Lions Ailesi Ataşehir Amfili Park’ta toplandı
Türk Lions Vakfı’nın 118-Y İstanbul Anadolu Yakası Yönetim Çevresi Federasyonu, Ataşehir Amfili Park’ta kutladı.
Türk Lions Vakfı’nın 118-Y İstanbul Anadolu Yakası Yönetim Çevresi Federasyonu, 8 Ekim Lions Hizmet Günü’nü hafta içine denk gelmesi sebebiyle 6 Ekim Pazar günü Ataşehir Amfili Park’ta kutladı. Tüm gün süren etkinliklerde, Lions üyelerinin ve komitelerin kurdukları standlar yer aldı. Toplumun her yaş grubuna hitap edecek şekilde bilgi paylaşımları, yarışmalar ve atölyeler gerçekleştirildi. Biz de Kadıköy Life ailesi olarak, Lions 118-Y İstanbul Anadolu Yakası Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yönetmeni Gamze Aslantürk ile bir araya geldik.
Bizlere Türk Lions Vakfı’nın faaliyetlerinden bahsebilir misiniz?
Lions Federasyonu, hizmet odaklı bir sivil toplum örgütüdür. Türkiye’de ise 1963 yılında kurulmuştur. “Yardıma eğilmedikçe hiç kimse dik duramaz” anlayışıyla faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu yüzden sizlere bu faaliyetlerden bahsetmek isterim. İlk olarak, görme bozukluklarıyla ilgili baston yardımlarımız mevcut. Spor, sağlık ve diyabet ile ilgili de çalışmalarımız oluyor. “Umudu yeşertmek önemli” düsturuyla çevreye odaklanıyoruz. “Dünya bize atalarımızın mirası değil, çocuklarımızın emanetidir” deyip, bu ilkeyle lösemili çocuklarımıza elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Deprem ve doğal afetler konusunda bütün Lions ailesi olarak yaralarımızı sarmaya gayret ediyoruz. Eğitim konusuna değinecek olursam da “Eğitimli gelecek eğitimle gelecek” sloganıyla bu yıl yola çıkmış bulunmaktayız. Bu çalışma ile çocuklarımız için Lionslarımız ve sponsorlarımızın desteğiyle Çekmeköy Belediyesi’nde 170 kişilik bir kreş açtık. Ayrıca 1300 öğrencimize burs vermekteyiz. Burslar için her ay bin lira ödemekteyiz. Son olarak, Marmara Üniversitesi’ndeki öğrencilerimize ise gıda desteği yapmaya karar verdik. Öğrenci başkanlarıyla görüşüp, ihtiyacı olan tüm üniversitedeki gençlerimizi bekliyoruz. Lions’taki arkadaşlarımızın desteğiyle Feneryolu’nda bir restoran ile anlaşmış bulunmaktayız. Çünkü aç olan hiç kimse gelecekte başarılı olamaz. Bu yüzden televizyon kanallarında olabildiğince sesimizi duyurmaya çalışıyoruz ve desteklerimizi son sürat devam ettirme peşindeyiz.
Lions Vakfı’nın Türkiye’deki yeri ve önemi hakkında neler söylemek istersiniz?
Aslında bakacak olursanız, ülkemiz için yeri ve önemini biz Lionlar her zaman hatırlatmak isteriz. Örneğin, bugün burada yapmış olduğumuz etkinlik buna bir örnektir. Bizim amacımız, karşılıksız hizmet yapmaktır. Türkiye’de yaklaşık 6 bin kişilik bir hizmet ordumuz var. Dünya çapında ise bu sayı gençlik kollarımız hariç 1,5 milyonu bulmaktadır. Gençlik kollarımız olarak Leonlarımız var. Bunun için de bugün Ataşehir Belediyesi’nin tahsis etmiş olduğu Amfili Park’ta vakfımızın tanıtımı amacıyla güzel bir şenlik düzenlemek istedik.
İstanbul’da birçok Lions Kulübü faaliyet gösteriyor. Türkiye’nin diğer illerinde bu süreç nasıl işliyor?
Daha önce de dediğim gibi 6 bin kişilik bir Lions ordumuz var. Genellikle her ilde mevcut bir şekilde faaliyet göstermekteyiz. Ancak illerimiz arasındaki uzak mesafe nedeniyle 6 yönetim çevresine ayrıldık. Örneğin, biz 118-Y olarak sadece İstanbul Anadolu Yakası’ndaki arkadaşlarımıza hizmet ediyoruz. U Yönetim Çevremiz, Samsun’dan Mardin’e kadar faaliyetlerini sürdürüyor. T Yönetim Çevremiz ise İstanbul Avrupa Yakası’nda bir bölüm. Bu örnekler elbette daha da çoğaltılabilir. Siz de takdir edersiniz ki bizler, hizmete bu kadar ihtiyacı olan bir ülkede faaliyetlerimizi bölgeler halinde bölüştürmek zorundayız. Böylece her bölgeye dağılıp, hizmetimizi olabiliğince aktarmaya çalışıyoruz. Ayrıca Konfederasyon çatısı altında, yılda 4 kere ülke genelinde yaptığımız hizmetlerin değerlendirmesi için toplanıyoruz.
Lions çatısı altında duygulandığınız ve kendinizle gurur duyduğunuz bir an var mı? Paylaşmak ister misiniz?
O kadar çok var ki… Ben 26 yıldır bu vakıfta hizmet vermekteyim. Hasta olan çocukları gördüğüm zaman çok duygulanıyorum. Onlara hizmet götürdüğüm zaman da yine duygulanarak ağlıyorum. Ancak anı olarak derseniz, maalesef şu an aklıma gelmiyor.
Başkanlık sürecinden bahsedebilir misiniz ? Duyduğum kadarıyla çok başkan mevcut. Süreç nasıl ilerliyor?
Şöyle ki, ben şu an Lions Federasyonu’nda başkan konumundayım. Ancak uluslararası camiada ünvanım “Genel Yönetmen” şeklindedir. Federasyonumuza bağlı 56 kulübümüz var. Bu kulüplerde ise yaklaşık 1300 üyemiz bulunuyor. Her kulübümüzün başkanı var. Yaptığımız hizmetlere bir bütünlük sağlayıp, liderlerle bu işi sürdürmek istiyoruz. Aslında kuruluş amacımızda hizmet etmenin yanı sıra lider yetiştimek de bulunuyor. Ancak başkanlık konumuza gelecek olursak, bir kere başkan seçilme hakkımız var. Genel kurullarımızda delegelerimizin seçimiyle genel yönetmenler veya kulüplerde bulunan başkanlar seçilmekte.