GENÇ GİRİŞİMCİ KADIN MİMARLARA ÖDÜL

“Dünyanın En İyi Endüstri Yapısı” seçilen yetenekli mimarlar, bu başarının hemen ardından 2017 Arkitera Genç Mimar Ödülü’nün de sahibi oldu.

GENÇ GİRİŞİMCİ KADIN MİMARLARA ÖDÜL
 GENÇ GİRİŞİMCİ KADIN MİMARLARA ÖDÜL

 “Dünyanın En İyi Endüstri Yapısı” seçilen yetenekli mimarlar, bu başarının hemen ardından 2017 Arkitera Genç Mimar Ödülü’nün de sahibi oldu.

Slash Architects kurucuları, iki genç kadın mimar Şule Ertürk Gaucher ve İpek Baycan projeleriyle dünyanın en prestijli mimarlık yarışmalarında üst üste aldıkları uluslararası ödüllerin ardından, “Türkiye’nin En İyi Genç Mimarları” seçilerek başarılarını bir kez daha taçlandırdı. Son olarak tasarladıkları 38° 30° Çiftliği Peynir Fabrikası yapısı Dünya Mimarlık Festivali’nde “Dünyanın En İyi Endüstri Yapısı” seçilen yetenekli mimarlar, bu başarının hemen ardından 2017 Arkitera Genç Mimar Ödülü’nün de sahibi oldu.


Genç ve idealist iki kadın girişimci olarak 2013 yılında kurdukları Slash Architects mimarlık ofisinde yürüttükleri projelerle kısa zamanda pek çok uluslararası ödülün sahibi olan Mimar Şule Ertürk Gaucher ve Mimar İpek Baycan, Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından “2017 yılının En İyi Genç Mimarları” seçilerek, mesleki kariyerlerinde elde ettikleri büyük başarıları bir kez daha perçinlemiş oldular.


Geleceğin yıldız mimarları olarak hem uluslararası mimarlık camiasında hem de Türkiye mimarlık ortamında büyük destek ve sempati toplayan Şule Ertürk Gaucher ve İpek Baycan, Afyon’un Tazlar Köyü’nde, Arkizon Mimarlık işbirliğiyle tasarladıkları 38° 30° Çiftliği projesi 15-17 Kasım 2017 tarihleri arasında Berlin’de gerçekleştirilen ve dünyanın en etkili mimarlık ödüllerinden biri olan World Architecture Festival (WAF) Awards’ta “Üretim Enerji ve Geridönüşüm Yapları” kategorisinde birinci seçilerek ülkemize büyük bir gurur yaşattılar. WAF Awards tarihinde kategori birincisi olma başarısı gösteren en genç mimarlar arasında yer alan Şule Ertürk Gaucher ve İpek Baycan, 38° 30° Çiftliği projesiyle yine 2017 yılında mimari ve tasarım alanında dünyanın en prestijli ödülleri olan iF Design Ödülü’ne ve Architizer A+ Awards Mansiyon Ödülü’ne de layık görülmüşlerdi.


Türkiye’nin En İyi Genç Mimarları Oldular!


Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından bu yıl 11. kez düzenlenen ve inşa edilmiş projeleri bulunan 40 yaşın altındaki başarılı mimarlara verilen “Arkitera Genç Mimar Ödülü”nün bu yılki sahipleri de Slash Architects kurucu ortakları Şule Ertürk Gaucher ve İpek Baycan oldu.


19 Aralık Salı akşamı Tasarım Atölyesi Kadıköy’de yapılan bir törenle takdim edilen Arkitera Genç Mimar Ödülü, nitelikli ürünler veren genç mimarlık ofislerinin öne çıkarılıp takdir edilmesini hedefiyle organize ediliyor. Aday mimarların inşaatı tamamlanmış yapıları başta olmak üzere, tasarım alanındaki bütün birikimleri değerlendirilerek verilen Arkitera Genç Mimar Ödülü’nün bu seneki seçici kurulu Çağla Akyürek Elmas, Emir Drahşan, Cem İlhan, Dilgün Saklar ve Ahmet Tercan’dan oluşuyordu. Jüri üyeleri, Şule Ertürk Gaucher ve İpek Baycan’ın farklı ölçek ve konularda değişkenlik gösteren bir yelpazede ürettikleri mimarlığın kendi içinde tutarlı bir bütün oluşturması ve inşa edilen yapılarda izledikleri özenli tutum nedeniyle Arkitera Genç Mimar Ödülü’ne layık bulunduğunu dile getirdi. Günümüzdeki mimari üretimin zorlu ve kısıtlayıcı koşullarında ortaya koydukları duruş ve üretimlerindeki süreklilik de Slash Architects’in jüri tarafından altı çizilen niteliklerden bazılarıydı.


Slash Architects Hakkında

Kentsel bağlamda mekan üretim biçimlerini araştıran, mimarlığı kentsel, işletimsel ve mekansal potansiyelleri ortaya çıkartmak için ara yüz olarak kurgulamayı hedefleyen bir mimari oluşum olarak 2013 yılında kurulan Slash Architects, tasarlanabilir her konu ve ölçeği girift bir şekilde ele alarak, hepsine aynı hassasiyette yaklaşımı önemsiyor. Mimari mekan üretimindeki yaklaşımını, tipolojilerinin yeniden düşünülmesi ve kent bağlamı içinde yeniden yazılması yönünde geliştiren Slash Architects, kuruluşundan bu yana kentsel tasarım, mimari, iç mimari ve uygulama alanlarında farklı ölçeklerde proje geliştiriyor.


Mimarlık pratiğini mimarlığı besleyen bütün tasarım kanallarını birleştirerek ele alan ofis, ismini “slasher” kavramından alıyor. Günümüzde “slasher” kavramı, farklı uzmanlıkları bünyesinde barındıran ve bu şekilde daha bütüncül tasarımlara ulaşmayı hedefleyen bir yapıyı ifade ediyor. Çağdaş mimarlığı “tek kişinin elinden çıkan” bir üretim olmaktan öte, daha bütüncül ele alınması gereken farklı vasıf ve deneyimlerin ortak ürünü olarak ortaya koymayı hedefliyor.


38°30° Çiftliği projesiyle alınan WAF Awards 2017 Production, Energy & Recycling - Completed Buildings Kategori Birinciliği, 2017 iF Design Awards, 2017 Architizer A+ Awards Mansiyon Ödülü, 2015 yılında Çanakkale Savaşı Araştırma Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması’nda alınan “Mansiyon Ödülü” ve Antalya Kepez Belediyesi Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Yarışması’nda alınan “Birincilik Ödülü”, 2014 yılında TAK - Tasarım Atölyesi Kadıköy’ün düzenlediği Kıyı Köşe Yarışması’nda alınan “Birincilik Ödülü”, 2010 yılında Kızılay Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım Ulusal Fikir Yarışması’nda alınan “Mansiyon Ödülü” ve Compasso Volante Uluslararası Yarışması’nda alınan “Mansiyon Ödülü” Slash Architects’in önemli başarılarından bazılarıdır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER