Bir Hayal Bir Oyun Yarışması için başvurular 14 Ağustos’a kadar uzatıldı

Zorlu Holding’in düzenlediği Bir Hayal Bir Oyun Yarışması için başvurular 14 Ağustos’a kadar uzatıldı

Bir Hayal Bir Oyun Yarışması için başvurular 14 Ağustos’a kadar uzatıldı

Bir Hayal Bir Oyun Yarışması için başvurular 14 Ağustos’a kadar uzatıldı

 Zorlu Holding’in düzenlediği Bir Hayal Bir Oyun Yarışması için başvurular 14 Ağustos’a kadar uzatıldı

Zorlu Holding’in bu yıl ikincisini düzenlediği Bir Hayal Bir Oyun Yarışması için başvuru süresi yoğun talep nedeniyle iki hafta uzatıldı. Türkiye’nin dört bir yanından 2017-2018 yılında ilköğretimin üçüncü veya dördüncü sınıfına devam eden öğrenciler, 14 Ağustos 2017 tarihine kadar kendi yazdıkları özgün hikâyeleriyle yarışmaya katılabilecekler.

Bir Hayal Bir Oyun Yarışması kapsamında, tiyatro ve yazın dünyasının önemli isimlerinden oluşan jüri üyelerinin yapacağı değerlendirme ile bir çocuğun hikâyesi tiyatro oyununa dönüştürülerek sahnelenecek.

Tüm faaliyetlerinde toplum için ortak bir değer ve fayda yaratmak için çalışan Zorlu Holding, hayata geçirdiği farklı projelerle çocukların ve gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor. Çocukların yeteneklerini fark etmelerini sağlayarak, onları cesaretlendirmek ve özgüvenlerini artırmak amacıyla bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan Bir Hayal Bir Oyun Yarışması için başvurular 14 Ağustos’a kadar uzatıldı. Yarışmaya, Türkiye’nin dört bir yanından 2017-2018 yılında ilköğretimin üçüncü veya dördüncü sınıflarındaki öğrenciler kendi yazdıkları özgün hikâyeleriyle katılabiliyor.

“Birinci olan hikâye Dünya Tiyatro Günü’nde sahnelenecek”

Yarışma için başvurular www.birhayalbiroyun.com web sitesi üzerinden yapılabildiği gibi hikâyeler posta yoluyla da gönderilebiliyor. Yarışma kapsamında alanında uzman jüri üyeleri tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda öncelikli olarak 10 hikâye seçilecek. Ardından on bir kişilik jürinin yapacağı değerlendirmenin sonunda kazanan ilk 3 hikâye 19 Eylül 2017’de kamuoyu ile paylaşılacak. Okulların açılmasıyla birlikte birinci olan ve tiyatro oyununa dönüştürülecek hikâye için çalışmalara başlanacak. Profesyonel bir ekip tarafından bir tiyatro oyunu haline getirilen hikâye gelecek yıl Dünya Tiyatro Günü’nde Zorlu PSM’de sahnelenecek.

Dereceye giren üç eserin sahibine “Yaratıcı Yazarlık Eğitimi”

Yarışmada dereceye giren ilk 3 esere sırasıyla 10 bin TL, 5 bin TL ve 3 bin TL’lik para ödülü verilirken; jüri değerlendirmesi sırasında ilk 10’da yer alan hikâyenin sahipleri de “Yaratıcı Yazarlık Eğitimi”ne katılarak hikâye yazımı konusunda temel becerilerini geliştirecek. Çocuklar, “Yaratıcı Yazarlık Eğitimi ile bir hikâyenin unsurları, karakterlerin yaratılması, olay örgüsünün yapılandırılması ve yaratıcı yaklaşımlar ile metinlerini yazarken her şeyin hayal kurmakla başladığını öğrenecekler. İlk 10 hikâye ayrıca geçen yıl olduğu gibi bir kitapta toplanarak, Dünya Tiyatro Günü’nde izleyicilere armağan edilecek.

Yarışma jürisi yazar, tiyatro yazarı ve sanatçılardan oluşuyor

Jüri ekibinde ülkemizde çocuk edebiyatı alanındaki en önemli isimlerden “Kelime Çocuk Oyunları Atölyesi” isimli tiyatro grubunun da yöneticisi Dr. Asya Çağlar, Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Nutku, tiyatro yazarı ve yönetmenliğinin yanı sıra öykü, roman, deneme yazarı olan Özen Yula, yönetmen, oyuncu ve yazar Şahika Tekand, dramaturg Selen Korad Birkiye, çocuk edebiyatının bir diğer önemli ismi ve bu alanda kırka yakın kitabı bulunan Süleyman Bulut, yazar ve senarist Can Yılmaz, tiyatro, sinema ve dizi film oyuncusu, senarist Mert Fırat, yönetmen ve senarist İlksen Başarır, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği Uluslararası İstanbul Tiyatro Festival direktörlüğü görevini sürdüren Leman Yılmaz ve Zorlu PSM’nin Genel Müdürü Murat Abbas yer alıyor.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER