Türkiye’nin ilk ihtisas fuarı Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul bu yıl 40. yılını kutluyor. Dünyanın beş büyük yapı fuarından biri olan ve Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı, Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul bu yıl, 100.000 m2 kapalı ve açık alanda, 1.250 katılımcı firmanın sergileyeceği 18.640 ürünü, 105 ülkeden 111.000 yerli, yabancı ziyaretçi ile buluşturacak. Fuar bu yıl 23-27 Mayıs 2017’de gerçekleştirilecek.
“Kuzey Afrika-Türkiye İnşaat Forumu ve İkili İş Görüşmeleri” yeni iş fırsatları yaratıyor
Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, “İş Geliştirme Platformu” etkinlikleri kapsamında, “Konuk Bölge Projesi”nde, bu yıl, hızlanan bir ekonomik büyümeye sahip olan Kuzey Afrika Bölgesi ülkelerini ağırlıyor.
Türk inşaat sektörünün yurt dışındaki önemli pazarlarından biri olan Kuzey Afrika’da, büyüyen kamu yatırımları başta olmak üzere tüm yapı işlerinde Türk müteahhitlerinin ve malzeme üreticilerinin daha etkin olmalarına katkıda bulunmak, bu çerçevede yeni iş fırsatları ve yatırımcıya teşvik yaratacak platformları yaratmayı amaçlayan Kuzey Afrika - Türkiye İnşaat Forumu ve İkili İş Görüşmeleri 23 Mayıs 2017, Salı günü saat 14:30-18:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Forum sonrası Kuzey Afrika’dan gelen alım heyeti ile ikili görüşmeler gerçekleşecek.
Konuk Bölge Kuzey Afrika Projesi kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte Fas Başkonsolosluğu, Tunus Başkonsolosluğu, Fas, Tunus, Cezayir Müteahhitler Birliği yetkilileri, Fas, Tunus, Cezayir İş adamları dernek yetkilileri, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı, Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı, Eximbank Krediler Müdürlüğü’nden ve DEİK’ten üst düzey yetkililer konuşmacı olarak yer alacak.
Yapı Sektörünün ekonomisini ve iş fırsatlarını, moderasyonunu gazeteci Ahu Özyurt’un yaptığı panelde değerli ekonomist Mahfi Eğilmez ile sektörün lider isimleri değerlendiriyor...
“Yapı Sektöründe Yeni Açılımlar için Fırsatlar” paneli yatırımcılar, müteahhitler, gayrimenkul danışmanları, meslek odaları, dernekler ile mimarlar gibi sektörün tüm profesyonellerini konuşmacı olarak ağırlıyor. Panelin moderasyonu TV programcısı ve gazeteci Ahu Özyurt yapacak. Değerli ekonomist Mahfi Eğilmez ile, Eximbank Uluslararası Proje Kredileri Bölümü Müdürü Suzan Usta, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Müdürü Turgay Tanes, Tabanlıoğlu Mimarlık Ortağı Murat Tabanlıoğlu ve Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan sektörde yeni açılımları değerlendirecekler.
YEM Fuarcılık ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, pazarda oluşan olanakları, geleceğe dönük fırsatları, olası yeni açılımları tartışmak ve gündeme taşımak üzere sektörün yapı taşlarını oluşturan kamu, ekonomi, yatırım, fonlama konuları gündeme taşınacak. Etkinlik, 24 Mayıs, Çarşamba, 11.00-13.00 arasında fuar alanında gerçekleşecek.
StoneCycling’in kurucu ortaklarından Ward Massa, Atık; “Geleceğin En Heyecan Verici Yeni Yapı Malzemesi” konferansı için fuarda olacak!
StoneCycling'in kurucu ortaklarından Ward Massa, fuarda,"Atık:Geleceğin En Heyecan Verici, Yeni Yapı Malzemesi" başlıklı bir konuşma yapacak.
Kaynakların giderek tükendiğini günümüzde, başta mimar ve tasarımcılar malzemenin farklı yönlerini keşfetmeye, en verimli şekilde kullanmaya, daha güçlü-dayanıklı hale getirmeye ve geri dönüştürerek yeniden kullanmanın yollarını arıyorlar.
YEM Fuarcılık ve Arkitera işbirliğiyle düzenlenen konferansta konuşmacı olacak Ward Massa, kurucusu olduğu StoneCycling ile döngüsel ekonomi yaratarak önemli bir küresel harekete öncülük ediyor. Etkinlik; 24 Mayıs Çarşamba, 14.00- 15.00 arasında fuar alanında gerçekleşecek.
Eğitim yapılarıyla adından sıkça söz ettiren PAB Mimarlık; Alfabe’nin Malzemesi başlıklı konferansta çalışmalarını paylaşıyor.
PAB Mimarlık’ın kuruluşundan bu yana, eğitim yapıları hakkında biriktirdiği deneyimi temel alan söyleşi, çocukların ve gençlerin gün içinde zamanlarının çoğunu geçirdikleri iç ve dış mekanlardaki malzeme seçimlerine, bu seçimlerin mekan deneyimine etkilerine ve yarattığı mimarlığa odaklanıyor. Yarışma projeleri, uygulama, design ve kamu yapılaşması konusundaki yeni proje ve malzeme tercihlerini aktarıyor olacaklar.
YEM Fuarcılık – NOBON işbirliğiyle düzenlenecek olan konferansın moderasyonunu Mimar H. Cenk Dereli yapacak. PAB Mimarlık’tan Ali Eray ve Burçin Yıldırm’ı konuşmacı olacağı etkinlik; 25 Mayıs, Perşembe, 11.0- 12.00 arasında gerçekleşecek.
