştırıcı ışımanın hücre yapısını etkilediğinin bilinmesine karşın baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik dalgaların hücre yapısı ve DNA üzerinde olumsuz etkileri olduğuna dair hiçbir bilimsel bir kanıt bulunmamaktadır.
Baz istasyonları baş ağrısı, halsizlik, uykusuzluk gibi olumsuz etkilere yol açar mı?
Baz istasyonlarından yayılan elektromanyetik ışınımın bu tür sorunlara yol açtığına dair bilimsel kanıt bulunmamaktadır.
Başvuru kaynakları:
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK):
www.tk.gov.tr/sas/sas_anasayfa.htm
Teknoloji Bilgilendirme Platformu (TBP):
http://www.tbpnet.org/cat.asp?id=2
Dünya Sağlık Örgütü (WHO):
www.who.int/peh-emf
www.who.int/topics/electromagnetic_fields/en
Uluslararası İyonlaştırmayan Radyasyondan Korunma Komisyonu (ICNIRP):
www.icnirp.de/PubEMF.htm
avea.com.tr
AVEA YARDIM
Avea hizmetleriyle ilgili merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını burada kolayca bulabilirsiniz. Yapmanız gereken, cevabını aradığınız soruyu, kampanyalar, tarifeler, servisler gibi uygun olan kategoriden seçmek veya anahtar kelimeyi yazarak, gelen sonuçlar içinden sorunuzun cevabını bulmak.
AVEA GSM OPERATÖRÜ
İstanbul
Sektör | FAYDALI SİTELER |
---|---|
Yayınlama Tarihi | 06 Eylül 2010 |
AVEA GSM OPERATÖRÜataşehirweb rehberi