Dünyaca ünlü, Hintli ödüllü mimar Anupama Kundoo El Yapımı Mimarlık konferansıyla Yapı Fuarı’nda!
Malzeme üzerine yaptığı araştırmalar ve denemeler ile tanınan, bu konuda ödülleri bulunan Anupama Kundoo fuarda El Yapımı Mimarlık: "Basit Malzemelerle Sürdürülebilir Binalar" başlıklı bir konuşma yapacak.
Kaynakların giderek tükendiğini günümüzde, başta mimar ve tasarımcılar malzemenin farklı yönlerini keşfetmeye, en verimli şekilde kullanmaya, daha güçlü-dayanıklı hale getirmeye ve geri dönüştürerek yeniden kullanmanın yollarını arıyorlar.
YEM Fuarcılık ve Arkitera işbirliğiyle düzenlenen konferansta, Anupama Kundoo, düşük çevresel etkiye sahip, sosyo-ekonomik bağlama uygun bir mimariye ulaşmak üzere malzeme araştırma ve denemeleri yapıyor. Kundoo, hızlı kentleşmeye bağlı dönüşüm sorunlarını ele aldığı kentsel tasarım ve planlama projeleri üzerine de çalışıyor.
*Anupama Kundoo, 2012 yılında Hintli ustaların Arsenale'de inşa ettiği "Wall House" ve 2016 yılında "Bina Bilgisi: Bir Strateji Envanteri" (bire bir ölçekte inşa edilen düşük bütçeli konut ve tuvalet) projeleriyle Venedik Mimarlık Bienali'ne katıldı.
Etkinlik 26 Mayıs, Cuma, 11.00- 12.00 arasında Yapı Fuarı’nda…
Yapı sektörünün önemli çarkı GAYRİMENKUL Kimin İçin?
“bi_özet gayrimenkul” gazetesinde yer alan köşe yazarları ve uzmanlardan seçilen konuşmacıların yer alacağı etkinlikte Bi-Özet gayrimenkul gazetesi köşe yazarları gayrimenkul sektörünü değerlendiriyor.
Moderasyonunu Yüksek Mimar Banu Binat’ın yaptığı toplantısında, TÜDER Onursal Başkanı Engin Başaran, PwC Türkiye Gayrimenkul Sektör Lideri, YMM, Ersun Bayraktaroğlu, US Brainworks Gayrimenkul Markalaştırma Ajansı Marka Danışmanı Umut Saçan, İAÜ Öğr.Görevlisi, E. İş Baş Müfettişi, A sınıfı İSG Uzmanı Halil İmamoğlu, Urban Land Institute (ULI) Türkiye Başkanı ve HAS Mimarlık ortağı Ayşe Hasol Erktin, TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya sektörü değerlendirecekler.
YEM Fuarcılık – Binat İletişim işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, 26 Mayıs, Cuma, 14.00- 16.00 saatleri arasında fuar alanında...
ŞANALARC Murat Şanal Endüstriyel İnovasyon, Malzeme ve Mimarlık odağında Yapı Fuarı’nda konuşacak!
Moderasyonu mimar H. Cenk Dereli tarafından yapılacak etkinlikte Murat Şanal, yapım yöntemi, malzeme tercihleri ve tasarım yaklaşımlarında, mimarlık stüdyosunu araştırma ortamı olarak örgütleyen SANALarc projelerini endüstriyel inovasyon, malzemeler ve mimarlık ekseninde aktaracak.
YEM Fuarcılık ve NOBON işbirliğiyle düzenlenecek olan etkinlik, 27 Mayıs, Cumartesi, 11.00-12.00 saatleri arasında Yapu Fuarı’nda...
Fuar süresince; Katılımcı Firma ve STK’lar sektöre bilgi akışı sağlıyor olacaklar...
Bu etkinliklerin yanısıra fuar süresince, katılımcı firmalar ve sektöre yön veren STK’lar, paneller, toplatılar, forumlar, konferanslar ve demonstrasyonlar düzenliyor olacaklar. Güncel ve detaylı programa; www.yapifuari.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Yurtiçi – Yurtdışı Alım Heyetleri...
Yurtdışı Alım Heyetleri Organizasyonları ve İkili İş Görüşmeleri Fuarın İş Geliştirme Platformu etkinliklerinden biri olan ve T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) ile birlikte organize edilen “Yurtdışı Alım Heyetleri İkili Görüşmeleri” bu yıl 16 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek ve firma yetkilileri Türk yapı sektörü malzeme üreticileriyle karşılıklı iş görüşmelerinde bir araya gelecek.
Katılımcı ülkeler: Bulgaristan, Etiyopya, Fransa, Gürcistan, Kamerun, Kosova, Lübnan, Moldova, Romanya, Rusya, Tacikistan, Tunus, Umman, Ürdün ve Yunanistan olacak.
Bakanlık heyetlerinin yanı sıra YEM Fuarcılık’ın yıl içinde yürüttüğü uluslararası çalışmalar kapsamında Fas, Tunus, Cezayir ve Kosova’dan gelen 22 kişilik üst düzey satın alma heyetleri de fuar katılımcılarıyla buluşacak.
Fuarda gerçekleştirilecek etkinlikler arasında yer alan "Yurtiçi Alım Heyetleri Ziyaret Programı"yla ülke çapında sektörün tüm paydaşlarının birbiri ile etkin bir biçimde iletişime geçebilmesi, sektördeki tüm yeniliklerden haberdar olup takip edebilmesi, bu alandaki ticari faaliyetlerin artırılması amaçlanıyor.
40. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklere ait detaylı bilgi [//www.yapifuari.com.tr'den/]//www.yapifuari.com.tr’den ulaşabilirsiniz.